Napisano 17 Październik 200519 l Zamieszczam moją pierwszą pracę!!! takie sobie autko ma kilka bugów ale wszystko jest dopiero w początkowej fazie. Prosze o szcery komentarz oraz o pomoc w znalezieniu bardzo realistycznego tła na którym mogłbym umiescic to autko(interesuje mnie bardzo duża rozdzielczosc). PS. jak wam sie cos niepodoba to prosze o podpowiedz bo chce uzyskac bardzo realistyczną wizualizację tego autka. Tu macie dwa widoki. Oglądajcie i komentujcie!!!! :):):):) [ATTACH]25032[/ATTACH] [ATTACH]25031[/ATTACH]
Napisano 17 Październik 200519 l przejarales GI, a jesli chodzi o otoczenie to proponuje ladną fotke dla tła i mape HDRI dla otoczenia, wyjdzie ladnie.
Napisano 17 Październik 200519 l Autor a na ile powinienem ustawic GI według ciebie?? aha no i własnie apropo tła szukałem juz kilka dni ale nie moge znalesc odpowiedniego. nie znasz moze jakis linków z czymś dobrym(tło i hdri)???
Napisano 17 Październik 200519 l model całkiem niezły, ale jest pare rzeczy do których sie przyczepie: 1. felga: ma strasznie cieńkie ramiona, wygląda jakby przy pierwszym ruszeniu miała sie połamać 2. opona: to chyba nie z tego samochodu :], ogólnie wydaje sie być za duża i mieć za wysoki bieżnik 3. no i przejarałeś strasznie ten render edit: masz chromowane tarcze hamulcowe?? ;P
Napisano 17 Październik 200519 l co do hdri- hm, jest tak fajna stronka, www.max3d.pl... i www.hdrimaps.com... i www.google.pl... ale wszystko jest dopiero w początkowej fazie Zamieszczam moją pierwszą prawie ukończoną pracę to jak jest w koncu? ukonczone czy nie?
Napisano 17 Październik 200519 l hehe kola wygladają jak z zabawki, no czekam na reszte, bo faktycznie bugi są.No i wlasne, troche Twoje zdanie nie jest pewne jesli chodzi o to czy skonczona czy nie heheh.
Napisano 17 Październik 200519 l Autor chudy odpisuje na twój komentarz. co do felg masz racje musze to poprawic, co do opon to brałem przykład z tutoriala ale tez mi jakos nie pasowały a wiec tez do poprawki hehehe. Co do tarczy hamulcowej to poprosze opis jakiegos realistycznego materiału. PS: Prosze o podanie jakis testowych ustawien do mantal raya bo w nim renderuje(GI, FinalGather itd.....)
Napisano 18 Październik 200519 l a ja ci napiszę że wycieraczki masz w przeciwną stronę ustawione --- no chyba że jest to wersja z kierownicą po prawej stronie albo render z lustrzanego odbicia :)
Napisano 18 Październik 200519 l Izykolson -> zapoznaj się z regulminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku
Napisano 18 Październik 200519 l Samochodzik wsumie ok ale render troszke kulawy, proponuje troche inne hdri i zmień opony na troche mniejszy profil i powiększ felgi a będzie ok
Napisano 18 Październik 200519 l Hehe Leru widze, że masz dużo roboty :D Marcin - jesteś bardzo bystrym człowiekiem :) Izykolson bardzo fajnie, ale popraw te bugi i daj nam bardzo fajny renderek z samochodzikiem. ;) Powodzenia.
Napisano 19 Październik 200519 l Autor Do LERU: sory ale pierwszy raz wystawiam prace hehehe i sie troszke pogubilem. A jesli chodzi o jakies postępy w mojej pracy to narazie poprawiłem felgi i opony na mniejszy profil zmieniłem tarcze hamulcowe z zaciskami. Aha byłbym zapomniał zmieniłem takze wycieraczki bo były w odwrotną stronę :):):):). Poprawiem takze materiał na karoserie. Sorki ze nie wystawiam aktualniejszego renderka ale jesli dobrze pojdzie to skoncze prace w ten weekend a wiec się doczekacie ehhehe :):):)
Napisano 20 Październik 200519 l Autor Ludzie pomóżcie!!!!! Potrzebuje fotke lub texturke najlepiej bump z napisami na bok opon. Prosze o szybką odpowiedź. Im szybcie ją zdobede tym szybciej zobaczycie update::):):):):))
Napisano 20 Październik 200519 l Autor No to daje wam pierwszy update. Poprawiłem to co wam nie pasowało w oponie i feldze.(zrobiłem niski profil opony i odrobine ziększyłem felge i jej ramiona). Pozatym zrobiłem całkiem nową tarcze hamulcową i zacisk. Myśle ze wygląda to dużo lepiej :):):) [ATTACH]25159[/ATTACH] Prosze o szczery komentarz bo nie wiem czy dalej siedziec przy kołach czy przejsc do poprawiania innych bugów.