limoli Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Nyo dobra przyznam się bez bicia ze zainspirowałam sie watkiem Giorgione, ktory w Wip'ach umiescil rzezbe swojej syrenki XD nie byla to jednak inspiracja do rzezby ale do samego watku. www.limoli.is.net.pl/gallery/art/sht0147.jpg www.limoli.is.net.pl/gallery/art/sht0146.jpg www.limoli.is.net.pl/gallery/art/sht0148.jpg Tak wiem ze zdiecia sa nie najlepszej jakości, i dość małej rozdzielczosci. Musze zaznaczyć że cięzko było pracować w tak małej powierzchni ale o to chodziło, by mieściło sie na dłoni ^__^ (Porównanie do dwuzłotówki 3 link ;p ) Myślałam że mnie szlak trafi jak po ugotowaniu stwierdziłam że wiekszość elemetów odpadła XDDD ale klejiłam wytrfale sylikonem, z dodatkowych narzedzi miałam zakrzywioną w pół igłę i ołówek z gómka która wygładzałam powierzchnie X3 myśle że teraz zrobiłabym to o wiele lepiej :D enjoy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Moj komentarz jest chyba zbyteczny bo wiesz jak bardzo mi ta praca trafila do serca *^_^* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 hihihi - fano ze ktos sie zaczyna bawić - w końcu to też 3d ,może nie cg, ale 3d no nie :D!! Modleiną strasznie ciężko się robi figurki - też kiedyś próbowałem. Zwłaszcza takie małe. A tak przy okazji - dziaij koncepty dalsze sowje pracy wrzucę i powiem ci ze praktycznie moja ma podobny układ do twojej :d - bo fajno zaczyna wyglądać. Pozdrawiam giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 limoli -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku. Do wygładzania można stosować jakieś chemikalia i bardzo miękki pędzel. Dla przykładu rozupuszczalnikiem gliny jest woda, żeby plastelinę rozpuścić (tu wygładzić) można użyć alkoholu wysokoprocentowego. Podejrzewam, że dla modeliny też jakiś taki odpowiednik istnieje. Alkohol, może terpentyna? Z modeliną jest o tyle gorzej, że jeśli nie jest rozrobiona (albo nie formowana jakiś czas) to staje się krucha więc z detalem może być gorzej. Mimo to fajna poza i delikatność postaci. Z różą już gorzej ale i tak jest fajnie :) dwa kciuki w górze giorgione -> dokładnie :) fajnie, że więcej z nas takie coś się stara robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Fajne, podoba mi sie :) 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 bardzo fajne...miło się patrzy...ma swój urok...przypomina mi czasy jak sam się bawiłem w robienie figurek ( to była jedyna moja zabawa, gijoe czy inych bat-transformersów mogłem tylko pozazdrościć kolegom :( ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 nieno ja myslalem odrazu ze to jakis vray czy jak hehe, 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 fajna roza, ostatnie foto najfajniejsze ;), troche twarz nie za bardzo ale sama poscac mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi