limoli Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Nyo dobra przyznam się bez bicia ze zainspirowałam sie watkiem Giorgione, ktory w Wip'ach umiescil rzezbe swojej syrenki XD nie byla to jednak inspiracja do rzezby ale do samego watku. www.limoli.is.net.pl/gallery/art/sht0147.jpg www.limoli.is.net.pl/gallery/art/sht0146.jpg www.limoli.is.net.pl/gallery/art/sht0148.jpg Tak wiem ze zdiecia sa nie najlepszej jakości, i dość małej rozdzielczosci. Musze zaznaczyć że cięzko było pracować w tak małej powierzchni ale o to chodziło, by mieściło sie na dłoni ^__^ (Porównanie do dwuzłotówki 3 link ;p ) Myślałam że mnie szlak trafi jak po ugotowaniu stwierdziłam że wiekszość elemetów odpadła XDDD ale klejiłam wytrfale sylikonem, z dodatkowych narzedzi miałam zakrzywioną w pół igłę i ołówek z gómka która wygładzałam powierzchnie X3 myśle że teraz zrobiłabym to o wiele lepiej :D enjoy!
Konras Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Moj komentarz jest chyba zbyteczny bo wiesz jak bardzo mi ta praca trafila do serca *^_^*
giorgione Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 hihihi - fano ze ktos sie zaczyna bawić - w końcu to też 3d ,może nie cg, ale 3d no nie :D!! Modleiną strasznie ciężko się robi figurki - też kiedyś próbowałem. Zwłaszcza takie małe. A tak przy okazji - dziaij koncepty dalsze sowje pracy wrzucę i powiem ci ze praktycznie moja ma podobny układ do twojej :d - bo fajno zaczyna wyglądać. Pozdrawiam giorgione
Leru Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 limoli -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku. Do wygładzania można stosować jakieś chemikalia i bardzo miękki pędzel. Dla przykładu rozupuszczalnikiem gliny jest woda, żeby plastelinę rozpuścić (tu wygładzić) można użyć alkoholu wysokoprocentowego. Podejrzewam, że dla modeliny też jakiś taki odpowiednik istnieje. Alkohol, może terpentyna? Z modeliną jest o tyle gorzej, że jeśli nie jest rozrobiona (albo nie formowana jakiś czas) to staje się krucha więc z detalem może być gorzej. Mimo to fajna poza i delikatność postaci. Z różą już gorzej ale i tak jest fajnie :) dwa kciuki w górze giorgione -> dokładnie :) fajnie, że więcej z nas takie coś się stara robić.
La R Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 bardzo fajne...miło się patrzy...ma swój urok...przypomina mi czasy jak sam się bawiłem w robienie figurek ( to była jedyna moja zabawa, gijoe czy inych bat-transformersów mogłem tylko pozazdrościć kolegom :( ).
Conrad Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 nieno ja myslalem odrazu ze to jakis vray czy jak hehe, 9/10
polka dot Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 fajna roza, ostatnie foto najfajniejsze ;), troche twarz nie za bardzo ale sama poscac mi sie podoba :)
Rekomendowane odpowiedzi