Zarowa Napisano 26 Listopad 2005 Autor Share Napisano 26 Listopad 2005 Dorobiłem nadkola i tarcze, ale ulegną one zmianie bo są za duże i brzydko wyglądają. Pod wieczór wymodeluje coś z otworami i tłoczkami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 bardz ładnie - sciagam 3dsmax 8 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 max 8 różni się pod względem modelowania z np. maxem 7 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 26 Listopad 2005 Autor Share Napisano 26 Listopad 2005 pod wezględem modelowania nie różni się ale ma kilka rzeczy ułatwiających modelowanie np. w conectcie jak chcesz 2 nowe linie to możesz ustalać odległość pomiędzy nimi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 ehh to ja znowu sie czepie do klamek :D widać ze chciales aby byly dość dokładnie wymodelowane więc moze masz tu fotkę i dokończ tą klamkę tak jak powinna być. Choci mi o do że to za co sie chwyta jest oddzielone od miejsca na kluczyk i osłonki a u Ciebie stanowi to jeden element. Chwila modelingu a bedzie dużo lepiej :) Pozdrooflka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 Modelik fajny. Dokładnie wychodzi, ja nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 27 Listopad 2005 Autor Share Napisano 27 Listopad 2005 Hubi dzięki za dobre referki. Nie miałem zdjęć klamek i robiłem na podstawie rzutów dlatego wysztło tak a nie inaczej heh :D Poprawiłem ją i wygląda teraz tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 Klamki bardziej wystaja z drzwi. I to zalamanie jest mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 27 Listopad 2005 Autor Share Napisano 27 Listopad 2005 Poprawiłem troche te klamki i takie juz zostaną :D:D dorobiłem jeszcze tarcze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 no kalmki są już wporzo ;) ! ale stary z tarczami to przesadziłeś.. są troszkę mniejsze, gdzie byś tu w takich zaciski upchnął :) są mniej wiecej takie: z jakim silnikiem robisz? bo w silnikach 1.6 i 1.8 z tyłu były bębny, a 2.0 , 2.5 , 2.8 tarcze ;) A ogolnie model poraz kolejny pochwalam ;) Pozdro! ............ off topic ;) czy wie ktoś moze jak wplatać html w posty? zeby w postach uznawał html? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 HTML kod jest Off :) bardzo ładnie ci idzie z tą trójką, po cichu sobie oglądam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 27 Listopad 2005 Autor Share Napisano 27 Listopad 2005 Dzięki za komentarze :D:D hehe poprawiłem te tarcze i dorobiłem zaciski może nie są super ale wystarczą bo i tak są mało widoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 czas żebym ja się troche poczepiał :P felga ma za cienkie ramiona i dziwny rant tarcza powinna być troszke większa i przesunięta bardziej w głąb samochodu no i zacisk też powinien być szerszy i jeszcze ta czarna obramówka przedniej szyby nie powinna aż tyle wystawać ponad maskę pozatym cały bok poniżej listwy na drzwiach powinien być lekko zagięty w strone środku auta a ty zrobiłeś go pionowo jeszcze maska z przodu powinna mieć kilka milimetrów płaszczyzny pod tym samym kątem co światła i atrapa pozatym spoxik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 Te małe błędy które wymienił javor możesz poprawić choć mi sie tak strasznie w oczy nie rzucają. Z tarczami i zaciskami ma racje. Felgi - to rzecz gustu. Dziś bywają najróżniejsze. Ja bym tylko sie czepił że nie ma śrub :D a reszta dla mnie bomba ;) czekam z niecierpliwością na lakierek! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 javor co do felgi to sie nie zgodze bo robiłem ją na podstawie rzutu (zdjęcia), tak samo szyba robiona na podstawie blueprintów :D no a reszte poprawie :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 co do szyby to napewno jest źle :P popatrz na fotki i nigdy nie ufaj do końca blueprintom :) a pokaż jak możesz fotke tej fegi na mój gust to wygląda ona jak by się miała połamać na byle nierówności ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 javor po obejrzeniu kilku fotek zgadzam sie z tobą na temat szyby, ale z maską sie mylisz. No i masz tu fotke feli i tej maski: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 skąd bierzesz takie hires fotki felg? podzielisz się linkiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 z smcars tu masz dokładnego linka do działu http://www.smcars.net/forums/index.php?board=94.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 i jak tam dalej posuwaną sie pracki? Jakiś updacik maly może? Bo temat już na drugą stronkę przeleciał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 2 Grudzień 2005 Share Napisano 2 Grudzień 2005 hm...... zgadzam sie z ludzmi ktozy uwazają ze felge należy poprawić A tak wogle to postępy są imponujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 No mozliwe ze te felgi są do poprawy, ale zastanawiam sie czy wogóle ich nie zmienic bo mają troche za duzo poly. Niedługo zrobie jakiegoś upa tymczasem tak dla zabawy zaczłem sobie modelować Lancera 9 (co nie znaczy że zaniedbam bmke :D). To co widać niżej zrobiłem w ok. 9godzin. Daje to tutaj bo nie bede zakładał nowego wątku :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litman Napisano 2 Grudzień 2005 Share Napisano 2 Grudzień 2005 omfg ja nie wiem jak tak szybko mozna robic te modele :D ...ale wiesz co, zaloz ten nowy temat bo sie bałagan zrobi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 2 Grudzień 2005 Share Napisano 2 Grudzień 2005 Hmm 9h to szybko ;]? Srednio imo xD. A nowego watku niech nie zaklada, tylko zmieni w obecnym temat ;]. Lancerek ladny, ale ma pare bugow ; > Beta tez ladna ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 2 Grudzień 2005 Share Napisano 2 Grudzień 2005 jejku nie wiem co ludzie widzą w tym lancerze! Już chyba 6 czy ktoryś nawet na forum. Nie wiem jak Wam ale mi już się przejadł ;) Powyższe nie wyklcza faktu, że model całkiem sprawnie i ładnie idzie ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2005 hehe Hubi to dopiero drugi Lancer Evo 9 na forum. Nareszcie wziąlem sie za bmke i poprawilem ją troche: "zaokrągliłem bok", pogrubilem tarcze i tłoczki no i zrobiłem nowiutkie fele :D. Powiedzcie mi które wam sie lepiej podobają bo ja już sam nie wiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 jak co widza w lancerze:o...w pewnym sensie klasyk majacy juz ktoregos z rzedy nastepce...a tak po za tym widzial ktos inne tak orginalne a zarazem piekne nadkola jak on ma...bo ja nie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WolviS Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 siema od nidawna zająłem sie 3 ds max'em i próbuje coś zrobic samochód (Audi A4) i jak narazie męcze sie nad szybą chodzi oto że nie wiem jak sie robi szkło. Jesli ktos by mógł mi napisa krok po kroku jak sie je wykonuje byłbym wdzięczny. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litman Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 Wolvis wydaje mi sie ze do tego sa odpowiednie tematy :] ...to tak OT...a co do tych felg to środek mi sie nie podoba bo wyglada jak jedna wielka śruba ( nie wiem czy tak ma byc czy nie ale brzydko to wyglada ;/ ) :D...ale ogolnie to te nowe ładniejsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 te felgi są znacznie lepsze :) ale .... popraw wreszcie tą przednią szybe bo teraz wygląda jak czołg popraw boczne szyby popraw przednią krawędź maski nad światłami może nie ale nad grilem koniecznie :P i może obniż troche przednie zawieszenie żeby lepiej wyglądał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2005 javor ja nie wiem co ci nie pasuje w tej krawędzi :D:D Masz tu fotke http://www.fandjo.co.yu/bmw/bmw-e36-b5.jpg ta krawędź jest taka ostra. Poprawilem szyby i obnizylem przednie zawieszenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 mam nadzieje że moja twórcza praca w ms paint wszystko wyjaśnia :) widać to też dobrze na ostatnim zdjęciu do którego dałeś link poza tym boczne szyby dalej są krzywe i najważniesze co wypatrzyłem :P - popatrz na górną część drzwi na fotce i na to co stworzyłeś u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2005 dzięki za ten rysunek juz wiem o co ci chodzi heh :) i niedlugo to poprawie a co do słupka to dalem fotke troszke noweszego modelu tej bmki która już nie miala dzilonego slupka, a ja robią tą starszą (tak mi się wydaje) masz tu dowód heh :D http://membres.lycos.fr/playmonitro/Voitures/BMW_mini.JPG http://www.innerauto.com/includes/images/Inner_Auto/BMW_Parts/BMW_e36_3.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litman Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 hmy no to ogladajac ta fotke oraz te drzwi w twoim modelu dostrzeglem pewien blad. To o czym wspomnial javor i jeszcze pewien bajer zaznaczylem na moim dziele w paincie :D http://img447.imageshack.us/my.php?image=poprawine9ny.jpg Aha to chyba juz wszystko jasne :]...nastepnym razem nie wstawiaj fotek wprowadzajacych w bład :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2005 Litman tak jak zaznaczyles jest w tych nowszych modelach z tego co zaobserwowalem na fotach a fotke dalem po to zeby pokazac jaki rowek jest. Najlepiej niech wypowie sie Hubi bo on orientuje się w tych samochodach ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 ehh Litman nie masz racji w obu przypadkach z ostatniego postu. Na górze jest delikatna szparka miedzy dachem a drzwiami (tam m.in. wchodzą uchwyty na bagaznik) - moze nie aż taka wielka ale jest. Poprawić mozna tylko to zeby ta górna część drzwi bardziej zachodziła/zawijała się na dach. Tam co zaznaczyłeś drzwi to też jest dobrze (tzn źle zaznaczyłeś). Przypatrz sie uwaznie na zdjęciach, gdyby bylo tak jak Ty mowisz to nie wiem jak by sie drzwi otwierały ;) jak cos chcecie wyjaścnić to wrzucajcie większe fotki bo na tych co daleś prawei nic nie widać i odrazu tworzą jakieś nieporozumienia ;) A co do krytyki z mojej strony. -narazie mi sie rzuciło w oczy to dziwna szerokość słupków drzwi. Wydaje mi sie że powinny być szersze. Ale moze to tylko kwestia persektywy i tylko tak mi sie wydaje. -przy duże te 'czarne uszczelki' w oknach drzwi ;) Tam jest ich bardzo malutko widać a wręcz szyby 'wchodza w karoserie' ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litman Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 hyhy no Hubi masz racje, a ja w sumie opieralem sie na zdjeciu w pierwszym poscie na tej stronce, a tam te szparki sa inne :) ... wybaczcie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 aa no tak. Dopiero zobaczylem link. Fakt tamto to coupeta a ona ma w wielu miejscach inną konstrukcję. Np drzwi otwieraja sie bez słupka (sama szyba) i troche innych. Zarowa jak szukasz referek to najlepiej compacta w ostateczności sedana bo będa Ci wlasnie przez przypadek takie dziwne myki wychodziły ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 20 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2006 Siema. Dawno nic nie robiłem ale ostatnio z nudów postanowiłem dokończyć tą bmke. Ogólnie nie umiem renderować i render wyszedł taki jaki wyszedł. Kierunkowskaz to porażka ale nie chce mi sie już nic przy tym modelu robić dlatego taki zostanie Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 Łooooo a juz myslalem, ze nigdy sie nie doczekam nastepnego updejta z Twojej strony... ;) A co do renderka... Zostaniesz "zjechany" przez pewne osoby (co do lakieru zapewne) tak jak ja ;P hehe ;) Daj rendera z tylu bo ciekawy jestem bardzo co tam sie "dzieje" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 może rozjaśnić tył samochodu ? poza tym renderek ładny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 no mi sie lakier podoba model wiadomo też ładny tylko to studio za ciemne poprwisz i będzie b. dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 6 Luty 2007 Autor Share Napisano 6 Luty 2007 Siema. Ostatnio z nudów przeglądałem stare pliki z modelami i trafilem na model bmki :D załamałem się i postanowiłem wymodelować go od nowa. W prawy górnym rogu światła przeciwmgielnego jest bug (zderzak) wiem o tym jak bede mial chwile czasu to pobawię się tym. Tu są moje postępy.. komentujcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 no to czekam na więcej bo jest bardzo ładnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi