Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jednak zrezygnowałem z Ferrari na rzecz Nokii 6670:) muszę się jeszcze doszkolić:P Najwięcej problemu sprawił mi guzik:) więc jego eksponuję:P

Pozdrawiam i obiecuję, że w niedługim czasie wezmę się za jakąś brykę:)

6670.JPG

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

powodzenia ziom choc nie wiem czy zdajesz sobie sprawe na co sie porywasz :)

Napisano

no wybral sobie bardzo trudny model jako pierwszy a na dodatek w rhino (tak mi sie wydaje) :D

na pewno bede tu zagladal z wiadomych wzgledow ten model znam jak wlasna kieszen :D

Napisano

nielot czem trudny ? jedynie no z przodem jest trpche zabawy a tyl to taki delikatny banal a tak to enzo ma tak widoczne rysy nadwozia ze nawet nietrzeba sie dlugo zastanawiac. a jakos dziwnie te printy ustawiles czemu robisz od osi 0 gdzies wbok nie lepiej niech os 0 bedize symmetrią nadwozia ?

Napisano

no wlasnie chodzilo mi o przod widzialem kilka modeli enzo w rhino i przody nie wygladaly za ciekawie :) ale w sumie to nie jest trudny choc w poly z tylem jest troche zabawy.

Napisano

Bzyku nie mierz ich swoją miarą bo nic z tego nie będzie - inne przeliczniki podołania przy takim modelu i rhino ;) dla Ciebie to tylko pare surface'ów etc a dla kogos to naprawde poracha - m isie widzi ze na tym przodzie to możesz miec naprawde problemy zwłaszcza w miejscu gdzie maska idzie nad lampami co jest takie wybrzuszenie , zreszta czas pokaże tylk osie nei zraź bo ja tak miałem po paru godzinach walki z nadkolem :]

Napisano

a czy ja napisalem ze jest latwy ? :) przod wystarczy usiasc poogladac zdjecia i odrazu widac co i jak zrobic a najlepiej sobie rozrysowac to na zdjeciu

a co do tych printow to nigdy nie bedzie tak ze wszysko bedzie sie pokrywac a nawet jak bedzie to jak wlaczysz analize krzywej to juz widac ze jest cos nietak

Napisano

kurde MohSETH mogles zrobic cos wiecej niz 3 krzywe przed pokazaniem wipa :) juz myslalem ze cos bedzie a tu nic :)

Napisano

Zrob pare surfikow i obaczymy. :)

Powodzenia i pozdrawiam.

Napisano

no ja tez sie napalilem ... no nic ... czas pokaze ... a jak narazie pozostaje nam trzymac kciuki ;]

pozdro

Napisano
  • Autor

Przyjmijcie moje oficjalne PRZEPROSINY ale narazie rezygnuję z Enzo...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Powolutku brnę do przodu:) Nie wiedziałem, że teguziki będą takie czasochłone:P i to na dodatek każdy jest inny;( Co myślicie o mojej pracy?;)

Mam problem: Chciałbym zrobić fillet na tych żółtych edge'ach i nie wiem w jaki sposób to zrobić, możecie mi pomóć?

Pozdrawiam

66701.JPG

Napisano

Ale filleta mogles zrobic pipem i sweep'ami. :)

Napisano
  • Autor

Witam

Zaraz wyrzucę komputer przez okno:) Nie mam pojęcia jak zrobić wypukłego surfa... Widziałem tutka Sanserifa, ale nic z tego... Macie może jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Wypukly.JPG

Napisano
  • Autor

Panowie czy mogę liczyć na waszą pomoc? Bo bez niej nigdy nie wymodeluję samochodu...

Pozdrawiam

Napisano

wiesz zle myslisz az poszukalem zdjec tego navi i wystarczy ze zrobisz profil tego wglebienia wtedy to tylko 2rail z profilami ale najpierw pofiletuj te ostre narozniki

to widac na tym zdjeciu dobrze nawet ;)

a i no niewiem co ma komura do samochodu :)

Nokia6670dblue.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki Bzyku za odpowiedź:)

Najpierw zrobię komórke a dopiero potem wezmę się za bryczkę:)

Czu mógłbyś opisać tę metodę troszkę mniej skrótowo bo nie wie i co chodzi;)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki RA naprawdę pomogło:) Tobie hindus również dziękuję:)

To jest malutki progressik, niestety praca i nauka pożera prawie mój cały czas:(

Pozdrawiam

66702.JPG