Rascal Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Witam. Jako ze nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia w tym temacie postanowilem popracowac nad wizualizacja wnetrza na przykladzie swojego pokoju, ktory bede sie staral odwzorowac w 3D. Jako pierwszy krok zebralem referencje uchwytu na firanke, reflektor sciennej oraz sufitowy. Niestety grzejnik prezentuje sie na tyle beznadziejne ze musialem ten obiekt wymodelowac wg. wlasnego pomyslu :) Aktualnie posiadam nastepujace wymodelowane obiekty - uchwyt na firanke - grzejnik - refrektor scienny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 jak zobaczyłem fotki to omało zawału nie dostałem bo w pierwszej chwili myślałem ze to render:P narazie malo można ocenić, jest dobrze i ładnie, czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 AGmakonts fakt mozna sie pomylic :) jednak nie chce celowo wprowadzic w blad a tylko zaprezentowac referencje na ktorych to bazie modeluje. Aktualnie w trakcie modelowania jest reflektor sufitowy, a tymczasem zamieszczam probne rendery modeli ktore juz sa wymodelowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 sam miód i Boziu daj mu zdrówko zeby to skończył ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 Thx za slowo otuchy Peter ;) przydada sie... swoja droga wizualizacje mnie zawsze fascynowaly, jednak jest to dzialka dosc ciezka aby efekt byl w miare zadowalajacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 lampka piękna, jak się będziesz nudził to strzel render z kaustyką i włączoną lampką chciał bym to zobaczyć jak świeci, to tylko prośba taka;] no i jak tego nie skończysz to wiesz.........:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 jesli bedziesz sie tak w detale zagłębiał i wszystko bedzie mialo tyle poly co uchwyt do firanki to "God bless you son" ;] swoją drogą bardzo mnie ciekawi jak ci to wyjdzie , no widze ze Maxwell juz pracuje :> powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 Wlaczylem na probe kilka opcji w renderingu aby zobaczyc jak to w nocy wyglada i dosc widac ze dlugo by to trwalo aby wygladalo zadowalajaco. Dla przykladu wczesniejsze renderingi poszly nie az tak tragicznie wolno jak na ten renderer np. uchwyt do firanki 45 min natomiast lampka scienna 1 godzina 24 min, przy takim czasie nie ma juz az tak wielkiego ziarna. Marcin to fakt ;) szkoda ze trzeba sie jeszcze ograniczac. Jesli chodzi o Maxwell'a to narazie dla mnie jest ciekawostka, czasy renderingu ma dosc zaporowe. Model reflektora sufitowego gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 Wlaczylem na probe kilka opcji w renderingu aby zobaczyc jak to w nocy wyglada i dosc widac ze dlugo by to trwalo aby wygladalo zadowalajaco. Dla przykladu wczesniejsze renderingi poszly nie az tak tragicznie wolno jak na ten renderer np. uchwyt do firanki 45 min natomiast lampka scienna 1 godzina 24 min, przy takim czasie nie ma juz az tak wielkiego ziarna. Marcin to fakt ;) szkoda ze trzeba sie jeszcze ograniczac. Jesli chodzi o Maxwell'a to narazie dla mnie jest ciekawostka, czasy renderingu ma dosc zaporowe. Model reflektora sufitowego gotowy. daj model ;) ładnei ci to idzie i bardzo cieszy fakt ze używasz maxwella. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 Hindus ;) na tym etapie rozwoju juz cos mozna wyrenderowac, ostatnio jak mialem z nim doczynienia to bylo bardzo wolno... wiec odpuscilem na jakis czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 spoko spoko moze wyjdzie 1.0 to poszalejem a co do teraz to czas szykowac sceny pod 1.0 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 Prezentuje kolejny render skonczonego wczesniej modelu reflektora sufitowego, wkoncu jego material zaczyna wygladac w miare poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 lepiej bedzie jak zrobisz scenke pod flash effet - bedzie lepiej sie prezentowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 Jak narazie zostane przy takim sposobie chyba... jednak efekt o ktorym mowisz widzialem tylko nie wiem jak go uzyskac, masz moze jakies linki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 Cze Rascal No musze powiedzieć że ta część Twojej pracy bardzo mnie zainteresowała. Zobaczymy jak to bedzie wyglądało na koncu. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 post no1 Rascal zwykła scenka, jakies gówienka co by dawały odbicia i jeden emiter blisko kamery d65, 350-400. jak skonczy mi sie render to cos wiecej napisze. post no2 ;) cos takiego - nie wiem jak to jest u majki czy jakiej tam dziewki używasz ;) ale pewnie zasada jest taka sama, render trwał 2min także nie patrz na ziarno. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 Sam nie wiem jak to bedzie na koncu wygladalo Mario :) ale przewiduje schody hehe. Uzywam Maya Hindus, swoja droga juz wiem o co chodzi w tym co zamiesciles, pewnie pozniej potestuje ten sposob thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 Zawał !! myślałem że te pierwsze zdięcia To Rendery :p no a jescze on pisał na początku "Jako ze nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia " Hehe.... No ale tak poza tym, to i tak mnie Gasi, bo świetnie dobrane Materiały i wogole świetnie to wygląda :D:D Czekam na skończony projekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 modeling fajny no ciekaw jestem jak sobie z materialami poradzisz :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 Super lampy wyszly;) Szczegolnie ta pojedyncza. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 no lampka ladne ale czemu nie widze zadnego obrazka? :/ tylko zalacznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 18 Listopad 2005 Autor Share Napisano 18 Listopad 2005 Calkiem sporo jest tu osob dobrych od viz z tego co widzialem tak wiec mysle ze w przypadku pewnych problemow pomoga ;) JohnZi dziwna sprawa, inni nie maja zadnych problemow z tym jednak byc moze trafiles kiedy server na ktorym umieszczam pikczery nie dzialal. Zaczynam nowy model, tym razem jest to szafa a to zdjecie referencyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 18 Listopad 2005 Share Napisano 18 Listopad 2005 no to czekamy na ładny model:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 18 Listopad 2005 Autor Share Napisano 18 Listopad 2005 Ukonczylem dwa nowe modele, poza szafa doszedl jeszcze jeden element mniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Listopad 2005 Share Napisano 18 Listopad 2005 to jeszcze tylko ładny render w MW :) i szafa jest ok ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 18 Listopad 2005 Share Napisano 18 Listopad 2005 czy mi się zdaje czy ten świr wnętzre szafy zrobił:D ale jest błąd nie wiem czy chcesz to teksturą rozwiązac ale powinieneć chyba każdą deseczke zrobić osobno a nie tak wszystko w kupie jak z plastiku odlane nie no naprawde fajnie to wygląda, co kolejne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Listopad 2005 Share Napisano 18 Listopad 2005 Fajniusio, bede czesto zagladal. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 18 Listopad 2005 Autor Share Napisano 18 Listopad 2005 Wnetrze jest ;) swoja droga wiekszosc to lite drewno, a tam gdzie widac ze jakby deski sie schodza to zalatwie textura bo zespolenie jest dosc dokladne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 18 Listopad 2005 Share Napisano 18 Listopad 2005 Rascal - jak zwykle pełen profesjonalizm :) Widzę, że powstaje tutaj bardzo ładna vizka z masą detali - piękna robota. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 18 Listopad 2005 Share Napisano 18 Listopad 2005 no juz widac zdjatka, spoczko:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 20 Listopad 2005 Autor Share Napisano 20 Listopad 2005 Dzieki Mintrill za uznanie ;) Prace nie stoja w miejscu a modeling trwa, tym razem polka scienna w komplecie ze wczesniejszym reflektorem. Prezentuje zdjecie referencyjne oraz model 3D. Kolejne ukonczone modele to regal a takze rama lozka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 Te listwy w łóżku mnie rozwaliły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 To łózko jest w orginale klejnone czy jak? pytam bo chce wiedzieć czy będziesz zacieki z kleju modelował:P narazie pięknie, czekam na więcej no i na renderki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 oszczedzasz na lampkach a modelujesz spod lozka? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 jakim programem modelujesz?? sorki rascal za może oczywiste dla ciebie pytanie ale mama uczyła mnie że nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedz. a pozatym brawo pięknie się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 jakim programem modelujesz?? Maya :) wcześniej już napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Rascal to szalony czlowiek. Lepiej go zbanowac. Rascal musi odejsc!... no i powodzenia w pracy zycze :> pieknie jest :] W zasadzie to patrzac na screen'y z 'Terranova' to sie nie dziwie, czemu bawisz sie w te szczegoly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 25 Listopad 2005 Autor Share Napisano 25 Listopad 2005 AGmakonts w oryginale jest skrecane srubami ale sa wogole nie widoczne :) nie oszczedzam nigdzie poly jednak robie to w miare ekonomicznie. Tym razem prezentuje pelna kompozycje, do tego dojda oczywiscie pozostale detale w odpowiednich miejscach np. ksiazki na regale, sprzet grajacy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 imo dziwnie/ciężko będzie ci to oświetlić - czemu tak mało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 25 Listopad 2005 Autor Share Napisano 25 Listopad 2005 Nie rozumiem... co znaczy malo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 najs :) dopiero teraz skapnąłem że masz taki sam układ w pokoju jak ja :) fajnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 Zapewne chodzi o wyposarzenie pokoju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2006 Jako ze troche przerwy mialem od tego projektu postanowilem do niego wkoncu wrocic :) Jesli chodzi o wyposazenie jest wystarczajace :) jest wszystko co mi potrzeba bez zbednych rzeczy hehe nic nie chomikuje co mi nie jest potrzebne hehe. Skonczylem prace nad pionowymi roletami okiennymi a takze powoli poznaje V-Ray'a pod Maya i zapewne bede potrzebowal pomocy ze strony w miare doswiadczonych userow tego renderera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi