Luszczu Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Witam serdecznie wszystkich!! Nie jestem jeszcze dobry w 3D maxie ale ciągle sie uczę :) Myślę, że motor nie jest tragiczny; na cień nie zwracajcie uwagi, wiem że jest beznadziejny, ale sam nie wiedziałem jaki efekt chce osiągnać: ostry cień czy rozmyty i wyszło co wyszło :) Jak wam sie podoba wykonanie bo to oczywieście nie mój projekt. Pozdrawiam !!!!
AGmakonts Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 hehe jeden z moich ulubionych, model nawet ładny (pochwal sie siatką) ale render zawaliłeś łęcznie ze światłem a szkoda bo mogło być tak pięknie, pracuj dalej i zrob update z nowym światłem. PS: i regulamin poczytaj
Marcin Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Luszczu - zapoznaj sie z regulaminem dot. nazewnictwa wątków w dziale galeria i wip i nanieś niezbędne poprawki http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
Shogun 3D Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Faaajny Chopper, takiego jeszcze nie widziałem. Czy on naprawdę w oryginale ma te zdobienia stylizowane na pajęczynę, czy to Twoja inwencja? BTW: nie jestem specem od Chopperów, więc jak sie wyglupiłem z tym pytaniem, to trudno. Przynajmniej się dowiem czegoś nowego.
AGmakonts Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 tak ma to wszystko, włącz discovery o 23 w środe chyba:D
Shogun 3D Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Ok. :D Ja czasem jak przemknę w domu koło TV to widuję jak brat ogląda "Amerykańskiego Choppera", ale mnie to jakoś średnio kręci. Ładnie toto wygląda, efektownie, ale wolałbym za takie pieniadze, jakich takie cacko wymaga, kupić sobie porządną stację graficzną i soft. No i mieszkanie na koniec, żeby mi w zimie przy pracy schab do krzesła nie przymarzł.
RA Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Bolid Spidermana. :) Model ciekawy, ale tlo juz nie.
w!e8 Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 tak ma to wszystko, włącz discovery o 23 w środe chyba:D codziennie od pn do piatku leci o 23 american chopper ;] ale juz powtorki-moze tydzien nowych odcinkow dali i nic wiecej a ja tak czekalem na niego do wrzesnia ;] i co z tego czekania-nic ;d btw: http://www.orangecountychoppers.com/ -prosze
Luszczu Napisano 19 Listopad 2005 Autor Napisano 19 Listopad 2005 AGmakonts: pliki motoru gdzieś zawieruszyłem, ale jak znajde poprawie rendera dzięki :) Marcin: troche sie gubie w tych nazewnictwach, ale szybko to poprawie w!e8:otusz to :) Shogun 3D: orginalny motor posiada właśnie takie pejęczynki wykonane z prętów pokrytych lśniącym chromem RA: mam nadzieje że opanuje kiedyś robienie renderów POZDRO !!!
Marcin Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 ciesze sie bardzo ze poprawiles nazwę wątku wyszlo ciekawie no ale jeszcze sporo brakuje do tego aby wpełni mnie zadowolic , ze swojej strony dorzuce propozycje z orange country : http://www.orangecountychoppers.com/allbikes/scrollpics/solidworks/solidworks_ex_pic6.jpg to chyba jedyny motor (nazywa sie solid works) ktory mi sie podoba z ich wynalazków , taka moja propozycja jesli mial bys robic jeszcze jeden i nie wiesz ktory ;]
Luszczu Napisano 19 Listopad 2005 Autor Napisano 19 Listopad 2005 http://www.orangecountychoppers.com/allbikes/scrollpics/solidworks/solidworks_ex_pic6.jpg to chyba jedyny motor (nazywa sie solid works) ktory mi sie podoba z ich wynalazków , taka moja propozycja jesli mial bys robic jeszcze jeden i nie wiesz ktory ;] Wyjątkowa maszyna, propozycja godna uwagi. Jak skoncze (bądz polegne) nad nową pracą to rozważe to :)
w!e8 Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 hyhy no było by ciekawie-powodzenia w dalszej pracy :)
Luszczu Napisano 28 Listopad 2005 Autor Napisano 28 Listopad 2005 Dorzucam siateczke motoru- nareszcie znalazłem pliki wiec może poprawie ten render :)
Simple_man Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 Niby wszystko ładnie, ale... no właśnie jakoś mi się widzi, że w detale to się raczej nie bawiłeś. Poza tym światło, no za dobże to chyba nie jest, ale poza tym jest bardzo dobrze, chyba bo ja sie tam nie znam. Powiem tylko że temat mi leży jest spox (jak to mawiają pryszczaci małolaci ;) )
Keisim Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 Bardzo fajny model... Paul Senior byłby dumny... =P
hkropinski Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 model jest bardzo fajny, oswietlenie i tekstury już mniej dobre, ale mimo wszystko odoba mi się. ciekawski styl, pozdr
nocny drwal Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 dobry i detali nie brakuje. chociaz na motoryzacji to sie nie znam;]
Luszczu Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Napisano 1 Styczeń 2006 wielkie dzięki za pozytywne odebranie mojej pracy :) Z tymi renderami to zawsze mam problemy ;\ kiedy ja to opanuje? model to 70% sukcesu ! jeszcze trzeba go jakoś pokazać
Gość Łukasz123456 Napisano 2 Styczeń 2006 Napisano 2 Styczeń 2006 Hehehe jak ja lubie tą skromność nie jestem jeszcze dobry chociarz zrobiłem bardzo dobry model Pozdro:):)
Rekomendowane odpowiedzi