Napisano 23 Listopad 200519 l Mam duży problem. Nagle przy otwieraniu jednego pliku pojawia mi się że "Open Failed". Da się jeszcze uratować ten plik czy kilkanaście godzin roboty poszły psu w dupę?:(
Napisano 23 Listopad 200519 l może w autoback będziesz miał kopie bo tego pliku się raczej nie naprawi :[
Napisano 23 Listopad 200519 l Autor Niestety a autobacku tego nie mam a merge nie działa... Chyba jednak nic nie da się zrobić:( Zastanawia mnie tylko co się nagle stało że plik się popsuł:/
Napisano 23 Listopad 200519 l Możesz mi odpowiedzieć, jaką informację niesie tutuł tego wątku dla osób, które będą miały ten sam problem co ty i będą przeszukiwały forum w celu znalezienia odpowiedzi? Merge nie działa Otwórz maxa lub zresetuj aby mieć czystą scenę i użyj polecenia merge aby przenieść obiekty z tego uszkodzonego pliku do nowej sceny. Poza tym, była już o tym mowa na forum.
Napisano 23 Listopad 200519 l :( Zastanawia mnie tylko co się nagle stało że plik się popsuł:/ Np:zapisałes scene i wyłączyłes kompa nie wyłączając maxa (dziwnie brzmi ale nie wiem jak to napisac ;) )
Napisano 23 Listopad 200519 l |||no scenki się psują zazwyczaj jak max ma własnie taki niekontrolowany END albo jak się zwyczajnie zwiesi. Czasem nie ma ratunku, wiem że bolesne bo bitwe wd*****m pzrez to ale taka prawda, może jak zrobią 9 to będzie mega stabilny
Napisano 23 Listopad 200519 l max nieszybko bedzie stabilny, jakby to sie mialo zmienic to do wersji 7 czy 8 chyba zdazyliby go naprawic ustabilnić
Napisano 23 Listopad 200519 l w takim razie nic, tylko zatrudnić odpowiednich ludzi i przepisać kod programu od nowa... :>
Napisano 23 Listopad 200519 l Chindoos - aby wątek nie został usunięty, zapoznaj się z tym linkiem i dokonaj poprawek zgodnie z pkt.9
Napisano 23 Listopad 200519 l uzyj techniki "przeszukiwania binarnego" "W ten sposob mozesz przefiltrowac cala scene, odrzucajac elementy, ktore zawieraja jakikolwiek blad ..." 3Ds Studio max - Skuteczne rozwiazania. Strona 264
Napisano 23 Listopad 200519 l I dlatego Zawsze zapisuję kolejne etapy pracy w kolejnych plikach. Jak ten ostatni się spieprzy to mam backup sprzed godziny. Backup to podstawa!
Napisano 24 Listopad 200519 l Chindoos czytaj powyższy post VGT albo kasujemy wątek. a co do problemu to poprostu często dawaj save - nic nieporadzisz - z tym przeszukiwaniem binarmyn też sobie lepiej daruj bo pewno proste to to takie nie jest a i działac pewnie nie będzie..
Napisano 21 Wrzesień 201212 l Cześć Widać, że po 7 latach ten problem z maxem często pozostaje. Max 2013, zapisałem plik po czym program się wywalił. Otwieram maxa i ten plik... "file open failed". Próbuję merge, ale nie działa... nic nie reaguje nawet. Macie już jakieś rozwiązanie tego problemu?
Napisano 21 Wrzesień 201212 l a sprawdzałeś czy w: moje dokumenty/3dsmax/autoback nie ma czegoś w miarę świeżego?
Napisano 21 Wrzesień 201212 l nie ma... przez przypadek wyłączyłem autoback mam jedynie ten plik... da się go naprawić?