Chindoos Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 Mam duży problem. Nagle przy otwieraniu jednego pliku pojawia mi się że "Open Failed". Da się jeszcze uratować ten plik czy kilkanaście godzin roboty poszły psu w dupę?:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 może w autoback będziesz miał kopie bo tego pliku się raczej nie naprawi :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 czy psu w dupę to nie wiem ale sprubój zmergować plik do innej sceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chindoos Napisano 23 Listopad 2005 Autor Share Napisano 23 Listopad 2005 Niestety a autobacku tego nie mam a merge nie działa... Chyba jednak nic nie da się zrobić:( Zastanawia mnie tylko co się nagle stało że plik się popsuł:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 co znaczy "merge nie działa"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 Możesz mi odpowiedzieć, jaką informację niesie tutuł tego wątku dla osób, które będą miały ten sam problem co ty i będą przeszukiwały forum w celu znalezienia odpowiedzi? Merge nie działa Otwórz maxa lub zresetuj aby mieć czystą scenę i użyj polecenia merge aby przenieść obiekty z tego uszkodzonego pliku do nowej sceny. Poza tym, była już o tym mowa na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 :( Zastanawia mnie tylko co się nagle stało że plik się popsuł:/ Np:zapisałes scene i wyłączyłes kompa nie wyłączając maxa (dziwnie brzmi ale nie wiem jak to napisac ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 |||no scenki się psują zazwyczaj jak max ma własnie taki niekontrolowany END albo jak się zwyczajnie zwiesi. Czasem nie ma ratunku, wiem że bolesne bo bitwe wd*****m pzrez to ale taka prawda, może jak zrobią 9 to będzie mega stabilny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 max nieszybko bedzie stabilny, jakby to sie mialo zmienic to do wersji 7 czy 8 chyba zdazyliby go naprawic ustabilnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 w takim razie nic, tylko zatrudnić odpowiednich ludzi i przepisać kod programu od nowa... :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 Chindoos - aby wątek nie został usunięty, zapoznaj się z tym linkiem i dokonaj poprawek zgodnie z pkt.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tronhh Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 uzyj techniki "przeszukiwania binarnego" "W ten sposob mozesz przefiltrowac cala scene, odrzucajac elementy, ktore zawieraja jakikolwiek blad ..." 3Ds Studio max - Skuteczne rozwiazania. Strona 264 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 I dlatego Zawsze zapisuję kolejne etapy pracy w kolejnych plikach. Jak ten ostatni się spieprzy to mam backup sprzed godziny. Backup to podstawa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chindoos Napisano 24 Listopad 2005 Autor Share Napisano 24 Listopad 2005 Gdzie jest ta opcja przeszukiwania binarnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Chindoos czytaj powyższy post VGT albo kasujemy wątek. a co do problemu to poprostu często dawaj save - nic nieporadzisz - z tym przeszukiwaniem binarmyn też sobie lepiej daruj bo pewno proste to to takie nie jest a i działac pewnie nie będzie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kpulka Napisano 21 Wrzesień 2012 Share Napisano 21 Wrzesień 2012 Cześć Widać, że po 7 latach ten problem z maxem często pozostaje. Max 2013, zapisałem plik po czym program się wywalił. Otwieram maxa i ten plik... "file open failed". Próbuję merge, ale nie działa... nic nie reaguje nawet. Macie już jakieś rozwiązanie tego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elemeledutky Napisano 21 Wrzesień 2012 Share Napisano 21 Wrzesień 2012 a sprawdzałeś czy w: moje dokumenty/3dsmax/autoback nie ma czegoś w miarę świeżego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kpulka Napisano 21 Wrzesień 2012 Share Napisano 21 Wrzesień 2012 nie ma... przez przypadek wyłączyłem autoback mam jedynie ten plik... da się go naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi