Napisano 26 Listopad 200519 l prosta siatka wygląda ok . po dodaniu mesh smooth pojawiają sie syfy niby wszystko jest ok a jednak nie pomocy foto w załączniku
Napisano 26 Listopad 200519 l niestety, nawet amd3500 z 7800 na pokładzie nie poradzi sobie z niezweldowanymi vertexami:>
Napisano 26 Listopad 200519 l popraw temat , jestes juz troche na forum i powinienes wiedziec jak co nazwac ! co do problemu to masz tam niezweildowane edgesy zapewne , fajnie by bylo gdybys udostepnil model bo ze screenow nic nie widac
Napisano 26 Listopad 200519 l Autor a co nie tak z tematem?? powinien byc "Problem z siatką" niezweildowane edgesy ? jak to naprawić?
Napisano 26 Listopad 200519 l zaznacz wszystkie werteksy i użyj Weld o bardzo małym tresholdzie (chyba że masz duże odległości między punktami to target weld wtedy).
Napisano 26 Listopad 200519 l musi być ;] chyba że masz polygony w tych dziurach ale w takim wypadku proponowałbym naukę poly od nowa.. bo to podstawa.
Napisano 26 Listopad 200519 l i teraz udostepnij scene zeby ktos mogl ci pomoc bo ze screenow nic wiecej sie dowiedziec nie mozna a temat jest zły , jak by nie byl to bym nie zwracal uwagi nazwij go jakos , problem z siatką , dziura w siatce ... aby bez zbednych emocji
Napisano 26 Listopad 200519 l Autor no własnie to jest mój debiut w pooly i to jeszcze cieżarówka 8-) ale Kome to nie działa to co widac to kawałek maski !
Napisano 26 Listopad 200519 l Autor nielot no własnie ale ja chce naprawic! nie ma rzeczy niemozliwych poza tym nie rozumiem jak to sie stało????
Napisano 26 Listopad 200519 l jednak jak nie da rady weldem to chyba jest to rzecz niemozliwa, tez tak mialem kilka razy sprawdzam welda niedziala robie od nowa i jade dalej z tym koksem :D (aby czasu i checi nie tracic)
Napisano 26 Listopad 200519 l Autor nie ma innego rozwiazania bo jak sie człowiek namęczy to tak głupio od nowa zaczynac 8-)
Napisano 26 Listopad 200519 l przeslij plik.... hehe ale nie musisz zaczynac nowego modelu tylko ten kawalek:)
Napisano 26 Listopad 200519 l Autor wstyd mi jak nic ale daje oto scena max początek modelowania ciezarówki z problemem na starcie
Napisano 26 Listopad 200519 l wykasuj te polygony co i ja i co ci się pokaże ze masz jakieś dziwne edge potworzone wykasuj je i poly co skasowałeś zrób od nowa a na błotnik wystarczy że dasz welda:)
Napisano 26 Listopad 200519 l Autor o wielkie dzieki krzysiek sorki mrkrzysiek dzieki dzieki dzieki ......ps a cos ty se tam podłozył za blueprinta??
Napisano 26 Listopad 200519 l same sie jakies podłozyły jeden to chyba peugeot jakis a drugi to ferrari 430 :)
Napisano 28 Listopad 200519 l Autor a wiec jak zrobic idealne kąty proste po dodaniu mesh smooth-a wiem ze juz gdzies to było ale nie moge na to trafic pomocy 8-) w załącznikach widoczny jest problem!!
Napisano 28 Listopad 200519 l Autor no własnie dałem mały 0,5 ale na te na zewnatrz czy na te wewnątrz tez czy na wszystkie zew. wew, itd?