Chindoos Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 http://chindoos.ovh.org/photogallery/407winter.jpg 3ds Max 8 + V-Ray + Photoshop CS2 To jedna ze scen do pracy semestralnej z podstaw modelowania i animacji. W planach mam jeszcze parę scen z tym samochodem i jakąś animację. Dobra a teraz możecie krytykować;)
miwt Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 oj mnie sie nie podoba malo widac model przez ta cala otaczajaca biel i ogolnie otoczenie tez mi nie gra...:( ps...a mnie sie wydaje ze skoro to zadania z podstaw modelingu i animacji to powinienes przysiasc do renderu w taki sposob zeby jak w najwiekszym stopniu pokazac piekno modeligu...bo ty go ukryles przez to oddalenie i tlo:p
Darus Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 Jak dla mnie to byrał auta jaks przekoszona... nie dokońca trzyma wymiary.
xeav Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 mi się otoczenie podoba, ale shader auta nie bardzo
Shalivan Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 Mi sie tam podoba troche dziwnie wygląda auto jadące bez kierowcy ;) Chindoos? małe pytanko gdzie ty studiujesz że masz takie fane przedmioty "pracy semestralnej z podstaw modelowania i animacji" ? Pozdro
chudy Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 otoczanie nawet fajnie wyszło ale do auta sie kompletnie nie przyłożyłeś: każda szpara inna, słupek i drzwi kompletnie krzywe, co na przodzie sie dzieje to nie wiem bo lampa zasłania :P ja bym jeszcze popracował nad samym modelem
Chindoos Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Napisano 8 Grudzień 2005 Mi sie tam podoba troche dziwnie wygląda auto jadące bez kierowcy ;) Chindoos? małe pytanko gdzie ty studiujesz że masz takie fane przedmioty "pracy semestralnej z podstaw modelowania i animacji" ? Pozdro W Wyższej Szkole Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie:) Na tym renderze model jest mało wyeksponowany bo to tylko jeda ze scen do pracy semestralnej. Jak zrobię więcej renderów i animację to będzie go widać dokładnie ze wszystkich stron. A tło mi fajnie wyszło bo to zdjęcie:D
Knysha Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 Chindoos - widac, ze robisz postepy. Shader i bryla auta nieco odstaja, ale nie jest zle. Pzdr
Death Metal Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 a mi nie działa link - 404 mi wywala, cóż pozostaje wierzyć tym co widzięli:-p
Chindoos Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Napisano 8 Grudzień 2005 Nie działało przez chwilę bo wrzucałem na serwer nowy render... Zmieniłem mapę HDRI i bardziej go przybrudziłem... Teraz wygląda chyba lepiej:)
Bzyku Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 Chindoos moze to zle zabrzmi ale zrob jakis samochod ktory bedzie podobny do pierwowzoru pleesssssss normalnie
Chindoos Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Napisano 8 Grudzień 2005 Ale ja lubię udziwniać;) ...z resztą nie łatwo jest znaleźć dobre blueprinty. Zawsze coś nie pasuje... Jak wszystko ładnie się pokrywa na przykład z boku i z przodu to z góry już za cholerę itp. (akurat w tych modelach co robiłem tak było) więc zamiast robić na oko wolę całkowicie zmienić ten element.
Bzyku Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 hym jak cos nie pasuje na printach to bierzesz zdjecia i ogladasz a nawet jak trzeba to sie podpina takie zamiast printa czyli wystarczy tylko chciec bo narzekanie na niedopasowane widoki to jakos słabo domnie trafia
Kuciel Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 mis sie podoba otoczenie, samochod jakis nienaturalny jak zabawka wyglada tymbardziej ze bez kierowcy, ogolnie pozytywnie :]
mkk3a Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 otoczenie to imo fotka. ale moge sie mylic. jesli nie fotka, to poprosze o siateczke z niewymienionych rzeczy dodam, ze flary mi sie nie podobają oraz śnieg wylatujący spod kół
Shogun 3D Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 Ok, to teraz coś ode mnie: kierowca to jedno, a drugie to FOA (first of all) światło. na fotce z tyłu jest pochmurny zimowy dzień, więc światło powinno być rozproszone, a u Ciebie nie do końca jest. Daj jeszcze jedno światło znad prawego ramienia widza. Kolejna kwestia to za duży glow reflektora. Tak mógłby on wyglądać we mgle, ale nie gdy powietrze jest czyste. Next: profilowanie drogi: ja wiem, że nie każda jest profilowana, ale dzięki temu, że TA nie jest, to samochód wygląda... pokracznie. Jakoś nienaturalnie skręca. No i za słabo śnieg mu pryska spod kół. coś mi ponadto nie gra z tym śniegiem. Jest za biały. głupio to brzmi, ale tak jest. Śnieg też ma fakturę, też odbija światło i rzuca cienie. A ta biel jakoś się zlewa w jedną całość. Zresztą jest taka zasada: śnieg NIGDY nie jest biały. Obejrzyj sobie malarstwo zimowe wielkich mistrzów: jak znajdziesz na nich czystą biel, to będzie to tylko kilka plamek.
powelt Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 Widać że dorobione. Jakoś nie naturalnie. W złotej galeri popatrz sobie jak można zrobić auto. To twoje, nawet nie wiem czy auta z nowego nfsa mw nie wyglądają bardziej naturalnie.
powelt Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 A na dodatek jeszcze nie widziałem żeby ktoś po śniegu w takim terenie się woził 407 (no chyba że ma jakieś zobczenie do 407 i nie wie co z kasa robić).
chudy Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 no to ja sie jeszcze doczepie do brudu na samochodzie, a mianowicie jakim cudem samochód jadący po praktycznie białej drodze ubrudził się takim ciemnym błotem, jakoś strasznie mi to sie w oczy rzuca. Auto powinno być pooklejane śniegiem tryskającym spod kół a nie takim błotem
deadparrot Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 mnie sie tam podoba, chociaz jak na highpolowy model to troche mu jescze brakuje, i texturka tez fajna. niezle rozbryzgi sniegu pod kolami, ale skad skoro auto stoi w miejscu. wiem to napewno bo nie ma kierowcy, a kola sei nie obracaja:) jesli sie myle to popracuj nad stwozeniem wrazenia ruchu. pozdrowka olo
Diesel Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 Jak dla mnie to tylko pomysł jest fajny wykonanie troche gorsze.......... A ten samochód mógł by być troszke dokładniejszy:/ Myśle że następnym razem będzie lepiej:)
Chindoos Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 Pozwolę sobie na krótki komentarz postów niektórych debi... ekhmm... forumowiczów Shogun 3D: "profilowanie drogi: ja wiem, że nie każda jest profilowana, ale dzięki temu, że TA nie jest, to samochód wygląda... pokracznie. Jakoś nienaturalnie skręca. No i za słabo śnieg mu pryska spod kół. coś mi ponadto nie gra z tym śniegiem. Jest za biały. głupio to brzmi, ale tak jest." Uwaga nie do mnie, bo jak pisałem wcześniej w tle jest zdjęcie więc pretensje miej do tych co robili tą drogę, że źle ją wyprofilowali i do Boga że zrzucił na nią zbyt biały śnieg:D trident: "pasy przez srodek mi sie nie widza" Następnym razem specjanie dla Ciebie zrobię w kwiatki:D powelt "A na dodatek jeszcze nie widziałem żeby ktoś po śniegu w takim terenie się woził 407 (no chyba że ma jakieś zobczenie do 407 i nie wie co z kasa robić)." A ten post po prostu mnie zabił!!! ROTFLx10 Dzisiaj to był dowcip dnia na mojej uczelni. Dzięki stary:) MIŁO ŻE TACY LUDZIE ISTNIEJĄ BO DZIĘKI NIM MOŻNA UŚMIAĆ SIĘ DO ŁEZ :lol: ps: Zapomnieliście dopisać że opony nie są zimowe... ps2: Oczywiście za pozostałe posty dziękuję. Postaram następnym razem nie popełniać wymienionych przez Was błędów.
kozioo Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 IMO lepszy zarzut o źle wyprofilowaną drogę, niż skopaną skale modelu i/lub FOVa camery :> Sam model nie odstaje w żaden sposób od twoich poprzednich prac. Niestety. Chamskie flary niewiele pomagają.
miwt Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 no troche to nie fair...tak oceniac komentarze innych:)...tymbardziej jak wielu jest o wyzszym poziomie a czlowiek powinien uczyc sie cale zycie :)
Chindoos Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 To też nie komentuję w ten sposób wypowiedzi Twoich, Bzyka, Chudego czy innych bo piszecie konkrety na temat i dzięki temu wiem co jest źle. A tamte posty są po prostu śmieszne...
Knysha Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 OT: Chindoos jak mozna sie z toba skontatkowac? Mam pewna sprawe do Ciebie :)
powelt Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 Nie no spoko stary. Jak Cię stać na takie zeczy to i sobie jeździj Roysem po śniegu. Ale nie obrażaj innych. Ja mam prawo mieć swoje zdanie. Nie obrażam Cię i nie wyzywam. no ale jak ktoś ma taką dume i nie umie się przyznać do błędów, no to cóż. Napisze jeszcze tyle - gdyby nie textura tła to praca była by do bani. Skoro chcesz szczerości. No ale to przecież tylko fotka i pretensje do tch co jąrobili:)
Rekomendowane odpowiedzi