Napisano 18 Grudzień 200519 l Hej all chodzi mi tu jak taki render uzysakc gdzie jest troche siatki wyrenderowanej i normalnie full render. Cos jak na tym obrazku ?? dzieki
Napisano 18 Grudzień 200519 l barzdzo łatwo Renderujesz 2 obrazki, jeden z wire, drugi full. Ładujesz je do photoshopa jako warstwy a na górną dajesz maskę z przejściem tonalnym. I gotowe :) Pozdrawiam
Napisano 18 Grudzień 200519 l Autor Vorek - dzieki ;) P.S. gdzie jest ta opcja mniejwiecej ? Gotham - nie rozumiem do czego to ?
Napisano 18 Grudzień 200519 l lepiej czasami pokazac niz pisac ;) http://www.octavo.boo.pl/max3d/shop.jpg
Napisano 18 Grudzień 200519 l Autor dzieki chlopaki ;) ja mam wersje polska, niestety... ale juz se poradze
Napisano 19 Grudzień 200519 l Autor nie wiem, probowalem ale nie wychodzi wgralem ejden obrazek a jak mam wgrac drugi zeby byl jako druga warstwa ??
Napisano 19 Grudzień 200519 l Otwierasz 2 pliki, Drag and drop jeden na drugi i masz. btw - wciskaj czasem klawisz f1 - pomaga:) Pytanie to raczej na 1czerwca, nie dyskryminuj, Gotham:)
Napisano 19 Grudzień 200519 l pierwszy obrazek -> ctr+shift+n (tworzy nową warstwę) drugi obrazek -> ctr+a, ctr+c pierwszy obrazek (na drugiej warstwie) -> ctr+v potem maska i gradient, to już nie powinien być problem. Do helpa odsyłam równierz (nie tak dobry jak w maxie ale zawsze ;) ) I do tutków oczywiście (wbrew pozorom, istnieją ;) ) Bo to są podstawy.
Napisano 19 Grudzień 200519 l Autor hindus do kogo ty to piszesz ? vorek - nie wiem nei moge uzsyakc tego efektu, w photoshopie to ja dopiero raczkuej mam takie cos
Napisano 19 Grudzień 200519 l zamiast gradientu weź gumkę (E) i po prostu wymaż połowę obrazka na warstwie z wire. użyj dużej mocno zmiękczonej gumki
Napisano 19 Grudzień 200519 l Ma być tak - mając dwie warsty z obrazkami, zaznaczasz tą wyżej i wybierasz-layer->add layer mask i malujesz np. gradient
Napisano 19 Grudzień 200519 l Autor tweety no gumka wychodzi ;) , mintrill - nic z tego nie dziala, pewnie nie wiem dalej jak to zrobic, bo uzywam tego gradienta no ale nie mam dalej tego efektu nic nie wychodzi