TrojkaT Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 Hej all chodzi mi tu jak taki render uzysakc gdzie jest troche siatki wyrenderowanej i normalnie full render. Cos jak na tym obrazku ?? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 Mało świąteczne pytanie, takie raczej na 8 marca czy coś w ten deseń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 barzdzo łatwo Renderujesz 2 obrazki, jeden z wire, drugi full. Ładujesz je do photoshopa jako warstwy a na górną dajesz maskę z przejściem tonalnym. I gotowe :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2005 Vorek - dzieki ;) P.S. gdzie jest ta opcja mniejwiecej ? Gotham - nie rozumiem do czego to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 Gotham lol przejście tonalne to gradient, skrót G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 Ta opcja jest w PS'ie. Layer->Add Layer mask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 lepiej czasami pokazac niz pisac ;) http://www.octavo.boo.pl/max3d/shop.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2005 dzieki chlopaki ;) ja mam wersje polska, niestety... ale juz se poradze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 nie wiem, probowalem ale nie wychodzi wgralem ejden obrazek a jak mam wgrac drugi zeby byl jako druga warstwa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Otwierasz 2 pliki, Drag and drop jeden na drugi i masz. btw - wciskaj czasem klawisz f1 - pomaga:) Pytanie to raczej na 1czerwca, nie dyskryminuj, Gotham:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 pierwszy obrazek -> ctr+shift+n (tworzy nową warstwę) drugi obrazek -> ctr+a, ctr+c pierwszy obrazek (na drugiej warstwie) -> ctr+v potem maska i gradient, to już nie powinien być problem. Do helpa odsyłam równierz (nie tak dobry jak w maxie ale zawsze ;) ) I do tutków oczywiście (wbrew pozorom, istnieją ;) ) Bo to są podstawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 co wy z tymi pytaniami na inne daty ?? bo nie czaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 daj sobie spokój - po co ci to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 hindus do kogo ty to piszesz ? vorek - nie wiem nei moge uzsyakc tego efektu, w photoshopie to ja dopiero raczkuej mam takie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 zamiast gradientu weź gumkę (E) i po prostu wymaż połowę obrazka na warstwie z wire. użyj dużej mocno zmiękczonej gumki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Ma być tak - mając dwie warsty z obrazkami, zaznaczasz tą wyżej i wybierasz-layer->add layer mask i malujesz np. gradient Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 tweety no gumka wychodzi ;) , mintrill - nic z tego nie dziala, pewnie nie wiem dalej jak to zrobic, bo uzywam tego gradienta no ale nie mam dalej tego efektu nic nie wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 [klik] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 mintril dzieki wielkie dziala !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi