boowa Napisano 24 Lipiec 2003 Share Napisano 24 Lipiec 2003 Pora na mój debiut w skończonych prackach... pracka zajęła mi może z 7h łącznie z test renderami... i szukaniem tła na gettyimages :), jedzeniem, piciem, paleniem i innego rodzaju duperelkami... jest to szkic - a właściwie testowałem se V-Raya... :) Dzięki PENdzel za pomoc.. [piwo] pozdrawiam [piwo] ps. teraz się wyżyjcie - byle konstruktywnie bo ja widzę gdzie są babole.... ale lenistwo bierze nademną góre ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 25 Lipiec 2003 Share Napisano 25 Lipiec 2003 Wcale mu nie pomogelem sam to zrobil :) Widac ze chlop zdolny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 25 Lipiec 2003 Share Napisano 25 Lipiec 2003 Fajny tylko ze jakos tak gubi sie w tym otoczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 25 Lipiec 2003 Share Napisano 25 Lipiec 2003 brawo!! :]:] mi sie bardzo ta pracka podoba......po prostu miodzik !!! super !! Tak dalej !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2003 Dzięki za opinie[piwo] po przesmarowaniu procków kremem termo...cośtam - przestał mi się zawieszać komp i mogę dorzucić resztę renderków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2003 i jeszcze jeden... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 ZAJEBISTE !!!!!!!! [piwo] Gratualcje Jak ustawiles VRAYA zeby uzyskac taka skore na motylka ?? [hmmm] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 hmm pierwszy render zdaje mi sie najlepszy...a to dlatego ze w 2 pozostalych w tym przyblizeniu tołów owada za bardzo sie odbija.....ta mapka chyba HDRI......to zrobiles......ale za pierwszy rysunek masz u mnie 10/10 ! 2 pozostale......bez oceny bo mysle pomiedzy 8/10 a 9/10...........heheh zreszta mozesz przeciez dostac 8+/10 ! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misic Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 Trochę dziwnie to wygląda :| A nie miałeś pomysła, żeby wyskrobać normalną skórkę? Za pomysła dałbym Ci 11/10 :) Jesteś chłopie po prostu dobry :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2003 wow dzięki [piwo] to oczywiście HDRI ale ściągnięte ze stronki Adka... a teksturka to typowe szkło by PENdzel z kilkoma eksperymentami gęstością, fallofem itp... wyszło bardziej jak metal ponieważ jak było szkłem to było poprostu zbyt \"bezbarwne\" a jedynym sposobem na to aby skrzydła motyla były wzorzyste było podniesienie odbicia kosztem refrakcji :) innaczej z kroplami wody na liściu - tam większa refrakcja niż refleksy i falloff na HDRI... może jak znajdę czas to przygotuję normalną teksturke motyla i dodam włoski shagiem ale narazie nie mam zabardzo na to czasu a jak napisałem we wstepie jest to zrobione na szybko po to aby poćwiczyć V-Raya... pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 fajny cyber motylek mi sie bardzo podoba bo pomysl jest dosc oryginalny [wow][wow][wow][wow][wow] swietny render :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2003 Wielkie dzięki MeG - cieszę się, że Ci sie podoba i dzięki, że tu zawitałaś :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 Ten materiałek ładnie maskuję niedociągnięcia :> Na kropelce widać potęgę VRAYa szkoda, że nie mogę go używać :( Wystaw tego motylka do BITWY !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2003 Heh RadX musiałbym poprawić skrzydła, dopieścić szczegóły, wrzucić włoski i teksturki... a szczerze powiedziawszy nie chce mi się :) pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 e tam boowa wystaw go........!! Jest bardzo zajebisty........!! no co ci szkodzi.....sprobuj..........:] Wierze w ciebie !! bo ten motylek mi sie bardzo podoba [piwo][piwo][piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 nie jestem przekonany - bym musiał popracować nad nim... a w toku mam bitwe 2d i Logo Max3d... no i pracę... jak zdążę to go wystawię pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 Świetne, nie umiem tego lepiej wyrazić... ... rety gdzie upadła moja szczęka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 wow to jest cudne poprostu [wow][wow]..skladam gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 :D[piwo][papapa][uczeń]-nic wiecej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 wielkie dzieki Panowie i Panie :) pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 motyl jakby co z myjni samochodowej wrocil moze tak jakies zarysowanie, zabrudzenia.. zaparowania na tej powoierzchni.. zeby niue tak rownomiernie odbijala jak lustro bo wieje nuda od motyla btw, calosciowo jakos to zgrabmie wyglada ale dodaj realizmu motylowiu podmalowujac mape napewno sie oplaci fotoas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 9 Wrzesień 2003 Share Napisano 9 Wrzesień 2003 Dla mnie wygląda bardziej jak blaszany niż jak szklany... I btw... pomijając teksturki... przy takim zbliżeinu głębia ostrości Ci uciekła trochę... tło powinno być dużo bardziej rozmyte, jak przystało na makro... no i na razie tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrejkoo Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Bardzo podoba mi sie twoja praca jest suuuper!!! Nie będę wnikał w szczegóły ponieważ sam nie mam pojęcia o V-Ray-u i tu pojawia sie moja gorąca prośba. Chciałbym sie nauczyć jak najwięcej o V-Ray-u jednak nie posiadam żadnych turtoriali i nie wiem do czego służa te wszystkie opcje które posiada V-Ray. Prosze o pomoc jeżeli znasz jakies adresy stronek gdzie mógłbym sie coś dowiedzieć albo jeżeli posiadasz jakieś materiały z których mógłbym skorzystac prosze prześlij je na mojego maila. Prosze także o pomoc innych użytkowników forum. Oto mój e-mail:[email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 wejdz w dzial renderery/V-ray i nagle sie dowiesz ze mozna za freee sciagnac setki megabajtuf Avi tutoriali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 8 Październik 2003 Autor Share Napisano 8 Październik 2003 albo olej v-raya i zaczekaj bo w maxie 6 jest mental ray 3.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 dokladnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaggeM Napisano 15 Październik 2003 Share Napisano 15 Październik 2003 Hmm mnie sie srednio podoba.. albo i mniej [lol2] siakies takie sztuczne.. no i przydalby sie wiekszy realizm jesli chodzi o samego rendera.. 1 render najlepszy tylko w niskiej rozdz. lisc (yyy co to jest hhehe:) (no i te krople bleeee). spodziewalem sie czegos lepszego powlajaego wchodzac tu i patrzac na liczbe odwiedzin :P ee no ale nie wszzstko musi sie podobac nie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi