TORCIK Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 Chciałbym pokazać i usłyszeć opinie co do mojej pracy, która jest w trakcie tworzenia. 3D maxem za długo się nie bawie ale chciałbym usłyszeć opinie, jakieś wskazówki. P.S. Nie wszystkie przedmioty są moje ;) http://img511.imageshack.us/my.php?image=salonik23jb.jpg
mr.funky Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 a ktore sa Twoje? ( tyko nie mow ze sciany:P )
hkropinski Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 popracuje troszkę and renderem i oświetleniem, to bardzo pomaga w przedstawieniu pracy ps. dołączam się do pytania funkiego
TouchThis Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 mi to wszystko wygląda jak ze zbiorów gotowych modeli, tam są takie same elementy...
JunioR Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 gotowe modele wsadzic do sceny to nie jest duza filozofia :p ale zeby dobrze oswietlic, zrenderenowac to jest dopiero sztuka :D
TORCIK Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Dodałem światło i myślę, że jest dobrze ale nie znam się tak dobrze jak Wy :P. Oczywiście jeszcze dodam ściane nad oknem i liste hehe i coś jeszcze :p. Czekam na opinie i wskazówki :P.
mr.funky Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 łel..zle nie jest tyle tylko ze nie wiemy co z tego jest tak naprawde twoje. Czekam na textury...Tak p.s - czym renderujesz?
Dmk Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 pewnie mental :D, albo scanline hehe te fotele tez chyba gdzies widziałem :) no nie wiem ... pracke masz tez na forum evermotiona, ale nie napisales ze modele nie sa twoje ... cos tu krecisz ... wlasnie w tym caly sek wizualek ze wszystko robisz sam, no mozna wstawic roslinki :D, ale nie meble ...
TORCIK Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Tak wrzuciłęm prace na evermotion ale nikt nie chce tam za bardzo pisać :P hehe. No wiem, żeby wszystko najlepiej samemu zrobić ale fotele nie są moje, a szkoda. Możek kiedy zrobie swoje to wstawie inne. A render to używam v-ray.
Dmk Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 takie fotele mozna zrobic mam strone na ktorej sa fajne tutki ... oczywiscie po angielsku ;]
TORCIK Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 To mógłbyś podać link to poczwicze :).
TORCIK Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 Jest pare bugów, na podłodze np, albo na ścianach są problemy ,, oraz w ogóle nie chce mi działać sufit. :( Coś mi nie wychodzi ale kiedyś może to zrobię. Na razie taka mała szybka wersja, a jutro zarzuce większą z maksymalnymi detalami bo to robione na szybko. Chciałem zrobić żaluzje, zamiast firanek i światła dać w lampach ale jakoś mi nie wychodzi.
javor Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 to vray ??? jeśli tak to sufit wygląda jak wygląda zapewne dlatego że to standardowy materiał bądź tylko kolor a musi koniecznie być vraymtl ... te bugi na podłodze też złymi materiałami są spowodowane (nie podłogi oczywiście)
TORCIK Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 Widocznie nie, bo mam ustawione Vraymtl ale cuż. Światło troche krzywo leżało, teraz na noc puszcze z lepszymi detalami i większą rozdzielczością i zobaczymy co z tego wyjdzie. EDIT: A i jak łatwo i szybko dodać krajobraz za oknem? Można dać np. na plane bitmape i zrobić, żeby światło na to nie leciało? Czy jest jakiś inny sposób na takie coś? Jakby ktoś miał tutorial na np zrobienie ładnego widoku za oknem to bym poprosił. P.S. Javor, Twoje bmw jest niesamowite :)
hkropinski Napisano 30 Grudzień 2005 Napisano 30 Grudzień 2005 a może w wstawić w okna jakiś widok a następnie w photoshopie ustawić glow z okien, będzie realistyczne, pozdr
Dmk Napisano 30 Grudzień 2005 Napisano 30 Grudzień 2005 No muszisz texty poprawic nie ma innej opcji... i te drzwi troche dziwnie wygladaja, tez troche popraw i mysle ze troszeczke pojasnic by sie przydalo, ale tylko troche :)
TORCIK Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Napisano 1 Styczeń 2006 A nie wiem, coś mi się pomieszało ze wszystkim. Na ścianie bugi :P, już przynajmniej sufit widać tylko teksture zmienić no i te drzwi poprawie heh :p, również coś ze światłem się skiepściło. I nie wiem, ja detale ustawiłem jak w tutorialu evermotionu (tutorial pokoju) i ustawiłem sobie idealnie tak jak u nich i mi dziwnie to wychodzi. Również nie wiem co się dzieje ale rendery wychodzą mi po 15 godzin :(. A mój komp to athlon 2600, 512 ramu, karta graficzna to radeon 9600 PRO. Nie wiem co się dzieje :(.
Rekomendowane odpowiedzi