Edyta Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 Witam:) Mój pomysł jest mniej więcej taki - kobieta w ciemnej sukni i z czymś na kształt pióropusza trzymająca węża, w dół sukni "wbudowane" są różne rośliny, a pod nimi jakieś kości, szczątki itp. Interpretacje mogą być różne, nie chciałabym, żeby to było od razu takie oczywiste - jako "Piękna i Bestia" może być brana kobieta z wężem, ale równie dobrze postać może pełnić odwrotną rolę biorąc pod uwagę to co tam jest "wbudowane" w jej suknię:) Zresztą ciężko jest mi to tak jasno wytłumaczyć:p Praca będzie wykonana w Painterze i Photoshopie. [ATTACH]27892[/ATTACH] [ATTACH]28270[/ATTACH]
kubi Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 Szkic całkiem nieźle wygląda, temat tez dość ciekawy. Powodzenia.
JmTm00 Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 czyli ze to bedzie 2d tak?...spoko w takim razie gloweczka ciut za mala ;P Pozdrawiam no i powodzenia
Edyta Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 No 2d, o 3d nie mam zielonego pojęcia;p Wiedziałam, że ta głowa coś nie teges, dzięki:)
Edyta Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Z braku lepszych pomysłów zaczęłam robić tło, lepiej mi się zaczyna od nudnych rzeczy:)
JmTm00 Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 taa a najsmaczniejsze kaski na koniec ;)...imo troszke za duzo takich jakby "zylek" no i dorzuciłbym jeszcze w lewym dolnym rogu jakis obloczek
Leru Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 Edyta -> fajny pomysł, zawsze ciekawie IMO wyglądają wszelkiego rodzaju takie łączenia, które w rzeczywistości raczej nie zaistniałyby :) witam na forum i w Bitwie, powodzenia
bojar Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 A mi się podoba ten klimat ;) jest taki delikatny i tajemniczy :) pozdrawiam i powodzenia
Edyta Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Dzięki dzięki:) Teraz wzięłam się za mało przyjemną rzecz - dobieranie kolorów skóry, jak dla mnie to masakryczne zajęcie;p
arturros Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 fajnie fajnie mi sie kolor podoba;) wyglada w sumie teraz na wampirzyce:] powodzenia zycze:)
Edyta Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Tamto to był tylko test kolorów;) Rysy twarzy ze szkicu nie podobały mi się, tutaj mam pierwsze podejście do nowych: I chyba już takie zostawię:) Mam tylko wątpliwości co do koloru oczu:)
Edyta Napisano 31 Grudzień 2005 Autor Napisano 31 Grudzień 2005 W końcu robię update'a... Tak się zastanawiałam nad mordką węża, ale tak myślę że jakiś wężowaty stwór byłby ciekawszy:) Hmmm taką mniej więcej drogę przechodziło to stworzenie... Jest jeszcze jedna opcja - morda stwora z mojego starego rysunku:) A tak poza tym - tak mniej więcej kształtuje się praca
hkropinski Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 praca bardzo ciekawa, podoba mi się, powodzenia
Marduk Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 No mamy tu całkiem ciekawą prackę - choć twarz, którą można zobaczyć na poprzedniej stronie bardziej mi się podoba... Czekam na postepy i powodzenia ;).
mr_marchew Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 Co do drugiej twarzy: cieńsza szyja, delikatniejsza szczęka i będzie ok. Wąż jest fajny, szczególnie ten pierwszy z prawej.
kubi Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 Fałdki na sukni troszeczkę za ostre są (chodzi o załamanie tych fałd).
Edyta Napisano 31 Grudzień 2005 Autor Napisano 31 Grudzień 2005 Okej, i tak nad fałdami miałam dopiero przysiąść:) Chyba rzeczywiście wezmę tą trzecią mordkę, te dwie pierwsze wydają mi sięzbyt zwyczajne;) Dzięki!
norden Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 no no jedziesz edyta.... włosy kobieciny są niezłe tylko trza dopracować...
piotrek Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 Bardzo ciekawy pomysł. Ten dym obok księżyca przepiękny :) Czekam z niecierpliwością na więcej. pozdr
Irulana Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 Kolory mi sie podobają, nawet bardzo. Ogólnie podoba mi sie kompozycja i postac wyglada bardziej kobieco niz na szkicu mam nadziej ze twarz w tym kierunku tez poprawisz.
Edyta Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Napisano 1 Styczeń 2006 norden -> spoko, jeszcze 2 miesiące, kupa czasu xD Irulana -> taa tyle bab już się namalowałam że chyba nie powinno być z tym problemu:)
Simple_man Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 Pracka świtna jest już teraz, dobrze dobrana paleta, niezła kompozycja. I mała taka propozycja, co byś w posłużyła się pierwszą przedstawioną twarzą. Jest w niej coś uwodzicielskiego i aż bije od niej czarem Fame Fatale. P.S. A i dzięki za pędzel do PS, niestety ja pracuję w PhotoImpacie.
Edyta Napisano 2 Styczeń 2006 Autor Napisano 2 Styczeń 2006 Pomyślę o tym, aczkolwiek obawiam się, że i tak twarz będzie w końcu zupełnie różna od wcześniej przedstawionych xD
KatarzynaKoleta Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Świetny klimat. I suknia bardzo piękna. Czekam na więcej koncepcji :)
Rekomendowane odpowiedzi