Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Ja tez postanowilem przylaczyc sie do bitwy

Tematem pracy beda pajaki (w takim malym przytulnym gniazdku (bynajmniej nie elektrycznym));)

od razu mowie ze z netem u mnie nie za dobrze wiec na zbyt czeste updaty nie liczcie:(

ale w ciagu kilku dni powinienem cos wrzucic:D

oki to na razie tyle

[Edited on 17-8-2003 by RenholdeR]

[Edited on 23-8-2003 by RenholdeR]

• Odpowiedzi 67
  • Wyświetleń 6,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

no dobra na dzis wystarczy, jeszcze tylko jeden:)

w nastepnych postaram sie aby wiecej bylo widac, jutro tez bedzie updat, moze jakies referencje lub cos podobnego

ja juz biore sie za nogi:)

A, i sorki za niska jakosc screenow, mam baardzo kiepskie polaczenia i musze sie ograniczac, moze nastepnym razem skocze do kawiarenki inetowej:)

Napisano

Malo jeszcze widac ale zapowiada sie ciekawy, szczegolowy modelik. Good luck :)

Napisano
  • Autor

no to mamy juz nozki:)

ale sie przy tym, ten tego...;)

nie jest to jeszcze calkiem skonczone ale juz niedlugo

Napisano
  • Autor

ufff to juz chyba ostatni na dzis

staram sie aby screeny mialy tak kolo 20-30 kilo bo kozystam ze smiesznego modemu (jak pewnie wiekszosc)

ale w miare bede sie staral dawac juz jakies konkretne (nie tak czesto jak teraz) wieksze i lepszej jakosci

to tyle na dzis, teraz biore sie za szczegoly i tlo, mam zamiar zrobic gniazdo pajakow, nie wiem czy bedzie tylko ten jeden czy kilka, zobacze czy komp to wytrzyma, no i juz biore sie za teksturki[papapa]

Napisano

Swietny model !!!!!! Naprawde robi duze wraznie [lol2] Powiedz mi jak wykonales ta glowna czesc pajaka z ktorej odchodza odnóża ?? W jaki sposob to wymodelowales i jak zrobiles te kółeczka ?? SUPER praca [soczek]

Napisano

Ja sie na pajakach nie znam ale odnoza sa chyba troche za grube

Pozdro

Napisano
  • Autor

mam okazje to lookne na forum, tak pomyslalem no i jestem.

Kazda czesc modelu to boksik odpowiednio potraktowany, edit. poly, extrudy bewele (te koleczka:) to extrude face i m smoth, reszta to typowo, soft selection i takie tam, co do grubosci odnozy to powiem tak, maja takie byc, takie byly zalozenia (to bedzie troche \"inny\" pajak

a tak pozatym to jasne kolory pogrubiaja takze wiecie...:)

i jeszcze co do szczegolowosci modelu, to nie widze wiekszego sensu robic cos co bedzie usrednione lub nawet calkiem zniwelowane przez teksture

do nastepnego updatu:):)

Napisano
  • Autor

a tu efekt, na razie jeszcze w fazie 00.1a,

jest sporo bledow:D

ale juz niedlugo bedzie widac wiecej ulepszonego modelu i beda tez teksturki (musze tylko lekko je podrasowac)

przydalby sie shag do wloskow...:-)

niedlugo bedzie

jak na razie biore sie za tlo, czyli gniazdo:D:D

to tyle na dzis

pozdro dla wszystkich:D

Napisano
  • Autor

oki, texturki jako takie juz sa

jeszcze dorobie oczy i bedzie prawie skonczony

jak na razie tyle zebyscie chociaz mieli jakies pojecie w jakim to bedzie klimacie

a, i jeszcze beda wloski na odwloku i na nogach, niech tylko dorwe shaga

:D:D:D

Napisano
  • Autor

no i jeszcze cos dla ciekawskich:)

taki maly zoom

co o tym myslicie?

A gniazdo juz sie robi (i kolejne wersje pajkow):D

Napisano
  • Autor

ach ten shag...:mad:

ale przynajmniej poprawilem radykalnie szkielet ktory juz sie nie kaszani,

texturki tez mialy maly apgrejd

pajak ciagle bez oczu:-)

no i piszcie cos!!!!!!!!!:

Napisano

no coz, pajak swietny, tylko nie podobaja mi sie koncowki odnozy (bo owady stop chyba nie maja :) ) to tyle, reszta, zwlaszcza texturka bardzo klimatyczna [piwo]

Napisano
  • Autor

che che, z zalozenia to nie mialy byc stopy, lecz kolczaste zakonczenia odnozy (takie niby kly):)

moze to jeszcze zmienie, ale...

tak poza tym pajak ma juz oczy (ciemnozielone) czerwone wygladaly tak jakby... kiczowato?

(o ile caly ten projekt nie jest kiczowaty):)

nastepny updat za kilka dni (bo cos mi to gniazdo na razie nie wychodzi tak jak bym chcial):(

NO I (SZ)CZEKAM NA WASZE OPINIEEEE!!!![rotfl]

POZDRO!!!!:)

Napisano
  • Autor

no tekturki jak texturki, dzieki

ale \"kolejna zima a gniazda nima...\"

mad:[killer]

no coz, juz zatwierdzilem finalny projekt i na dniach powiny byc pierwsze screeny

Napisano

Widze tu jeden błąd. Na texturkach są rzeczy które powinne być uwzględnione w modelu, albo chociaż mocniej zaakcentowane w bumpie

Napisano
  • Autor

??? nie wiem o co chodzi???

ale jak mowilem to jest jeszcze \"beta\"

takze wszystko moze ulec jeszcze zmianie

no a te bumpy... zalezy od oswietlenia

dzieki za wszystkie uwagi[piwo] i czekam na jeszcze:)

(a ja ciagle nie mam czasu na modelowanie gniazda)

Napisano

Witam :) fajny modelik :)a texturki na wypasie...moglbys mi troszke pomoc w tym przy moim szrszeniu.. ale zawsze jest ale :) czy ta texturka nie jest za obslizgla? czy nie powinna byc troche bardziej \"sucha\" ? dorob oczy i wloski i bedize gicior :)

A teraz sprawa nie dotyczaca modelu:

qr** dlaczego ludzie tak malo komentują?? trzeba zaczac komentowac prace innych..

-pozdro![piwo]

Napisano
  • Autor

teksturka ma taka byc, zrozumiesz jak dokoncze gniazdo:) (oby tak sie stalo, od kilku dni nie mam czasu na modelowanie:( )

Napisano
  • Autor

wreszcie znalazlem troche czasu na modeling[urwanie glowy]

to jest wersja testowa gniazda

1 tam powinien byc umieszczony moj spider:)

2 a tam moze jeszcze jeden

3 dorobie pajeczyny i poprawie volum lighty

no i zrobie jeszcze kilka mysle ze ciekawych rzeczy, to na razie tyle, nie mam zbyt duzo czasu

moze jeszcze wieczorem lookne

trzymajta sie, i piszcie cos!!!!

:):)[piwo]

Napisano

Brak cienia pod pierwszym pająkiem trochę go odrealnia; drugiego pająka zupełnie się \"nie czyta\"- gdybyś nie napisał że to owad a nie guz na gałęzi- nie domyślił bym się. Świetne zestawienie kolorów- bardzo dobrze gra razem.

Napisano
  • Autor

he he ten obrazek to tylko tak dla pokazania jak to bedzie wygladac, pajak byl wklejony w photoshopie z wczesniejszego rendera takze to nie ma nic wspolnego z finalnym renderem:)

a dzisiaj maly apdejt, z powodu braku czasu malo sie zmienilo, ale co ja na to poradze:-(, do konca tygodnia powinienem juz skonczyc, a tu macie takie cos, jakosc jak na razie MAAAARNA ale w finale bedzie o wiele lepiej, jeszcze dorobie kilka rzeczy i poprawie ogolny image, no i umieszcze tam pajaka(i)

Napisano
  • Autor

nie moge ustawic tego robala

ani ustawic oswietlenia

jak do jutra nie uda mi sie tego poprawic

do zrezygnuje z gniazda i ustawie pajaka na jakiejs galezi lub czyms podobnym

cholernie sie wszystko kaszani od szaga po bumpy przez to oswietlenie

mam jeszcze tylko 3 dni i chyba bede musial okroic prace do minimum (czyt. pajaka)

ale tak to jest jak sie ma za duze ambicje a za male umiejetnosci (6 miesiecy w maxie to troche malo)

tu taki maly updat nie przestraszcie sie bo kaszanka nieziemska:(

nic prawie nie widac a jak zmienie swaitlo to podloze jest za jasne bumpy i shag sie chrzani:(

[Edited on 24-12-2003 by RenholdeR]

Napisano

Uuuu stary zajebiste to to jest...jak dla mnei 1 miejsce jak anrazie...aaaa...jedno pytanie! dlugo sie uczyles texturowac???

-pozdro..

Napisano
  • Autor

no tak... nie wiem jak wam ale mi sie to w ogole nie podoba:(

tak jak pisalem maxa mam od okolo 6 miesiecy, a teksturowa to sie wlasnie ucze

polecam prosty tutorial dot. texportera, (ze strony 3d total tutorials(?) chyba )gdzies we wczesniejszych newsach na stronie znajdziesz odnosnik, i w ogole w dziale tutoriali jest kilka fajnych

no i powiedzcie wreszcie jak mam ustawic tego robala!!!!!!

Napisano

Świetny. Naprawdę świetny. Jeśli mogę cokolwiek radzić- nie przejmuj się technikaliami- tak naprawdę zawsze liczą się nie umiejętności techniczne a kreatywność. Bez niej byłbyś co najwyżej obrabiarką do poligonów. Jedno co mogłoby pomóc IMHO to odrobinę głebsze cienie pod nogami (bez nich pająk wygląda jakby nic nie ważył).

Napisano

Zgadzam się z przedmówcą - nie wiem co więcej powiedzieć, tak to piękine wygląda:D

Giorgione

Napisano
  • Autor

no wreszcie cos sie ruszylo[jupi]

ze wzgledu na niewielka ilosc czasu juz nie bede chyba nic wiecej przy tym robil, ale jeszcze moze uda sie poprewic co nieco:)

a to prawdopodobnie FINALNY render

choc jak mowie moze sie jeszcze zmieni (oby)

Napisano
  • Autor

a jeszcze jedno, to moja pierwsza skonczona praca w 3dsmax[jupi]

jutro, nie to juz dzisiaj, z tej okazji ide na browara[piwo]

dzieki za komentarze:)

Napisano

WItam :) noo stary.. wyszlo Ci zajebiscie..wyglada relanie..gratuluje skonczonego projektu :) i zycze coraz lepszych pracek!!

-pozdrawiam, Barył!!

Napisano

[wow]Brawo ta pracka manaprawdę klimat, super tektury, super model

jak patrzę na tego pająka to aż sie [boje się]

:)[soczek]

Pozdrawiam

Napisano

He :) jeszcze raz sie popodniecam ta praca :) naprawde wypas :) dlugo w photoshopie juz sie bawisz?

-pozdro

Napisano
  • Autor

witam,

che che, im dluzej patrze na ta prace tym mniej mi sie podoba, i chyba zrobie jakiegos wiekszego updata

no w photoshopie bawie sie znacznie dluzej niz w maxie (3dmax ok 6 miesiecy)

photo. okolo 2 lata

zaraz lookne na twojego bitewnwgo szerszenia i cosik skomentuje:)

Napisano

witam,

no prosze! Pięknie. Świetne tekstury, zgrabnie dobrane barwy, model na wysokim poziomie. Gratuluje! Bardzo mi się podoba.

Napisano
  • Autor

no widze ze sam Adek sie odezwal, milo mi bardzo i morale jakos tako sie polepszylo:)[piwo]

[Edited on 30-8-2003 by RenholdeR]

Napisano
  • Autor

ech... wkoncu udalo mi sie jakos podrasowac tego stwora

jak wam sie podoba? zostawic go tak, czy ogolic na lyso?

co ciekawe pomysl na to wzial sie z radia, a konkretniej z \"Trojki\" gdzie niejaka Kayah ciagle spiewa o \"testosteronie\" tak wiec postanowilem wyprobowac to na tym stworze ktorego

watpliwa przyjemnosc macie ogladac na obrazku ponizej

Pajak w regularnych odstepach czasu przyjmowal testosteron i na jego klatce... e... ten tego, odwloku i nogach wyrosly wloski:-) cala akcje wspieral spiewajac wesole utwory pewien rumunski raper niejaki Shagy (ze wspolniczka, nieznanego pochodzenia, pewno albania lub inne wyspy owcze)

i tu nie moglo byc juz watpliwosci shag(y)!!! shag(y)!!! krzyczaly tlumy wyglodnialych kibicow,

wiec co ja moglem zrobic? shag fur i fruuuu

Probowalem tego dziada wyrenderowac juz dzisiaj trzy razy i w koncu wyszlo

(nie ma to jak po czterech godzinach renderingu przypomniec sobie ze nie wlaczylo sie opcji

\"cast shadow\" w spocie lub jak nagle zabraknie pradu itp...)

tak mi sie zdaje ze to juz ostatni apdejt, na wiecej chyba nie starczy czasu, toz to koncza sie wakacje i trzeba jeszcze troche poimprezowac.

No! trzeba sie powoli zmywac bo w tym miesiacu juz gruuubo przegielismy z polaczeniami do netu

pisal do was \"szczesliwy posiadacz modemu\"

[sponsorem dzisiejszego updatu jest TELEKOMPROMITACJA POLSKA]

Napisano
  • Autor

A! i jeszcze ten tekst dla zyri:-)

-Jest to moja pierwsza praca w 3dsmax.

jest to blizej nieokreslony gatunek pajaka, jego cechy morfologiczne wskazuja na powazne mutacje

popromienne (lub niewielkie umiejetnosci modelarskie autora), pomysl, model i tekstury (z ktorych jestem

najbardziej zadowolony) sa moim dzielem:-)

pozdrawiam. -

RenholdeR vel milosh

[Edited on 30-8-2003 by RenholdeR]

Napisano
  • Autor

wlasnie wrocilem z imprezy[winko][rotfl]

i mam zamiar zamiescic jeszcze jednego rendera, taki maly updat, no i piszcie cos

jak kolory sa za jaskrawe to piszcie, jak wloski nie takie to tysz piszcie ja ide spac[piwo]

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności