Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość George82
Napisano

w pelni sie zgadzam z przedmowca...;]

Napisano

ciężko oceniać tylko na podstawie jednego rendera więc pokaz tez inne ujęcia popraw błąd wyżej wymieniony to będzie b.dobrze i życzę powodzenia bo naprawdę fajny samochód wybrałeś

Napisano

fak, skasowalem sobie wiadomosc sam... anyway:

swietny chrom na swiatlach - mam nadzieje ze cos tam jest wymodelowane, czy to tylko tekstura?

Oswietlenie dobre - nie jest przepalone, czuc glebie

Na NIE - kolo przednie wisi w powietrzu i chyba mimo wszystko ta felga ma za mocne odbicia. Najgorzej jest z linia nadkola przedniego przy styku z maska - jest tam po prostu krzyywo :/

Napisano

No nie wiem. Mnie się wydaje trochę nieforemny, ale może to wina takiego ustawienia kamery ?! Popraw krzywe miejsca i będzie git ;D I te koła, czy one muszą być takie szerokie ??

Napisano

dzieki za podpowiedzi :) swiatla modeluje oczywiescie , samochod jest dziwnie ustawiony bo sie bawilem kamera i troche przegiolem palke ,mam nadzieje ze uda mi sie poprawic wszyskie bledy 354tp.jpg

390gy.jpg

Napisano

hmm rozumiem ze montujesz system doswietlania zakretow, ale mimo wszystko reflektory chyba tak sie nie ustawiaja podczas skrecania. specem nie jestem ale tak mi sie wydaje, bo dziwnie to wyglada.

ogolnie model fajny, a ten render na poprzedni bardzo mi sie pdoba. tylko kamerka ale to juz may szczegol

Gość marcin_mocny
Napisano

ej ale te co pokazałeś mentaller to zwykłe audicowskie, więc lepiej stuningować go tak jak to zrobił eden tymi swoimi

Napisano

tez chcialem te alusy zrobic i chyba jeszcze je zrobie w sumie sa latwe do zrobienia....mam pytanko ma moze ktos z was referencje komory przednich swiatel do audi a8 bo ja nie moge za chiny znalesc..z gory dzienks

Napisano

to sa materialy vray narazie dalem zwykle materialy standard na swiatla i felgi bo by mi renderowalo 1000 lat zajme sie tym na powaznie na koncu ,albo teraz jakos na czasie sam nie wiem ..dzieki za komentarze

Napisano

a mi sie tam nie podoba to sklejenie po odbiciu lustrzanym.. wydaje sie ze na 'tylku' jest wklesniecie do wewnatrz bryly. poza tym jest calkiem calkiem..

powodzenia

Napisano

coś ta deska rozdzielcza nie taka chyba ;) ogólnie ładnie ale coś mi sie wydaje że troche nie zgodny z oryginałem, ale może tylko mi się wydaje :p

Napisano

dzieki za komentarze..puki co deski nie ruszalem ,ale zrobilem fotele,ostatnio jestem bardzo zapracowany i nie mam zbytnio czasu na audi ,wiec narazie taki maly update

107tn0.jpg

Napisano

Deska rozdzielcza jest chyba za krótka i wyszła za szybę. U mnie się czepiali że odbicia otoczenia są w studio to i ja się czepnę, a i widać użyte symmetry na grilu odłącz atrape od modelu i zwelduj ją po odbiciu. JUż jej chyba zmieniać nie będziesz :)

Napisano

Materiały świateł zmień........ krzywo w gdzieniegdzie ostatnio zrobiłem s8 i uwazam ze to cięzki samochód i wogle audi są trudne, a i te klamki są dziwne