Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hello! To będzie mój drugi (i mam nadzieje, że nie ostatni :)) car na forum. Wiem, że nie skończyłem jeszcze Alfy, a już zabieram się za coś innego, ale jakoś tak mnie skusił ten samochód, a do Alfy jeszcze kiedyś napewno wrócę... Więc oto początki...

honda.jpg

i siateczka...

wire1.jpg

wire2.jpg

...jeszcze dużo do poprawy, ale obiecałem, że dam WIPa dzisiaj, więc słowa dotrzymuje :] Kolejny update dopiero jutro, teraz czekam na jakieś konkretne bluzgi od was :D [piwo]

---

notka by DruG: skrocilem troche temat, bo przeskakiwal do drugiej lini i \"smiecil\" w \"ostatnich\".

• Odpowiedzi 500
  • Wyświetleń 40k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

konkurencja nie śpi :D

ale raczej nie bedę trenował tak jak ty :]

nie znam sie na splinach ale siateczka wyglada bardzo obiecująco masz jeszcze 4 dni a potem ... :]

Napisano
  • Autor

trening ?? jaki trening ?? :] rób tego 206 WRC to będzie remis ;) P.S. tiaa, 4 dni a potem Loozack R.I.P. :|

Napisano

R.I.P nie może cie odratujemy ze szponów sikham\'a :D

pozdro

KAIN

Napisano
Originally posted by KAIN

R.I.P nie może cie odratujemy ze szponów sikham\'a :D

pozdro

KAIN

jakich szponów [co?]

Napisano
  • Autor

Niedługo wrzuce jakiegoś updata, a narazie męcze się nad siatką... ehh, ona mnie wykończy :| P.S. Dzięki za posty :)

Napisano

dawaj te updaty bo musze wiedzieć jak konkurencja

i jak daleko w tym swoim treningu zaszedłeś

trenuj trenuj :]

Napisano
Originally posted by sikham

jakich szponów [co?]

To był taki zarcik:)

Napisano
  • Autor

ehm, no ten... jednak dzisiaj updata nie będzie :( znalazłem masę stuffu na stronie S2000 i dopiero teraz widzę ile mam błędów, więc jak je poprawie to wrzucę jakiegoś rednera... tak se nawet myślę czy nie zacząć go od nowa :| zdrówko [piwo]

Napisano
  • Autor

... 4 rano ... jestem nienormalny ... no ale czego to się dla kumpli nie robi :D jednak nie robię Hondy od nowa (bo mi się nie chce :P) więc mały update...

honda2.jpg

i tradycyjnie siateczka splajn... :)

wire5.jpg

...dobranoc, hrrrrrrrrrrr... [ziewa]

Napisano
Originally posted by Loozack

... 4 rano ... jestem nienormalny ...

hmmm... dlaczego od razu nienormalny, co najwyżej niewyspany :D . A to całkiem normalna pora jeszcze [yes]

Co do modelu. Idzie Ci całkiem dobrze. Udaje Ci się unikać kaszany i powierzchnia wygląda na całkiem gładką i równą.

Z siatki widzę, że korzystasz z uchwytów beziera. Ja jakoś nie mogłem się do nich przekonać i używam tylko corner\'ów.

Tak więc powodzenia w dalszej pracy!!

Napisano
  • Autor

dzięki :) a co do beziera to jednak wolę go używać zamiast cornerów, bo mogę w kontrolowany sposób uzyskiwać gładką powierzchnię, tzn. od razu widzę co robie a nie dopiero po meshsmooth... dzisiaj prawdopodobnie kolejny update, no chyba że mi oczy wyskoczą przez okno, jak się dowiedzą, że znowu mam zamiar siedzieć przy Maxie [lol2] [piwo]

Napisano
  • Autor

Sikham, tej, skąd ty mieszkasz :] przecież pokazałeś mi buga ze starego rendera !! a na nowym tego nie ma, więc \"o co chodzi jakby ??\" :D trzym się [piwo]

Napisano

oj Loozack idz ty sie wyśpij lepiej :P

an nowym renderze jest ten sam bug tylko dałeś takei ustawienie kamery że nie widać

a nie poprwiłeś go bo widac po siatce

założe sie że jak dasz z tej zamej perspektywy to go bedzie tak zamo widać

zresztę na niby nowym też go widać mało ale jednak

:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]

Napisano
  • Autor

vzdenerwowany] j już nic wolę nie pokazywać :P ale tak na moje oko to to powinno tak być... check this out :)

Napisano

update

czemu nikt nic nie pisze

Loozack pośpiesz sie z tym renderem

przecież to tak dłudo sie nie renderuje :P

Napisano
  • Autor

już, już... paznokcie malowałem ;) przez te wszystkie bugi to plik jest dwa razy większy :]

Napisano

hehe..jak dla mnie na razie jest lepszy Loozack , a dlacezgo? proste Twoja Honda Sikham jest za kanciata :))) czekam na dalszy rozwoj

pozdr

Napisano
  • Autor

dzięki Pablo ale jakoś ci nie wierzę :D P.S. to jest tylko bryła auta robiona splajnami, więc nie patrzcie na te drobne niedociągnięcia :P później je poprawie w edit mesh jak zmniejszę interpolation, bo narazie interpolation jest ustawione na 10, żebym widział co robię :) zdrówko [piwo]

Napisano

Loozack: spoczko, nie widze bledow zadnych :)

sikham: cos ci sie rozlazlo przy lewym reflektorze..albo mi sie wydaje :>

powodzenia i wytrwalosc wam zycze :D

may the best win =]

Napisano

[lol2]

sikham.. ;) powiedz ze nie umiesz a nie.. jakies wizje :D

:D

[/joke]

Napisano

Loozack zajebiscie Ci wychodzi [jupi] Jak wroce z wakacji mam nadzieje ze bedzie skonczony :D [heej]

Napisano
  • Autor

dzięki Mc-Maxim :) ale nie wiem czy będzie skończony, bo nie mam takiego tempa jak Sikham, a przed nami jeszcze inna bitwa... no właśnie, deczko się jej obawiam :| ale jakoś to będzie :D [piwo]

Napisano

co sie boisz przecież i tak wygrasz [spox]

ja nawet jak lepszy zrobie ( w co wątpię ) to przegram chyba że będą oceniać ludzie z poza Polski

chyba że sie myle

a tymczasem żeby podtrzymać tempo updaty

Napisano
  • Autor

Sikham, dajesz czadu, ale zwolnij trochę bo nie nadążam :P Dam updata dopiero gdzieś koło... 20, może 21, narka :D

Napisano
  • Autor

Sikham, jak patrzę na twoją Honde i na tą gładkość to sobie myślę, że już nigdy nic splajnami nie wymodeluję... ile tam roboty !! a tu proszę, kilka godzin i masz tyle co ja robię już od czterech dni :| nic tylko się pochlastać ;) ja się nie wyrobiłem do 21, więc niestety ale updata zamieszczę dopiero w nocy (będe siedział przed kompem aż się zesram, ale updata wrzuce :D) P.S. ludzie, piszcie coś !! krytyka mile widziana :) narka [piwo]

Napisano

Splajny rulez ;)

cieszę się, że nie jestem sam w Surface modelingu....

powodzenia Panowie[piwo]

Napisano

dzięki Boowa

ale Poly rules ;)

może dasz nam jakieś oceny fachowym okiem

[piwo]