Loozack Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 Hello! To będzie mój drugi (i mam nadzieje, że nie ostatni :)) car na forum. Wiem, że nie skończyłem jeszcze Alfy, a już zabieram się za coś innego, ale jakoś tak mnie skusił ten samochód, a do Alfy jeszcze kiedyś napewno wrócę... Więc oto początki... i siateczka... ...jeszcze dużo do poprawy, ale obiecałem, że dam WIPa dzisiaj, więc słowa dotrzymuje :] Kolejny update dopiero jutro, teraz czekam na jakieś konkretne bluzgi od was :D [piwo] --- notka by DruG: skrocilem troche temat, bo przeskakiwal do drugiej lini i \"smiecil\" w \"ostatnich\".
sikham Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 konkurencja nie śpi :D ale raczej nie bedę trenował tak jak ty :] nie znam sie na splinach ale siateczka wyglada bardzo obiecująco masz jeszcze 4 dni a potem ... :]
Loozack Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Napisano 28 Lipiec 2003 trening ?? jaki trening ?? :] rób tego 206 WRC to będzie remis ;) P.S. tiaa, 4 dni a potem Loozack R.I.P. :|
KAIN Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 R.I.P nie może cie odratujemy ze szponów sikham\'a :D pozdro KAIN
sikham Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 Originally posted by KAIN R.I.P nie może cie odratujemy ze szponów sikham\'a :D pozdro KAIN jakich szponów [co?]
Loozack Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Napisano 29 Lipiec 2003 Niedługo wrzuce jakiegoś updata, a narazie męcze się nad siatką... ehh, ona mnie wykończy :| P.S. Dzięki za posty :)
sikham Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 dawaj te updaty bo musze wiedzieć jak konkurencja i jak daleko w tym swoim treningu zaszedłeś trenuj trenuj :]
KAIN Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 Originally posted by sikham jakich szponów [co?] To był taki zarcik:)
Loozack Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Napisano 29 Lipiec 2003 ehm, no ten... jednak dzisiaj updata nie będzie :( znalazłem masę stuffu na stronie S2000 i dopiero teraz widzę ile mam błędów, więc jak je poprawie to wrzucę jakiegoś rednera... tak se nawet myślę czy nie zacząć go od nowa :| zdrówko [piwo]
bartq Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 No ja swojego focusa tez zaczne od poczatku. ŻART
Loozack Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Napisano 30 Lipiec 2003 ... 4 rano ... jestem nienormalny ... no ale czego to się dla kumpli nie robi :D jednak nie robię Hondy od nowa (bo mi się nie chce :P) więc mały update... i tradycyjnie siateczka splajn... :) ...dobranoc, hrrrrrrrrrrr... [ziewa]
VGT Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 Originally posted by Loozack ... 4 rano ... jestem nienormalny ... hmmm... dlaczego od razu nienormalny, co najwyżej niewyspany :D . A to całkiem normalna pora jeszcze [yes] Co do modelu. Idzie Ci całkiem dobrze. Udaje Ci się unikać kaszany i powierzchnia wygląda na całkiem gładką i równą. Z siatki widzę, że korzystasz z uchwytów beziera. Ja jakoś nie mogłem się do nich przekonać i używam tylko corner\'ów. Tak więc powodzenia w dalszej pracy!!
MC-Maxim Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 Zapowiada sie bardzo ladnie ;) Podoba mi sie siatka ... jest czysta bez zadnych zagiec :)
Loozack Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Napisano 30 Lipiec 2003 dzięki :) a co do beziera to jednak wolę go używać zamiast cornerów, bo mogę w kontrolowany sposób uzyskiwać gładką powierzchnię, tzn. od razu widzę co robie a nie dopiero po meshsmooth... dzisiaj prawdopodobnie kolejny update, no chyba że mi oczy wyskoczą przez okno, jak się dowiedzą, że znowu mam zamiar siedzieć przy Maxie [lol2] [piwo]
sikham Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 na masce jest strasznie brzydkie zagięcie innymi słowy bug :)
Loozack Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Napisano 30 Lipiec 2003 Sikham, tej, skąd ty mieszkasz :] przecież pokazałeś mi buga ze starego rendera !! a na nowym tego nie ma, więc \"o co chodzi jakby ??\" :D trzym się [piwo]
sikham Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 oj Loozack idz ty sie wyśpij lepiej :P an nowym renderze jest ten sam bug tylko dałeś takei ustawienie kamery że nie widać a nie poprwiłeś go bo widac po siatce założe sie że jak dasz z tej zamej perspektywy to go bedzie tak zamo widać zresztę na niby nowym też go widać mało ale jednak :]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]
Loozack Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Napisano 30 Lipiec 2003 no że nie wyspany jestem to fakt, ale buga ciągle nie widzę... :|
Loozack Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Napisano 30 Lipiec 2003 vzdenerwowany] j już nic wolę nie pokazywać :P ale tak na moje oko to to powinno tak być... check this out :)
Loozack Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Napisano 30 Lipiec 2003 no dobra, może jednak trochę trzeba będzie podszlifować :P:D
sikham Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 update czemu nikt nic nie pisze Loozack pośpiesz sie z tym renderem przecież to tak dłudo sie nie renderuje :P
Loozack Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Napisano 30 Lipiec 2003 już, już... paznokcie malowałem ;) przez te wszystkie bugi to plik jest dwa razy większy :]
Pablo Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 hehe..jak dla mnie na razie jest lepszy Loozack , a dlacezgo? proste Twoja Honda Sikham jest za kanciata :))) czekam na dalszy rozwoj pozdr
Loozack Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Napisano 30 Lipiec 2003 dzięki Pablo ale jakoś ci nie wierzę :D P.S. to jest tylko bryła auta robiona splajnami, więc nie patrzcie na te drobne niedociągnięcia :P później je poprawie w edit mesh jak zmniejszę interpolation, bo narazie interpolation jest ustawione na 10, żebym widział co robię :) zdrówko [piwo]
roball Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 Loozack: spoczko, nie widze bledow zadnych :) sikham: cos ci sie rozlazlo przy lewym reflektorze..albo mi sie wydaje :> powodzenia i wytrwalosc wam zycze :D may the best win =]
sikham Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 oświadczam że tak zostanie bo mi sie tak podoba to moja wizja :]:]
roball Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 [lol2] sikham.. ;) powiedz ze nie umiesz a nie.. jakies wizje :D :D [/joke]
MC-Maxim Napisano 31 Lipiec 2003 Napisano 31 Lipiec 2003 Loozack zajebiscie Ci wychodzi [jupi] Jak wroce z wakacji mam nadzieje ze bedzie skonczony :D [heej]
Loozack Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Napisano 31 Lipiec 2003 dzięki Mc-Maxim :) ale nie wiem czy będzie skończony, bo nie mam takiego tempa jak Sikham, a przed nami jeszcze inna bitwa... no właśnie, deczko się jej obawiam :| ale jakoś to będzie :D [piwo]
sikham Napisano 31 Lipiec 2003 Napisano 31 Lipiec 2003 co sie boisz przecież i tak wygrasz [spox] ja nawet jak lepszy zrobie ( w co wątpię ) to przegram chyba że będą oceniać ludzie z poza Polski chyba że sie myle a tymczasem żeby podtrzymać tempo updaty
Loozack Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Napisano 31 Lipiec 2003 Sikham, dajesz czadu, ale zwolnij trochę bo nie nadążam :P Dam updata dopiero gdzieś koło... 20, może 21, narka :D
Loozack Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Napisano 31 Lipiec 2003 Sikham, jak patrzę na twoją Honde i na tą gładkość to sobie myślę, że już nigdy nic splajnami nie wymodeluję... ile tam roboty !! a tu proszę, kilka godzin i masz tyle co ja robię już od czterech dni :| nic tylko się pochlastać ;) ja się nie wyrobiłem do 21, więc niestety ale updata zamieszczę dopiero w nocy (będe siedział przed kompem aż się zesram, ale updata wrzuce :D) P.S. ludzie, piszcie coś !! krytyka mile widziana :) narka [piwo]
MC-Maxim Napisano 31 Lipiec 2003 Napisano 31 Lipiec 2003 Loozack przezuc sie na poly !! [yes] Sikham .... Spox model [spox]
boowa Napisano 31 Lipiec 2003 Napisano 31 Lipiec 2003 Splajny rulez ;) cieszę się, że nie jestem sam w Surface modelingu.... powodzenia Panowie[piwo]
sikham Napisano 31 Lipiec 2003 Napisano 31 Lipiec 2003 dzięki Boowa ale Poly rules ;) może dasz nam jakieś oceny fachowym okiem [piwo]
Rekomendowane odpowiedzi