Napisano 29 Lipiec 200321 l oto para renderow - nie mam doswiadczenia wielkiego w FR wiec uzylem sceny producenta nie jest ona zoptymalizowana pod Vraya ale nie o tu tu chodzi....
Napisano 29 Lipiec 200321 l szczerze powiedziawszy to wyglada to jak w czasie różnych pór dnia i w różnym oświetleniu ale chyba wolę V-Raya może ktoś kto zna b.dobrze FR by zoptymalizował tą scenę?
Napisano 29 Lipiec 200321 l Brazil.. render Time 2min,12sek regathering cos tam cos tam. kaszana jaks bueee
Napisano 29 Lipiec 200321 l Autor nastepna scena producenta FR tu juz musialem pozmieniac materialy - troche na szybkiego ale...
Napisano 29 Lipiec 200321 l Autor last pic today. For me Vray is bether but meaby i\'m blind! :) Vray FR
Napisano 29 Lipiec 200321 l No no Vray wyglada qlll...naprawde realistycznie...ciekawe ile czasu zjaelo liczenie tej sceny FR... pozdr
Napisano 29 Lipiec 200321 l Tak sie zastanawiam po co ten thread jest.. skoro tylko PENdzel zajmuje sie scenami... wiadomo, ze zoptymalizuje scenke dla V-Raya na maxa... proponuje powierzyc scenki FR\'owe MareGowi, ktory jest tutejszym specem od FR\'a bo jakos mi sie widzi ze nie jest to rowna walka ;) Ale to tylko moja opinia. Pozdrawiam Gith
Napisano 29 Lipiec 200321 l pendzel.. jakzwykle wklejasz nam tu jakas lipe zebym mial czas. to bym to przerenderowal.. ale nie dzis.. jutro cie zabije w nocy jak bedziesz grzecznie ptaka pod kolderka szarpal :) hue pozdro jo. co nie ? fotoas
Napisano 29 Lipiec 200321 l hmmm zobaczymy.... narazie zainstalowałem maxa 6 i zobaczę jak sobie z tą scenką poradzi \"nowy\" mental ray...
Napisano 29 Lipiec 200321 l no a ja porenderuje to w koncu Brazilem 2.0 ciekawe jak to szybko przeleci ?
Napisano 29 Lipiec 200321 l Mnie osobiscie vray bardziej sie podoba. Max 6????? To jest on juz dostepny???
Napisano 29 Lipiec 200321 l Heh, geez ledwo co oficjalnie zapowiedzieli Maxa 6 na jesien, a tu juz patrzcie :) Skad go wytrzasnales? [cfaniak] Z tego co wiem Mental ma bardzo realistyczne renderery, ale niestety jest wooolny.
Napisano 29 Lipiec 200321 l dostałem do testowania :) wersję alfa ale mental jest tam nienajnowszy choć shaderów ma full i ciut ciut a działa - hmmm - jeśli powiem, że szybciej od brazila to poobrażam ludzi.... ale niestety - taka prawda
Napisano 29 Lipiec 200321 l no i prosze - render z MR i Max 6.... nie zmieniałem nic prócz rendera zatem myślę, że z shaderami i oświetleniem MR było by lepiej - aha - nie ma caustyki :) bo po co :)) pozdrawiam [piwo]
Napisano 29 Lipiec 200321 l GEEZ! jaki ty masz sprzet... chyba ze wszystkie mity o Mentalu to bzdury :) 12 s... az sie nie chce wiezyc :o Btw. Smieszny ten Splash Screen, ten napisik zbyt prosty... :P
Napisano 29 Lipiec 200321 l Max 6 wyjdzie na jesień - a to jak widać wersja testowa (Alpha), która będzie chodzić do czasu.... aż ktoś jej nie połamie ;) A splash jest faktycznie jakiś słaby.... a jeśli chodzi o sprzęt to nie pytaj :) - zobacz: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=3339&page=22 tam gdzieś już pisałem o nim :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 30 Lipiec 200321 l Autor heheh bowa ale podsycasz wiec i ja :) MAX 6 + MR u mnie niestety 2.23 s ale piekna kwadratowosc intensywnosci fotonow - poprostu cudo (sorry ale rok juz mentala nie uzywalem wiec....)
Napisano 30 Lipiec 200321 l Autor heheh bowa ale podsycasz wiec i ja :) MAX 6 + MR u mnie niestety 2.25 s ale piekna kwadratowosc intensywnosci fotonow - poprostu cudo (sorry ale rok juz mentala nie uzywalem wiec....) 2 min 25 s na Atlonie 2100 512 ram (bez dopalaczy render pipe :) hehehe)
Napisano 30 Lipiec 200321 l Autor te ustawienia wykonal Gonçalo! master od vraya :) dziekujemy mu serdecznie :)
Napisano 30 Lipiec 200321 l Autor to oczywiscie nie sa wszystkie szadery tylko do materoialow (ale jest tam mnostwo roznosci...)
Napisano 30 Lipiec 200321 l Faktycznie. Nie mogę się już doczekać jesieni kiedy pojawi się max6 chociaż zapewne jego wyjście może się opóźnić. Ale MR Included ze strony discreeta to strzał w 10! :)
Napisano 30 Lipiec 200321 l Jakby Ci to Adek powiedzieć - własnie zainstalowałem Softimage XSl 3.2 EXP i zobaczyłem co potrafi nowy MentalRay i porównałem z tym w Maxie 6.... chyba discreet okroił go na potrzeby szłostki pozdrawiam [piwo]
Napisano 30 Lipiec 200321 l PENdzel powiem szczerze, że mi się wcześniej ta kanapa bardziej podobała - teraz wygląda sztucznie jakby materiał to była jakaś fibra a nie skóra.... pozatym ta lampa... pozdrawiam[piwo]
Napisano 30 Lipiec 200321 l Cos mi sie zdaje ze to przez Alphe go okroil... przynajmniej mam taka nadzieje. No ale wracajmy do dyskusji... niebawem zamieszcze swoje rendery Stage-1 Update: Zapowiedziane rendery... na razie jeden minimalnie zmieniony i poprawiony AA na cieniach: Czas 5:05
Napisano 30 Lipiec 200321 l Pendzel ja proponuje porownaj to pierwszaa scene ze swiatlem wolumetrycznym w stodole i jak to v-ray pokaze i powiedz mi jeszcze jedno jak dlugo sie piesciles z materialami FR pewnie nic jestes dobry w v-rayu.Ja myslalem ze cos potrafie w fr ale jak zobaczylem stage 1 to widze ze musze sie zaczac uczyc od nowa.Niestety te twoje porownania wygladaja tak jakby goscie z v-raya placili Ci za to abys przekonal wiekszosc ludzi do v-raya.
Napisano 30 Lipiec 200321 l rly - ta scena jest wypieszczona przez gości od FR bo jest defaultowa w tutkach... pozdrawiam[piwo]
Napisano 30 Lipiec 200321 l Autor nikt mi za to nic nie placi poza tym bawie sie menalem - szukam rozwiazan.... czy to zle? a oto kolejna probeczka
Napisano 30 Lipiec 200321 l Kolejna scena... Ustawien GI jeszcze nie zmienialem. Czas 16:17 Update: Kolejny render: Wszystko robione na Athlonie TB 1200 MHz + 256 MB shitowego SDRAM I znow... udalo mi sie troche polepszyc czas:
Napisano 2 Sierpień 200321 l Autor http://www.finalrender.com/forums/fR_main/YaBB.pl?board=new_Gallery;action=display;num=1059579666
Napisano 2 Sierpień 200321 l Yeah, i\'ve seen it ;) Teraz to udowodniles nam ze topic powinien sie nazywac \"V-Ray is killing Stage-1\" i ze Twoja rola to wklejanie renderow z forum V-Raya zrobionych przez samych masterow tego (niezlego trza przyznac) renderera i dolowania ludzi ktorzy wola Finala i wreszcie (chociaz tego sie wyprzesz) przekonywania innych ze V-Ray jest lepszy [cfaniak]. IMHO ofcoz [mruga] Btw. http://www.chaoticdimension.com/forums/phpBB2/viewtopic.php?t=3297&start=50 - tam aktualnie na koncu jest tez porownanie GI i SSS (chociaz nie wiem czemu z wylaczonym AA w fR)
Napisano 2 Sierpień 200321 l Autor wyparszam sobie! wszystkie rendery ktore wisza na Evermotion (a jak podejrzysz linki jest tego wiecej a 2 rendery masterow) sa moje sorry ze FR S1 sie nei udal to nie moja wina. ale ma zato znakomitego toonza, Volumetryki o czym vray moze tylko pomazyc :)
Napisano 2 Sierpień 200321 l Autor \"Twoja rola to wklejanie renderow z forum V-Raya\" - a za to oczekuje przeprosin bo jestem wqr....y ze ch...j:)