Swietlik Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 W sumie też wziąłem sie za tą bitwe. Może w końcu coś skończę. Pierwszy render http://www.swietlik.3d.pl/bitwa_1.jpg qrde jak wstawić obraz żeby był tu widoczny bo mi coś nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 Mógłbym liczyć na jakieś komentaże bo inaczej bedzie tak jak ze wszystkim, strace chęci. Update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 jak narazie masz dla mnie 1 miejsce :)) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klower Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 no dobrze ! dobry pomysl z tymi otworkami na dole. daj jakis jasniejszy kolor , bo bledow nie widac. aha i nie uzywaj tyle meshsm. bo sie pod koniec sceny powiesisz razem z Twoim kompem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2003 drobny update oświetlenie jeszcze w fazach testów i wkrótce będą jaieś texturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2003 drobny update oświetlenie jeszcze w fazach testów i wkrótce będą jaieś texturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAIN Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 Na razie świetnie. Ja najpierw musze dokończyc to co robie bo trohce tego się nazbierało:( pozdro KAIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 Dobra ja zaczynamm sie poddawac. Nie wyrobie sie chyba z czasem. no chyba ze reszta na mnie zaczeka. Licze na miejsce w pierwsze setce.:mad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 Fajnie Ci wychodzi ta pracka [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 :mad::mad::mad::mad::mad::mad:vzdenerwowany]vzdenerwowany]vzdenerwowany]vzdenerwowany]vzdenerwowany]vzdenerwowany][killer][killer][killer][killer][killer][killer][killer][killer][killer][killer][killer][killer][killer] JAK ZREPEROWAĆ ZEPSUTĄ SCENĘ JEB.........., PIERD............. KOMPUTER I MAX TEŻ[killer][killer][killer] MC-Maxim - faknie mi \"WYCHODZIŁA\" ta scenka (dla uściślenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 Zresetuj maxa i otwórz uszkodzoną scenę przez file>merge. Czasem działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 No... w sumie zachował sie jakiś stary backup wystarczy, już skończe może tą pracke bo nigdy nic nie kończe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 uuufff, zrenderowało się.... Mały updajcik - texturki jednak na koniec zostawiłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 stary zajebiscie no to sie zamieniamy bo ty stwierdziles ze teksturki na koniec a ja jedna czesc juz skonczylem i teraz teksturki :] PS Jakiego rendera uzywasz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 Brazila, w tej scence nie ma nawet pełnego GI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 no no cezkam na texturki, bo przy modelingu wycisnales wszycho na maxa ! pozdr[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 thx, ale jeszcze zostało troche pomysłów do wdrożenia, no i max mi wysiadł więc kolejny render niewiem kiedy będzie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 Tylko mam jedna kwestie. moze zamiasta napisow z bevelu zrob tekstury z napisami? Co ty na to!?[co?] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 Napisy to wyextrudowany text i pełnią rolę dopełnienia nieotexturowanej scenki. Chyba że pod koniec wyjdą ładniej od texturki.....zobaczymy. A przy okazji kolejny update, niezwracajcie uwagi na \"niekontrolowane błędy\", ide spać jutro je poprawie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klower Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 o ja pierdole , ale dobrze to wyglada !!!! mam do Ciebie pare pytan: jakiego uzywasz rendera? jak do jasnego diabla zrobiles ta lampe ?? (robie taka ale mi kompletnie nie wychodzi.) Czy bedzie ekran po prawej stronie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 Brazila (jak wspomniałem), lampa to dobrze dobrany glow imateriał z własnym świeceniem, a ekran po prawej pewnie będze.....thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAIN Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 CO do lampy to mogłeś też zrobic rectangle area light i zaznaczyć renderable ale to twój wybór:) pozdro KAIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 Nie wiedziałem o tym[wow] thx, a światło i tak będzie rozbite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Sierpień 2003 Share Napisano 5 Sierpień 2003 Ejjjj sorry jakie bledy?[co?] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutek Napisano 5 Sierpień 2003 Share Napisano 5 Sierpień 2003 no moglbys juz umiescic jakiegos renderka bo sie juz doczekac nie umie:) coooooooooool[wow][boje się][wow][boje się][wow][boje się][wow][boje się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 5 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2003 Gdzieś złapiesz jednego vertexa za duzo i............BURAK[gafa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 5 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2003 Na razie je troche poprawiłem, a nowszy render będzie dopiero jutro, a teraz ide na \"GibGibona\":D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAIN Napisano 5 Sierpień 2003 Share Napisano 5 Sierpień 2003 Fajnie ci idzie:):):):):):):):) Brazil ma to do siebie że wygładza powierzchnie przy dużym aa i gi. To albo robi że jest cos ładne albo nie widać w czymś zakrzywienia powierzchni lub kontury zanikaja u ciebie akórat jest to pierwsze:) i dam głowe sobie uciąć że jak bys wyrenderował w scanline to by z lekka inaczej wyglądało(chyba):D pozdro KAIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 5 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2003 Na pewno wyjdzi inaczej, ale brazil jest właśnie poto żeby ułatwić nam prace.....:D:D:D Wedle życzenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 6 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2003 Tymczasem dodałem mały elemencik, qrde ostatnio mam mało czasu.... [piwo] GibGibon [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 super, bardzo udana praca czekam na render z teksturkami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 Swietlik zaczyna cieszyć oko i to dopracowanie modelingu [spox] jest dobrze a bedzie jeszcze lepiej he Trzymaj się i pozdrwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 a jeszcze jedno możesz pokazać siateczkę czy raczej nie? Jaką techniką modelujesz, jesli to nie tajemnica ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 bardzo dobrze ci to wyszło!! Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 15 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2003 Siatke.... spox ale pewnie dopiero jutro na wieczór. Technika - LowPoly - niezastąpione moim zdaniem. Problem tylko, że mało czasu do końca minibitwy, a tu sie \"water festival\" zaczyna [cfaniak] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 Jest i siatka. Troche to zajęło, ale cóż bezaawaryjność systemów windows jest po prostu niesamowita. Low Poly: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 i high poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 19 Sierpień 2003 Share Napisano 19 Sierpień 2003 Bardzo przyzwoite. Czekam na wiecej[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 24 Sierpień 2003 Share Napisano 24 Sierpień 2003 yyy nie widze obrazkow co sie stalo? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 hmm..... coś sie popieprzyło przy przy przenoszeniu postów [co?] Niechce mi się edytować wszystkich postów (może kiedyś). Macie tu całe archiwum: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 25 Sierpień 2003 Share Napisano 25 Sierpień 2003 Robi wielkie wrażenie:o Czekam kontynuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 25 Sierpień 2003 Share Napisano 25 Sierpień 2003 :o ale zaje... praca !! mam kilka pytan jak zrobiles te wszystkie linie, wklesniecia i wogule czy to bolemanem (chyba inaczej sie pisze ale nie wiem jak) wszystko to jedna bryla czy sklada sie to z kilklu bryl jezeli tak to ilu ?? no chyba wiecej pytan juz nie mam pozdrawiam i zycze powodzenia :) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 Wszystko low-poly (bolean mi niedziała [hmmm]), miejscami grebble. Niewiem o które linie ci chodzi ?? Co do \"lini\", te zwykłe to splajny, a te w modelingu to Slice\'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Wrzesień 2003 Share Napisano 24 Wrzesień 2003 Szefi Robic cos bo bitwa sie konczy zaraz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2003 Czasu za dużo nie zostało, ale dzisiaj powinienem mieć już maxa i zabieram sie do roboty. P.S. Czy ten topick nie ładuje sie wam za długo bo ja qurde czekałem 5 min z zegarkiem w ręku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 25 Wrzesień 2003 Share Napisano 25 Wrzesień 2003 fajne !! mi sie stronka ladowala z 1 min :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 25 Wrzesień 2003 Share Napisano 25 Wrzesień 2003 modelunek piekny - szanuje ludzi, ktorzy maja taka wyobraznie jak Ty. Mi pomieszcznia wogole nie wychodza. Mam zastrzezenie tylko do kolorystki. Te sciany sa za cieple!!! Swiatlo jarzyniowki inaczej by oswietlilo to pomieszczenie. Dlatego juz bardziej podoba mi sie ten niebieski screen od tego oteksturowanego. Idealem pewnie bylaby kolorystyczna wypadkowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Wrzesień 2003 Share Napisano 25 Wrzesień 2003 Wypadkowa to chyba zielony bedzie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2003 thx Ale sam tego nie wymyśliłem, po prostu nie podałem linka do arta A co do kolorystyki i oświetlenia to tylko testy i moge wrzucać rendery w jakich kolorkach chcecie, texturki dojdą na sam koniec i wtedy też bede ustawiał dokładnie całe oświetlenie. Genialny pomysł z tym zielonym, mój ulubiony kolor czemu wcześniej na to nie wpadłem, dzięki Skilo oby więcej takich trafnych porad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi