wizz Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 Witam Was. Z tego względu że mam troche wolnego czasu postanawiam założyć taką mini bitwe. Dołączyć może sie każdy, modelować będziemy oczywiście postać a dokładniej samą głowe. Pod koniec oceniany będzie model więc nie ma potrzeby wykonywania texturek chociaż szkoda by było model tak zostawić bez skórki jak sa naprawde dobre materiały do jej wykonania. Czas na wykonanie to około jednego miesiąca. No dobra teraz fotki tej głowy. Cały zbiór jest dostępny pod tym adresem. ->http://free-textures.got3d.com/natural/free-character-references/free-character-texture-references-man-1/index.html A tutaj macie juz troche przycięte te fotki (bok i przód). ->http://www.mistrz.jawnet.pl/face_side.jpg ->http://www.mistrz.jawnet.pl/face_front.jpg Kto chce sie zapisać niech pisze pod GG:4833118 lub niech da znać tutaj na forum. Lista uczestników mini bitwy: - wizz - nielot007 - Gordy - latarnik - mkk3a - --Chris-- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 Witam!! co tu takie pustki:) mam pytanko model tylko glowy?? czy calego ciala?? trzeba zrobic bo jak samej glowy to moge wystartowac :D jesli moge?? bo fajnie by bylo sie podszkolic :)w organice pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2006 Pewnie że tylko głowy :) zapraszam do zabawy :) to co wpisać cie na liste ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 Zaczynam serię animacji więc wrzucę pierwszą postac która dzisiaj zacząłem. To tylko zarys tego co chcę a będzie to w pewnym stylu karykatura. Wszelkie podobieństwa sa przypadkowe ;) Wpiszecie mnie, please. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2006 Gordy Hm słuchaj myślałem że będziemy modelować postać którą ja juz tam narzuciłem :) no ale dobra możemy zrobić tak że modelujemy głowe jaką chcemy i potem sie wybierze najlepszy modelik :] ps. juz cie dopisuje a poniżej pierwsze siateczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 A, sorry. Tak se pomyślałem że i tak robie to wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 wizz ja robie ten co dales :) powinnienem jutro cos wrzucic pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 Gordy, Twoj z profilu przypomina mi Oleksego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 Jak dopracuję, będzie śmieszniej ale to nie Oleksy. On się już nie liczy, więc po co się z niego śmiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 Witam!! mialem dac cos jutrto ale zrobilem to dzisiaj :) narazie sam nosek wsumie taki sobie :) ale na nic wiecej mnie nie stac (malo umiem ehhhh....) aha nie matrzcie na siatke tam gdzie sie usta zaczynaja bo tego nie bedzie (chyba ) wizz--> super ci to wychodzi kurde zazdroszcze umiejetnosci prosciutka siatka... ehhhhhh ps. przynajmniej cos pokazalem ps2. robie tego goscia co dal wizz ps3. nos bedzie jeszcze modyfikowany :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2006 No to teraz bedzie jazda :) oczy są dla mnie po prostu koszmarem, że niby jakoś jedna powieka ma zachodzić na drugą i wogóle taki balagan, wiem jak okolice oczu wyglądają a nigdy mi sie nie udaje fajnie ich zrobić, no ale jak juz to zrobie to bedzie tylko z górki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 stresujecie sie za bardzo. Ja robie na początku low poly i to bardziej niz wy. A potem edge-loopy i inne pierdoły. potem tylko mirorek, weld i już. wizz, przecież dobrze jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2006 Gordy, musi być perfekt nie inaczej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 no oczywiście. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 1 Luty 2006 Autor Share Napisano 1 Luty 2006 Witam :) mamy środe chyba i wrzucam ucho. Nie jest to jakieś super pr0 no ale ucho jak wiadomo najłatwiejsze do zrobienia to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 wizz--> widze ze tez snia ci sie te same koszmary z oczami co mi mam ten sam problem z powiekami jak sie uporam z "okami" to pozniej juz bedzie troche lzej :) ps.bardzo fajnie pozdro edit: wizz super to ucho ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Witam!! tym razem wersja alfa ust jest to faza poczatkowa wiec sie nie martwcie..... :) ps. co tu tak cicho :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 1 Luty 2006 Autor Share Napisano 1 Luty 2006 No widze że idziemy do przodu, szkoda tylko że nikt sie więcej nie przyłączy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 nom szkoda ze nikt nie chce dolaczyc i zadnych komentow ;( a tutaj lekki update (z ustami dalej walcze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 no fajna bitwa życzę powodzenia nielot nieźle idziesz ładnie to wygląda u ciebie wizz też bardzo ładnie, szkoda ze tak was mało powodzenia życzę w dalszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 mr--> dzieki nom szkoda ze tak malo ludzi startuje :) taki maly update poprawilem troche usta i siatke zrobilem kaciki ust(??) i troche poprawilem i jak to wyglada ?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 Minimalnie kąciki ust jeszcze krzywo tam :) ale nie jest źle, niebawem też coś zapodam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 W pierwszej chwili myślałem, że ten kącik przy ustach jest za duży, ale jak zobaczyłem zdjęcia stwierdzam, że jest idealnie, więc jedziesz dalej. P.S. dziwie się ze jakoś mało osób tu zagląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 krzysiek: mało osób zagląda bo wymiękają :P ps. ciekawe czy teraz sie zwiększy lista uczestników ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 Witam!! i znowu malutki update...... wizz-->wiem wiem ;) teraz postaram sie zrobic oczy (najgorsze co moze byc) i bede poprawial wszystko :D krzysiek-->wielkie dzieki :D moze niewiedza ze istnieje ten watek (bo w minibiteiw jest) ;P masa rzeczy do poprawienia mam nadzieje ze wyjdzie nie najgorzej wizz--> a gdzie twoj update dawaj dawaj!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 nielot cos ci czoło faluje:) no zobaczymy czy wzrośnie liczba uczestników i odwiedzających no ja tu będę na pewno zaglądał i podglądał bo też musze popracować nad organiką:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 można sie przylaczyc? ;] to wyszlo mi dzisiaj, usiluje robic ze zdjec ktore podal wizz joł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 No dobra ruszam z odsieczą :P Poniżej screen, nie jestem jeszcze przekonany do okolic oczu, ta skura powinna chyba bardziej na tą powieke zachodzić no ale co tam najwyżej sie poprawi :) Nielot a w czym ty modelujesz ? ps. Witam latarnika i juz cie dopisuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 hehe wiedzialem ze czola sie beda "czepiac" no ale racja racja faluje ale nie bedzie :D krzysku przylacz sie do bitewki to pocwiczysz :D przeciez ja tez nie umiem ograniki i tez cwicze dawaj przylacz sie ;) witam w gronie latarnika wizz--> w maxie6,a ty jak dobrze widze modelujesz w lw?? no no widac ze oczka powoli nabieraja krztaltu tak trzymaj!! :D latarnik-->hehe zajefajne oczy [joke] :D, narazie fajnie, dobrze ze sie przylaczyles..... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 hyhy, czesc czesc, dzieki za przywitanie :] nielot007 - nooo, co by ich tak nie zostawiac, to jeszcze cos zrobilem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 natarnik--> no bardzo fajnie, damn jak wy robicie te oczy !! :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 3 Luty 2006 Autor Share Napisano 3 Luty 2006 No no latarnik naprawde nieźle te oczy zrobiłeś :> musze se siatke obadać :P ps. nielot ja juz nie lw :) tylko modo ale to prawie to samo =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 nielot007, wizz - heh, dzieki :P dorzucam siatke oczu (o ile ja rozszyfrujecie), jakby cos to pytac ;] pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 3 Luty 2006 Autor Share Napisano 3 Luty 2006 No siateczka nie najrówniejsza ale też nie za gęsta :) przymierzam sie juz do wrzucenia całej głowy więc chyba uczynie to jutro bo jeszcz pare drobiazgów chce poprawić :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 ja sie nadal mecze z okiem jak je zrobie to dam update pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 Aż sie prosi aby zrobić Eye-vid-tutka na temat robienia głowy. Coś pokręciłem. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 3 Luty 2006 Autor Share Napisano 3 Luty 2006 Gordy nie pokręciłeś, ja wiem o co chodzi :P Przydało by sie właśnie bo w każdym tutku np. do robienia całej głowy raczej nie przykłada sie większej wagi to tego elementu :) pozatym głowy w tutkach są jakieś takie słabe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 Not to jak pozbędę sie żony (nie dosłownie) to walne jakis super szybki, jesli moja główka sie kwalifikuje, rzecz jasna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 no ładnie ładnie latarnik a co do tutka jestem jak najbardziej za przyda się, a mi to już na pewno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 Dziś chyba sobota no i daje już pełną (prawie) głowe ;) Jak macie jeszcze jakieś uwagi to piszcie, malujcie gdzie są jakieś bugi i jak coś to będe jeszcze poprawiał. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 wizz zajebis** glowka!! super ci to wyszlo bedziesz robil textury?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 No zobaczymy z texturami, myślałem żeby wykorzystać zbiór fotek i połaczyć je zeby fajny real uzyskać no i robiłem juz testy i nie powiem żeby to fajnie wyszło :) ( znaczy sie tak texturka sama nie wyszła źle ale z mapowaniem było troche gorzej ) Dla takiego obiektu jakiś pr0 mógłby namalować texturke ręcznie no ale ja narazie aż takiego talentu nie posiadam. Pożyjemy zobaczymy. Czekam na wasze 'apdejty' :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 ja bym to poprawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Teraz najgorsze... uszy... :P wizz - wyglada fajnie, ale imo powinienes troche bardziej uwydatnic luk brwiowy pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 No z tym łukiem to też tak kombinowałem i jak minimalnie zwiekszyłem to z innej strony wydawał sie znowusz taki kiszkowaty :) zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 tez znalazlem nieco wolnego czasu i cos tam wyskrobałem jedno posiedzenie, jakies 1,5 godziny siatki na razie nie pokazuje, bo wstyd :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Oo mkk3a witamy w bitewce ;) no no 1.5h a juz taka fajna glowa w tyle to ja mialem tylko nos :D a tutaj update wiem ze do du** ale pracuje ci9agle nad krztaltem glowy wiec nie bijcie :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 tak oglądam i widzę ze nieźle wam wychodzą te głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 nielot popraw nieco te oklice oczu, dociągnij te dziurki w nosie i bedzie całkiem nieźle. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 troszke poprawilem okolice i dociagnalem te dziurki :D bede jeszcze nad ta glowa pracowal ale najpierw uszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi