Napisano 31 Styczeń 200619 l POruszam BARDZO modny[JAZZY :]) ostatnimi czasy temat :D Właściwie mam zamiar zrobić filmik "akcjii" z ChckIem Norris'em w roli głównej. Filmik Będzie oczywiście bijatyką. Chuck bedzie zwalczał swoich oponentow z PÓŁOBROTU i nietylko :p Model Czaka bez textor tylko kolorowe materiały, powiedzcie co sądzicie o "komixowej koncepcji" [te pogrubienia]. Przeciwnicy chyba same bipedy [ee... te ludziki czarne] a boss taki szczegolowy jak "SAM" Chuck. Jak widać narazie dorobiłem się głowy. ____________________________________ Prosze o rady I sugestie :) CZy to wogule przypomina Chucka >?
Napisano 31 Styczeń 200619 l hm... mnie się osobiście ten Norris i te żarty (płytkie) bardzo przejadły, więc ten pomysł już mnie nie podchodzi. Ale to ma być animacja i pod tym względem będziemy oceniać, model narazie nie za szczegółowy, zobaczymy jak będzie dalej. Coż można rzec... Życzę powodzenia w dokończeniu animacji!
Napisano 31 Styczeń 200619 l Autor Fantomas, model raczej nie bedzie bardziej szgołowy, wiesz trzeba jeszcze zrobić lokacje, inne postacie i zriggować je- WYANIMOWAĆ wszystko... Mysle ze uda mi się tym razem skonczyĆ EDIT 17:13
Napisano 31 Styczeń 200619 l Oj, uwazaj zeby agenci chucka nie dostali informacji o tym projekcie. Podobno sa takze na forum... :)
Napisano 31 Styczeń 200619 l Autor heh Sairam... Zeczywiscie jeszt troszke za bardzo przypakowany... Chciałem uchwycic wszystkie charakterystyczne cechy straznika z TEXAsu, i jakos wyszlo, moze jeszcze dopracoje te twarz... EDIT: CO mam zrobic zeby bardziej CHUCKA przypominał ??? Nie jest wbrew pozorom az tak cahrakterystyczny...
Napisano 31 Styczeń 200619 l Oooo Jessica :D Postac smieszna, ale niepodobna. Dobrze byloby poszukac jakis karykatur Chucka. Latwiej tam sie doszukac charakterystycznych cech wygladu. powodzenia :)
Napisano 1 Luty 200619 l heh - to nie chuck - moze jego sobowtor ?? pocwicz modelowanie nieco i zrob o tak jak na to zaluguje :) - jezeli to karykatura to nie ma zbyt wiele chech charakterystycznytch - jakby nie bylo napisane ze to chuck norris to bym nei poznal - sory ze tak mowie ale uwazam zdroweij jest podobna krytyke uslyszec na poczatku niz rzezbic cos z czego na koniec mozesz nie byc zadowolony...
Napisano 1 Luty 200619 l Autor Zmieiłem nazwe wątku :] Słcuhajcie czy naprawde jest az tak niepodobny ? Te okulary chyba o.k, czapka, zarost tez... / chciałem jak najbardziej stylizowana postac, z w miare mała liczba poly i prosta w modelingu... Najwazniejsza bedzie sama animka Mały szkic fabuły : 1. - Chuck pakoje na siłowni 2. - Chuck wychodzi i idzie w strone domu 3. - Wchodząc na klate [mieszka w bloku] widzi ze jakies zule obijają jego sąsiada... 4. czask wkracza do akcji, jednego załatwia z "matrixa"[fajnie bedzie wygladac tak z buta ] a drogiego na strzała z reki. 5. Kolesie lecą z 10- 15m przez korytaz. 6. W tedy dopiero rozpoczyna się właściwa akcja. Pojawia się wtedy napis "CHUCK NORRIS - Z PÓŁOBROTA!!!" i takie tam. Powyzsze sceny planoje na ok.45s Pozniejszy film tak z 2,5-3,5min :p _________________________________________________________ Oczywiscie wszystko doprowadzi do spisku kogoś tam o coś tam, cHuck rozwali go pod koniec, po dłogiej walce. Z PÓŁobrotu/
Napisano 1 Luty 200619 l czarny kowbojski kapelusz; zarost po same uszy i płaszcz. teraz to dostawca pizzy a nie chuck.
Napisano 1 Luty 200619 l Autor czy ja wiem, dzudzu.. To jest Chuck na urlopie, ma zarost po same uszy, dla odmiany czapke, -chciałem zeby tak wygladal. Ale zrobie jakies "kowbojskie" detaliki na spodniach, szczegoły. Qrde juz mu płaszcza nie zrobie, moze w "Z półobrot-A!" 2 ? :] EDIT 11.08 : Dodałem gwiazde, delikatna korekta twarzy+nosa, włosy z tyłu głowy dodane.
Napisano 1 Luty 200619 l Autor update... Zrobiłem 2 lokacje, a mianowicie blok [wnetrze] gdzie bedzie napadniety kolega chucka. Nie wiem co mam zrobic, blender wyrenderowal mi to w ~13,5s, z640x480+ ray shading i OSA[antyaliasx8].(obrazek 1 _) Bez "Ray'a" jest o niebo szybciej bo tylko 4,56 s, ale jak widac nie ten sam efekt... wiem ze niektozy na jedną klatke czekają po 15min, ale dla mnie 20sec to juz dłogo :] to co jak przyjdzie do renderingu to z ray'em czy bez >? - na ekranie nie bedzie nigdy tylu postaci co tutaj chuckow,... [ z jednym Norrisem + ray shadingem = 8,2s].
Napisano 1 Luty 200619 l lokacja ambitna :P czemu chuck ma cycki? lepiej zrób mu palce :P ten cell shading jakiś kaprawy bo pokazuje siateczkę a nie krawędzie
Napisano 1 Luty 200619 l Autor nie ma cycków, tylko taką klate :-) a cell shading moge zrobić tylko krawedzie, ale tak tez jest fajnie ;;; O.k zmienie to
Napisano 1 Luty 200619 l Po pierwsze twoj czak wyglada jak jakis kierowca tira. Troche przesadziles z tymi wasami i wlochami takie to on mial moze jak zaczynal swoja kariere, tera ma piekna podstrzyzona brode. 13 sec render - nie dziwne bo np. zamiast taka lape zrobic z 12 polygonow to ty robisz z 500 i to samo do pozostalych czesci ciala. Powodzenia
Napisano 1 Luty 200619 l Autor http://img392.imageshack.us/my.php?image=17mp1.jpg -> Ktory jest najlepszy ~tak na oko... mysle ze 25-35 :] Na poprzednich renderach był 125 _Super oko : lapa ma ponizej 10 face'ow, cały chuck ma 1250 face'ow... On naprawde nie jest high poly, tyle ze wypolerowany... Niech i wygląda jak kierowca TIR'a - przynajmniej bede miał alibi, jak by czak przyszedł i chciał mnie z półobrotu pociągnąć zeto niby nie ON :']
Napisano 2 Luty 200619 l Hmmm... wogóle nie przypomina Chuck'a :) ale pomysł fajny, mógłbyś zinscenizować niektóre teksty o chucku np. że potrafi skakać na bungi bez liny lub potrafi podnieść krzesło na którym siedzi :)
Napisano 2 Luty 200619 l Autor ehhh ... Oczywiście ze zainscenizoje te fakty. Np. NA siłowni bedzie sztange 1t jeną reką podnosił... W koncowej scenie imperetor[głowny boss] wysle do walki klon czaka ["Chuck boi się jednej zeczy, ze dostanie od siebie samego z półobrotu"] klon okaze się robotem, czak uzna po wyjsciu ze zniszczonej sciany ze go nic nie boli i go obije...:] sorq za brak updateow, zajmoje się chwilowo bitwą na blenderowni BLENDER : WOJNA http://www.blender.pl/component/option,com_simpleboard/Itemid,49/func,view/catid,18/id,22041/#22041 za 2 dni, bo w sobote mnie nie ma , obiecoje progress!
Napisano 5 Luty 200619 l bueheh :) temat ok :> do tego jeszcze troche fantasy i sci... czekam na cos wiecej :)
Napisano 25 Marzec 200619 l wiesz troszke niepodobny dodaj wasy i super czakowe okulary a najlepiej to zrub polaczenie segala czaka halka hogana i tam wszystkich braci pul obrotu
Napisano 25 Marzec 200619 l bez obrazy, ale puł piszemy przez 'ó', czyli 'pół' bo wymienia się na połowa, a 'pul obrotu' piszemy w Języku Polskim: 'Półobrotu'. Zrub również piszemy przez 'ó' czyli zrób. To takie małe wskazówki na przyszłość. A co do animacji to są wogóle jakieś postępy, czy zaniechałeś prac? Pozdrawiam!
Napisano 28 Marzec 200619 l haha :) fajny ten chuck, nawet podobny, okulatki w ogole kozak tez takie posiadam ;D
Napisano 1 Kwiecień 200619 l Autor troche sie zniechęciłem, co zresztą widać[ostatni post miesiac temu] widze ze 'zreaktywowalscie' mnie troszke :) Aqtualnie grypa, dosc ciezko, malo przy kompie siedze ale pomysle , bo juz całkiem zapomnialem o pomysle
Napisano 1 Kwiecień 200619 l tak to jest "slomiany zapal"...ale tego mozna bylo sie spodziewac... projekt bez pomyslu, na szybko pod wplywem emocji... coozzz
Napisano 1 Kwiecień 200619 l Ja też myślałem, że projekt padnie, bo wcześniej czy później te płytkie żarty przechodzą bokiem - przejadły się, najlepiej zacznij zrobić coś nowego i zawsze lepszego niż porzednie!
Napisano 2 Kwiecień 200619 l Nie czepiajcie sie czlowieka tylko dlatego, ze cos chcial zrobic i mu nie wyszlo! Na pewno kazdy z was mial przynajmniej jeden projekt, ktory zaczal z wielkim zapalem i nigdy nie dokonczyl (ja mialem takich sporo :P). Chec do walki tez trzeba wycwiczyc..
Napisano 2 Kwiecień 200619 l heh... a mi sie projekt podoba, tylko sama postac zabardzo wyglada jak panna Croft :)