Blooddragon Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 może by ta ważkę tak doświetlć troche, jakieś refleksy na pancerzyku? bo jakoś mało wyexponowana jest. ważki przeważnie ślicznie się błyszczą:) chyba;)
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Napisano 25 Sierpień 2003 blooddragon - a teraz? jest to część rendera kolorowego którego robi coś za długo :(
Blooddragon Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 o!! bosko!! tak trzymaj może troche większy specular bym propomował. nie znam się ale ostatnio na działce taką wielką ważke widziałem. Błyszczałą się jak szkło:)
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Napisano 25 Sierpień 2003 specular powiadasz...hmm no nie wiem, w końcu to nie jest konkretny gatunek ważki tylko moja improwizacja :) a tak poważnie to zobacze jak mi czasu starczy bo ostateczny render to robi chyba nawet kolo 20h :(
Blooddragon Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 tzn odbicia światła powinny byc ostrzejsze, bardziej wyraziste. tak mi sie wydaje. ale jest cool;) dlaczego tak długo?
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Napisano 25 Sierpień 2003 sam chciałbym wiedzieć dlaczego tak długo- ale już kończy!!!! :)
SCORPI Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 spoko! nie zmieniaj niczego zostaw takie jakie jest zandego speculara ... i coś faktycznei dlugo sie renderuje btw zmień wielkość tych pól wiesz ten brazil dzieli na kwadraty render zwiększ te pola to bedize szybciej renderować
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Napisano 25 Sierpień 2003 wiem, dzięki scorpi, ale teraz to juz za pozno bo ustawilem male - zeby widziec czy dobrze robi w trakcie - nie spodziewalem sie ze przekroczy 10 h
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Napisano 25 Sierpień 2003 oto wersja prawie ostateczna , zostalo kilka drobnych aspektor do poprawy (np skrzydełka)
dawid Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Napisano 25 Sierpień 2003 zamieszczam jeszcze cieplejsze barwy bo nie wiem na które sie zdecydować - i poprawione skrzydełka
RK Napisano 26 Sierpień 2003 Napisano 26 Sierpień 2003 Druga wersja kolorów i B&W są super. Nie wiem czy nie za późno ale jeśli spojrzysz na ważkę oko i pancerzyk wyglądają jak ten sam, trochę plastikowy materiał. Gdybyś znalazł czas na zmianę tego... chociaż już teraz odbierasz jakiekolwiek nadzieje... Gratulacje
Monster Napisano 26 Sierpień 2003 Napisano 26 Sierpień 2003 Nie bede sie zbytnio rozpisywal - wszystko zostalo juz powiedziane. Druga wersja kolorow powala na kolana (rozmawialismy o tym, ze bylo za ciemno ale teraz jest super) - praca conajmniej na podium... A kto pamieta Dawida ktory stwierdzil ze ta bitwa jest do bani, ze nic nie wymysli, a nawet jak wymysli to bedzie badziew ? Ja pamietam :P Nawet jak wymyslil juz ta wazke to do samego konca nie wierzyl ze sie uda. A teraz ? :o i koniec :)
dawid Napisano 26 Sierpień 2003 Autor Napisano 26 Sierpień 2003 cóż monster, ciesze się że mi to przypominasz... rk chyba za późno jednak, chociaż jak będzie mi sie chciało (ale wydaje mie sie ze nie do końca rozumiem...) pozdrawiam, there is always hope!!!!
Krzysztof Kucharz Napisano 26 Sierpień 2003 Napisano 26 Sierpień 2003 Jeśli render trwa Ci za długo, postaraj się renderować wybrane elementy. Zaoszczędzi to czasu i pozwoli na dopieszczenie szczegółów.
dawid Napisano 26 Sierpień 2003 Autor Napisano 26 Sierpień 2003 tak też robie, ale zeby potem dorenderowywac elementy musze miec calosc w miare spójną wyrenderowaną :)
Monster Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 I : Proszę państwa oczy obserwatora (czyli mnie) rozszerzają sie do wymiarów 5-cio złotówki, ręcę same się plączą z podziwu a szczena z hukiem upada na podłogę, drze dywan, rozwala ścianę i spada piętro niżej prosto do talerza z zupą mleczną mojego brata... Cud, miód i orzeszki... Praca cudowna... A ja teraz ide po swoją szczękę... [A przypominanie Ci, Dawidzie, o początkowych problemach nie miało na celu jakiegoś zdołowania/dobicia czy cuś. Po prostu chciałem Ci uświadomić że pomimo początkąwych trudności trzeba w siebie wierzyć, a można wszystko...]
dawid Napisano 27 Sierpień 2003 Autor Napisano 27 Sierpień 2003 ależ wiem że nie miałeś na celu nic złego, ani przez chwile tak nie pomyślałem... twój wierszyk był bardzo interesujący :D
dawid Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 no i jakoś komentarzy nie widze wielu... cóż forum chyba przezywa okropny kryzys... bo jak to inaczej wytłumaczyć ?!
giorgione Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Nie wiem dlaczego - ale mi odpowiada barzdiej scenka czarno-biała :D - moze dlatego, że teksturka tej ważki jest jakoś zbyt plastikowa . Giorgione
dawid Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 w zasadzie to mi tez sie bardziej podoba czarno-biala. Ale z tą plastiokowością to nie rozumniem [co?] :)
dawid Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 powiedzcie mi prosze która wersja lepsza, ta czy ta poprednia??
dawid Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Napisano 31 Sierpień 2003 ostateczna wersja (jak sie da to chciałbym zasugerować taką własnie kolejność pokazania jury - najbierw B&W Software used: 3dsmax ver.5.0; brazli rendering system,photoshop 7 The idea is completely mine. I\'ve done the textures using my own photos. The purpose of my work, was to show my dreams about relations beetwen human being, and nature.... ps. czy mozna zasugerować Jury kolejność oglądania??
Monster Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 No i wszystko super, bardzo ładnie i cacy. Tekscik tez super, a completly\" zamiast \"completely\" to literówka na pewno ;)
Vetis Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 co za syfy na dloni ?? Ogolnie bardzo fajne :-)
dawid Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 chciałem brud zasymulować (troszke niekonsekwentnie ale trudno)
darkelf Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 no ladnie ladnie dawid :))... bardzo fajne to cos :)).
SiD Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Sporo realizmu widze i pieknie wykonana robota , gratulacje , chyle czola przed szefem :D Oby tak dalej :D
saygon Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 duzo to nibede pisal pracka n wysokm poziomie. gratulacje.
Rekomendowane odpowiedzi