Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Umiescilem to w WIP poniewaz jeszcze beda szczegoly...takie jak szklanki itd.

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kadr niezbyt ciekawy.

Shader okna zupełnie nie pasuje - jeśli jest na zewnątrz noc, odbicie powinno być znacznie ciemniejsze, a jeśli dzień - brak odbicia i widoczne coś za oknem.

Napisano

skąd to żółte na płycie?

Czy płyta nie grzeje się z czarnego na czerwone? :P

Napisano

za oknem za ciemno jak dla mnie okap za prosty musisz jeszcze po pracować nad materiałami np. zlew podłoga blaty i chyba ci się teksturka coś źle położyła na tych drzwiczkach nad piekarnikiem

Napisano

zlewozmywak jakos tak dziwnie wyglada.

mapowanie szafek z prawej strony takie nie specjalne.

pozatym calkiem fajnie oswietlenie i modele.

pozdro!

Napisano

szafki pod zlewem? Ciekawe gdzie w takim razie jest zlew (((-; Bo coś się na pewno tam nie zmieści...

I ciekawe jak otworzysz to okno skoro jest od wysokości blatu z baterią zlewozmywakową - elementarny błąd....

Poza tym - jak otworzysz pierwsze z lewej szafki pod blatem z płytą to przywalisz w fronty szafek pod zlewem.... hihihiihiii

Napisano
  • Autor

dziękuje za cenne uwagi, zabieram sie do poprawki. Ale mam jeszcze pytanko do okna. Jak wstawiam w tlo bitmape to ona jest taka ciemna i ponura, jak zrobic zeby az swiecila. niewiem czy mnie rozumiecie.....

Napisano

material editor > ładujesz tą bitmapę > zakładka output > rgb offset chyba podbijasz to jest jaśniejsza.

Napisano
  • Autor

Kolejne renderki, i wprowadzilem te poprawki: Okno, teksturka nad piekarnikiem. Szafki nad zlewem musza byc poniewaz to nie moj projekt, i musze sie trzymac tego co na projekcie. A co do okna otwieranego to tylko sie odchyla. Mam jeszcze problem z tym zlewem, bo mi to tez niepasuje, material zlewu to VRaymtl, reflect szary i Glossiness 0,8. Ma moze ktos pomysl jaki material do zlewu?

Napisano

Okno tylko się odchyla? I powiedz mi jeszcze jak się je myje? Aaaa pewnie co 10 lat zamawia się zwyżkę albo kolesia z klubu alpinistycznego (((-; Ciekawostka przyrodnicza.

Autorowi projektu pogratuluj tych szafek zatem (((-; Komory zlewu mają jakieś 20 cm głębokości - ciekawe gdzie te szafki się zmieszczą... No rewelka design. Pewnie jakaś pompka teleportująca ((((-;

Może lepiej uprzedź ewentualnego użyszkodnika o bugach w projekcie, albo od razu daj mu namiary na jakiegoś dobrego wnętrzarza ((((-;

Materiał na zlew - poszukaj sobie gdzieś biblioteki materiałów pod v-ray'a (jest tego trochę) i tam powinno być aluminium np....

Napisano
  • Autor

heh, no z tym oknem to racja a z tymi szafkami pod zlewem to chodzilo mi o atrape szafek, czyli ze otwierasz szafke a tam dziora i zlew, ale jeszcze pogadam z autorem projektu bo ja napewno nieumiescil bym zlewu pod oknem. Tak sie raczej nierobi. No ale nasz kliet nasz pan:)

Napisano

zlew pod oknem może być - spoko - tylko że nie pod oknem które ma parapet na wysokości 80-90 cm... Zlew pod oknem sam planuję, ale mam miejsce na to - między parapetem a blatem ponad 30 cm więc ładna prosta wylewka się zmieści (-:

Atrapy - chyba że tak, ale jak coś tylko udaje że jest czymś innym to trochę dziwnie nie? (-;

Napisano

Moje rady:

- zmniejsz bumpa na scianie

- popraw zbyt rażący kolor na teapocie

- nie podobają mi sie te "gruszkowe" lampy

- dodaj jakiś bump na płytkach w miejscu fug... hmm gdzie wogule są fugi?

- popraw okap - nieszczególnie wygląda te 6 czy 10 polygonów na ścianie

- w materiale zlewu (o ile uzywasz v-ray material) ustaw:

[ATTACH]34184[/ATTACH]

powinno pomóc

To by było na tyle + to o czym wspomnieli poprzednicy :D

Ładny ogólny koncept i piekarnik.

Powodzenia