Chalek Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Witam, Postanowilem pokazac cos, co niedawno zrobilem. Troche to nietypowa praca jak na to forum chyba. Sa to plansze (tzw. tile) do gry D&D Miniatures. Wiecej o samej grze mozecie znalesc tu. Oczywiscie to co zrobilem, to jest "nieoficjalny" material, w samej grze sa firmowe plansze, mozna takze dodatkowe sciagnac z netu. Jesli ktos jest ciekawy jak wygladaja takie firmowe mapki, to moze kilka oficjalnych znalesc tu. Wszystkie zrobione w 3ds max 8 + photoshop, wszystko renderowane w scaneline. Phptpshopa w sumie nie ma tu wiele, wiekszosc to render, nie za bardzo poprawiany. Tutaj sa spakowane w zipie (6,8 MB, link do rapidshare) wszystkie 8 plansz w pdfach w wysokiej rozdzielczosci, jesli ktos jest ciekaw jak to wyglada "z bliska". Nie wrzucam juz linkow do jpgow w wyzszej rozdzielczosci, jakby co prosze sciagac ten plik. ... ... ... ... ... ... ...
Chalek Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 Na forum jest limit 7 obrazkow/post wiec doklejam tu brakujacy osmy obrazek:
Vorek Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Kolorki i światła są urzekające, świetna robota, bardzo przyjemnie się ogląda Pozdrawiam
Death Metal Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Baaardzo ładne, najbardziej mi się podobają kolory - jest kolorowo a jednocześnie klimatycznie
kliment woroszyłow Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Opowiedziałbyś cos o technice ...tez mi sie podoba..i widze twego stworka z przed jakiegos czasu z forum.... ładne.
Chalek Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 Dzieki wszystkim. kliment woroszyłow: wielkiej filozofii tu nie ma. Dosc proste modele, kilka kolorowych swiatel omni (area shadows + decay) + skylight z wlaczonym light tracerem, render z top lub z kamery od gory (tam gdzie jest ogien i inne efekty, ktore nie renderowaly sie z top) + lekki retusz z photoshopa. Czas renderingu to kilka-kilkanascie minut do rozdzielczosci 2k w podstawie lub wyzszej w kilku przypadkach.
Dabrow Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 no no no - pięknie to wygląda... Bardzo mi się podoba - na tyle że aż mnie zaciekawiło cóż to za gra (((-; (A to dużo)....
deshu Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Co jest w reactorze? P.s. odrazu przypominaja sie dlugie wieczorki przy piwkach... normalnie lezka w oku.
Chalek Napisano 20 Luty 2006 Autor Napisano 20 Luty 2006 deshu: na 6 planszy ta szmatka rzucona na beczki, lewy-gorny rog.
ZiBi_PL Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 nigdy niegralem w tego typu gier ale plansze sa ciekawe ;] i ladne
KLICEK Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 sa ladne nawet bardzo ladne ale psia mac albo swiatlo albo kamera strasznie jeeee spłaszcza :( edit: tak swiatlo mocne od gory splaszcza strasznie, nie ma rysowania cieniami
mr_marchew Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 Aaaaa... no śliczne! Jakie cukierkowe światła :) Z wrażenia zaraz sobie wydrukuję i poustawiam figurki :) Ehh... stare dobre czasy aż się przypomniały... np. nocne sesje w WH Questa :)
Chalek Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 ZiBi_PL: nigdy nie jest za pozno :] KLICEK: Pewnie masz racje z tym swiatlem, wprawdzie nie jest calkiem og gory, ale pewnie jakbym je bardziej "polozyl", to moze efekt bylby troche lepszy. Dzieki za uwage. mr_marchew: milego ustawiania figurek
Koniu_PL Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Plansze są cool :) Kamyczki są fajne :) Ogólnie taki ciepły klimacik sprawia :)
Jonasz_Real Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Czesc, widzę Chałek że tutaj twoje prace też zapuszczasz :) Myślę, że nie muszę kopiowac moich rad z innego forum. Bo Ci wszystko wyjasniłem. :) Pozdrawiam Jonasz_Real
Chalek Napisano 26 Luty 2006 Autor Napisano 26 Luty 2006 Koniu_PL: dzieki Jonasz_Real: w sumie, to bardziej tam "tez" zamieszczam, a tu po prostu zamieszczam :], pewnie, ze nie musisz sie powtarzac, ale dzieki za komentarz tez tu.
Rekomendowane odpowiedzi