Napisano 19 Luty 200619 l Witam, Postanowilem pokazac cos, co niedawno zrobilem. Troche to nietypowa praca jak na to forum chyba. Sa to plansze (tzw. tile) do gry D&D Miniatures. Wiecej o samej grze mozecie znalesc tu. Oczywiscie to co zrobilem, to jest "nieoficjalny" material, w samej grze sa firmowe plansze, mozna takze dodatkowe sciagnac z netu. Jesli ktos jest ciekawy jak wygladaja takie firmowe mapki, to moze kilka oficjalnych znalesc tu. Wszystkie zrobione w 3ds max 8 + photoshop, wszystko renderowane w scaneline. Phptpshopa w sumie nie ma tu wiele, wiekszosc to render, nie za bardzo poprawiany. Tutaj sa spakowane w zipie (6,8 MB, link do rapidshare) wszystkie 8 plansz w pdfach w wysokiej rozdzielczosci, jesli ktos jest ciekaw jak to wyglada "z bliska". Nie wrzucam juz linkow do jpgow w wyzszej rozdzielczosci, jakby co prosze sciagac ten plik. ... ... ... ... ... ... ...
Napisano 19 Luty 200619 l Autor Na forum jest limit 7 obrazkow/post wiec doklejam tu brakujacy osmy obrazek:
Napisano 19 Luty 200619 l Kolorki i światła są urzekające, świetna robota, bardzo przyjemnie się ogląda Pozdrawiam
Napisano 19 Luty 200619 l Baaardzo ładne, najbardziej mi się podobają kolory - jest kolorowo a jednocześnie klimatycznie
Napisano 19 Luty 200619 l Opowiedziałbyś cos o technice ...tez mi sie podoba..i widze twego stworka z przed jakiegos czasu z forum.... ładne.
Napisano 19 Luty 200619 l Autor Dzieki wszystkim. kliment woroszyłow: wielkiej filozofii tu nie ma. Dosc proste modele, kilka kolorowych swiatel omni (area shadows + decay) + skylight z wlaczonym light tracerem, render z top lub z kamery od gory (tam gdzie jest ogien i inne efekty, ktore nie renderowaly sie z top) + lekki retusz z photoshopa. Czas renderingu to kilka-kilkanascie minut do rozdzielczosci 2k w podstawie lub wyzszej w kilku przypadkach.
Napisano 19 Luty 200619 l no no no - pięknie to wygląda... Bardzo mi się podoba - na tyle że aż mnie zaciekawiło cóż to za gra (((-; (A to dużo)....
Napisano 20 Luty 200619 l Co jest w reactorze? P.s. odrazu przypominaja sie dlugie wieczorki przy piwkach... normalnie lezka w oku.
Napisano 21 Luty 200619 l sa ladne nawet bardzo ladne ale psia mac albo swiatlo albo kamera strasznie jeeee spłaszcza :( edit: tak swiatlo mocne od gory splaszcza strasznie, nie ma rysowania cieniami
Napisano 22 Luty 200619 l Aaaaa... no śliczne! Jakie cukierkowe światła :) Z wrażenia zaraz sobie wydrukuję i poustawiam figurki :) Ehh... stare dobre czasy aż się przypomniały... np. nocne sesje w WH Questa :)
Napisano 22 Luty 200619 l Autor ZiBi_PL: nigdy nie jest za pozno :] KLICEK: Pewnie masz racje z tym swiatlem, wprawdzie nie jest calkiem og gory, ale pewnie jakbym je bardziej "polozyl", to moze efekt bylby troche lepszy. Dzieki za uwage. mr_marchew: milego ustawiania figurek
Napisano 23 Luty 200619 l Plansze są cool :) Kamyczki są fajne :) Ogólnie taki ciepły klimacik sprawia :)
Napisano 23 Luty 200619 l Czesc, widzę Chałek że tutaj twoje prace też zapuszczasz :) Myślę, że nie muszę kopiowac moich rad z innego forum. Bo Ci wszystko wyjasniłem. :) Pozdrawiam Jonasz_Real
Napisano 26 Luty 200619 l Autor Koniu_PL: dzieki Jonasz_Real: w sumie, to bardziej tam "tez" zamieszczam, a tu po prostu zamieszczam :], pewnie, ze nie musisz sie powtarzac, ale dzieki za komentarz tez tu.