Pablonardo Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 ostatnie prace MIWTa zmotywowały mnie żeby samemu też trochę powymyślać i oto co mi przysło do głowy. Monitor jest stylizowany na łabędzia, cyferkę 2, czy teżna kobre. A może z każdego po trochu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 uuu za duza obudowa. duzo za duza, szczegolnie chodzi mi o podstawke dodatkowo wydaje mi sie, ze te glosniki sa zle ulozone, moga zaslaniac obraz przy patrzeniu pod katem (niskobudzetowe studio domowe i te sprawy ;) ) zreszta, ogolnie uwazam glosniki "przyekranowe" za zly pomysl. fajne sa takie monitory, co maja male okragle, przy bokach podstawki, ze mozna je odpinac nawet jak przeszkadzaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 fajne fajne obiekty inspiracji co do ksztaltu monitora...natomiast co do glosnikow juz kiedys tam mowilem ze do konca nie jestem pewny ich w takiej formie i takim miejscu ze wzgeldu na rozkojarzenia i ogolnie moga tez denerwowac:P...a tez jak sie przyjzalem temu malemu pokretllu ktorym chcesz pochylac i odchylac monitor..hmm nie wiem czy takie male cos bedzie wygodne tymbardziej ze obstawiam ze bedzie trzeba uzywac jakiejs tam wiekszej sily do tego ...np jak przy polchylaniu narmlanego monitora jej uzywamy to potem jak ja przepuscimy z normlanego monitorka na zakretke to nei wiem czy bedzie latwo to pochylic ...nie jestem tez do tego przekonany..ahh to projektowanie jest super:D no i jeszcze z tego co slyszalem tego typu rzeczy stara sie zwykle projektowac w dosc zwartej formie zeby lmniej miejsca zajmowalo i sie nie potluklo wiesz o co chodzi i zeby to ladnie pasowalo np do styropianu a ten lelemnt od tylu moze w tym przeszkadzac...co nie oznacza ze projekt nie jest ciekawy...zawsze jakies kolejne doswiadczenie...wiec koncpet na +...takie bledy jak popelniasz to standard napoczatku nauki a i nawet w pozniejszych jej etapach z tego co mi wiadomo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 23 Luty 2006 Autor Share Napisano 23 Luty 2006 Avanger niskobudrzetowe studio domowe:D trafnie powiedziane:p. Obydwoje z MIWTem macie racje co do głośników i ogólnej bryły monitora. Pomysł żeczywiście nie jest dobry. Kiedy sobie to uświadomiłem, miałęm już prawie gotowe projekty, więc żeby praca nie poszła zupełnie na marne skończyłem je i dałem do oceny:) Zaczołem już prace nad nowym projekcikiem tym razem bryła bedzie duuużo badziej spójna, zamieni się całkowicie system ustawiania nachylenia monitora. No ale nie ma co pisać, trzeba działać:) za niedługo postaram się wrzucić monitorek, co nie znaczy, że nie mozecie dalej komentować starego:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 zajebis** concepcik :D tyko troche ekran jest zlych rozmiarow :) piekna robota teraz niech ktos to wymodeluje :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Do tych głośników bym się chyba nie przyzwyczaił ale koncepcik wygląda bardzo ciekawie, wykonanie też świetne Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 powodzenia przy nastepnym, masz talent wiec powinno byc dobrze :) postaraj wyobrazic sobie taki monitor na wlasnym biurku, najlepiej patrzac na nie z roznych stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Monitor ma fajny szejp, trochę taki apple'owy , głośniki odpadają napewno , ja bym sobie zeza rozbieżnego wyrobił jakby tak odstawały ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Imo pojechałeś efekciarsko zamiast iść w stronę prostoty i funkcjonalności, efekt jest taki że wygląda to jak podroby markowych produktów firm typu trust, manta etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 2 Marzec 2006 Autor Share Napisano 2 Marzec 2006 Dzięki wszystkim za konkretne słowa krytyki, z lekkim poślizgiem wrzucam nowe pracki, starałem się poprawić, błedy z poprzeniego projektu. Ujednoliciłem formę, nie ma już elenetów które mogły by zasłaniać ekran w wypadku patrzenia na niego pod kątem, kolory również są stonowane, żeby nie rozpraszać uwagi. Gdybyście wykryli błędy w pisoni przypipsów to walcie odrazu:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 Ten ostatni wydaj mi się być trochę bez sensu , bo ja osobiście potrzebuję czasami monitor obrócony pod kątem prostym albo nawet nachylony obrazem do dołu. A w ostatnim przypadku taki monitor by się przewrócił na ekran, po za tym nie wiem czy guma na podkladce rozwiąże problem ślizgania, zwykle i tak nie niweluje całkowitego ślizgania się (dodatkowo w tym przypadku powierzchnia podkładki jest wypukła co jeszcze zmniejsza powierzchnię tarcia), a przy tak drogim ( no może już nie tak drogim) i delikatnym sprzecie jakim jest monitor LCD zwróciłbym większą uwagę na stabilność. Dodam, że ja posiadam Samsunga Sync master 193p plus i jesli chodzi o dizajn, i rozwiązanie kwestii pivota, dużej stabilności i małej szerokości ramki wokół ekranu to był to chyba najlepszy monitor w swej klasie. Polecam więc jako referkę. Ale co do projektów to bardzo fajne i pod względem wykonania i pomysłu. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 ja nie zrzucam czesto monitora, nawet budzik na biurku mi sie rzadko przesuwa, wiec taka podstawka nie bylaby problemem podoba mi sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Dino- Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 pikne a moge wiedziec jakiego ołówka uzywasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi