Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 171
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie zamierzam zajmowac się już tą scenką ;], toche pozmieniałem i myślę, że jest lepiej.znowu przesadziłem z dof'em. jutro dorzuce samochodzik i renderuje finala :P

final01wr2.th.jpg

+ retusz

finalpsyx0.th.jpg

Napisano

tutaj render z bumpem ustawionym na 1 (słownie: jeden) ;]. w takim razie ide smiecić. rozdziałka może być za mała, może uda mi sie coś z niej jeszcze wyciągnąć.

final02hp8.th.jpg

Napisano

kurka jesli to bump=1 a to tak wyglada to nie wina bumpa, co tam jeszcze pokładłes na te powierzchnie ? coś wspomaga wrażeniowo bampa robiąć mt taka niby otoczkę...

chyba bedziedz musiał jakas maseczkę dorzucić

Napisano

mrkrzysiek, tak zamierzam zrobić ;]. mam tylko jeszcz jedno takie małe pytanie odnośnie ps'a. czy jest mozliwe, by motion blur działał zgodnie z perspektywą ( by 'linie bluru' pasowaly do lini prespektywy) ?

Napisano

W tym modelu są dziury przez które widać podłoże. Czy tak ma być czy to tylko próbnie? Np przez przedni grill? Dlatego światło odbija się od drogi pod samochodem (przy przednim kole), a to wygląda mało naturalnie...

Napisano

hehe, nie patrzcie na geometrię (ta czeka zrobiona, ale w innym pliku) tylko na scenkę i komentujcie wrażenie ogólne ;].

master, eee... na pewno wiesz, o co mi chodzi :P ?

do postu poniżej:

nawet nie wiesz jak bardzo boli :P (512 mb ram).

Napisano

może poszukaj jakiegoś plug-ina do ps co będzie rozmywał po jakiejś wytyczonej lini, ale jeśli to rozmycie ma być niewielkie to wystarczy ten standardowy motionblur z ps, różnicy nie będzie bardzo widać`