WIERZBA Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 Jak zobaczyłem RX-8 , natychmiast postanowiłem ją wymodelować . Sam jeżdżę mazdą 323f - super fura[dresik] więc zrozumiałe ,że rx-8 to moje marzenie . Ale narazie , / jak zrobię /będę miał modelik. [rotfl2]. Poprzedni mój WIP :\"Maluch - moja była fura\" miał na celu lepsze zapoznanie się z technikami modelowania , teksturowania i renderingu w Maxie. Model wykonany był za pomocą splajnów. W tym WIP\'ie mam na celu: 1. Wymodelować furę za pomocą polymodelingu /boxmodelingu?/ 2. Poświęcić się zrobieniu wszelakich szczegółów - tak aby model wyglądał realistycznie . 3. Po wykonaniu modelu - zrobić krótką animację /jazda autostradą itp./ Ze względu na zawalenie robotą zarobkową - efekty mojej pracy nad RX-8 pojawiać się będą bardzo powoli . Wystawiam tego WIPA po to aby zmobilizować się i skończyć go. !! Na razie zbieram materiały - widział może ktoś jakieś blueprinty RX-8 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Sierpień 2003 Share Napisano 10 Sierpień 2003 też mi się podoba to autko :) a co do blueprintów to prosiem bardzio :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AcidBoyXL Napisano 10 Sierpień 2003 Share Napisano 10 Sierpień 2003 o tak, zrob to cacko i zrob je dobrze, to auto ma dusze i to nie tylko za sprawa wyjatkowego silnika [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2003 Wielkie dzięki za Blueprints. No to zaczynam . Na razie nie ma co oceniać . Mój post wynika z tego , że mam małe pytanko: Jak wy to robicie ? 1. Modelujecie cały kadłubek , a później wycinacie mu drzwi i inne detale ? czy 2. Robicie poszczególne elementy ? W poprzednim modeliku /spelajnami/, najsampierw zrobiłem całą bryłkę /zmeszowałem / a potem wycinałem boolenami drzwi itd . Wadą tej metody było to , że miałem sporo kłopotów z późnieszymi poprawkami na gęstej siatce karoserii . Please HELP Jaka metoda jest lepsza ?[pomocy] Jak robicie rowki /szpary/ itp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 Dodaj moze rowki boleanem na etapie tworzenia siatki lowpoly, albo zagęść odpowiednio siatke i extruduj do srodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 najbardziej sprawdzony sposób to chamfer edges a potem extrude Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 nie nie nie nie:) najlepiej jest tworzyc poszczegolne elementy oddzielnie:)wtedy masz problem rowkow meidzy elementami karoserii z glowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 pg, ale nigdy nie uzyskasz wtedy takiej płynności :P:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 loozak, zakładzik?:) czyzbys mowil, ze moim modelom brakuje plynnosci;)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 hehe, skromny to ty nie jesteś :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 skromność to inna sprawa ale obydwa sposoby są równie dobre każdy robi tak jak lubi/umie co do twojego modelu pg to powiem że jest co najmniej dziwny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 hehe, niech zgadne... rowki za duze??? hehe, obiecuje, ze juz wiecej takich duzych nie zrobie(co poradze, ze mi si epodobaja takie:) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2003 Dzięki za wszystkie rady . Wybieram chamfer i extrude:) . Ze względu na tą płynność , którą łatwiej jest zachować chyba przy w/w metodzie . Jak będę miał gotową karoserię to wtedy może drzwiczki i inne elementy odetnę . THX[soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 22 Wrzesień 2003 Share Napisano 22 Wrzesień 2003 Wierzba, where are you ?????? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Listopad 2003 Share Napisano 23 Listopad 2003 Wierzba, teraz już się nie wywiniesz bo cię czasami widuję na forum :] weź się w końcu za tą Mazdę !! bo auto jest bardzo fajne, model zacząłeś nieźle, a więc jestem bardzo ciekaw, jak ci to wyjdzie :) pozdrawiam [piwo] P.S. napisz coś chociaż, bo nie wiem czy mam ci dalej truć du... czy poprostu już nie masz ochoty kończyćtego modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 23 Listopad 2003 Share Napisano 23 Listopad 2003 nareszcie cos innego niz audi :D :) jeszcze malo widac ale mam nadzieje ze zaniaedlugo zamiescisz nowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 23 Listopad 2003 Autor Share Napisano 23 Listopad 2003 Ano trochę się ostatnio opieprzałem w 3d. Postępy w mazdzie 3d już wkrótce . Narazie naprawiam swoją mazde 323 f :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Listopad 2003 Share Napisano 23 Listopad 2003 no, bo już myślałem, że ją porzuciłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STANEK Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Npewno powiem ci że autko które wybrałeś jest przecudne(na własność mam sierre więc nie dziw się że task mówię) - napewno także polecę ci robienie rowków za pomocą chamfer i extrude( bardzo łatwo później wycinać jest elementy ) - co do wstępnego modelingu to narazie wygląda to świetnie - czekam na kolejne updaty i z zainteresowaniem będę przyglądał się twoim poczynanią. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STANEK Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Jak masz ochotę to zerknij TUTAJ - też robiłem Mazdę:) no ale niestety nie pisane mi było jej skończyć ponieważ dysk mi padł:(. Pozdrawiam Olsztyn:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2003 Robota trochę od końca , ale ostatnio miałem problemy ze zrobieniem felgi . POstanowiłem więc trochę popracować . Inna metoda , chyba lepsze efekty niż w \"maluchu\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2003 i trzeci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Odnośnie rowkow to ja jak do teh pory zawsze robilem otwierane drzwi, ale nie wiem czy z tego nie zrezygnuje bo jest troszke wiecej dłubania. A co do felgi to bardzo mi sie podoba..... moze nie sama felga bo ja lubie felgi z duzym rantem, ale wykonanie 1 klasa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Gdzie te obrazki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 tak na dziendobry to powinienes zmienic nazwe projektu, ale to tak na marginesie, sam jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Zmień proszę nazwę tematu na zgodną z regulaminem ( np. POJAZD 3D : MAZDA RX-8 \\\'2003 ) ps. Fajna felga :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2003 Tak ma wyglądać to co mam zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2003 Tak wyglądało wczoraj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2003 A tak prezentuje się dzisiaj . Ogólnie jeszcze duży \"las\". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 ano ciemny, ciemny las...;):P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 Czemu te drzwi sa takie plaskie i nie dopasowane? i co sie dzieje tam z tylu?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 khem, no cóż... keep working :D pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 Cos nie za wyrazny ten render :D Daj jakis lepszy bo nic nie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 im dalej w las tym wiecej komarów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 No cóż. Ze wszystkich obrazków tutaj zamieszczonych to najbardziej podobało mi się zdjęcie oryginalnej Mazdy ;) Reszta coś cienko. A w tym Twoim modelu to coś ci chyba jeszcze nie pasuje Przy połączeniu przednich błotników i drzwi. (O dachu i całej reszcie nawet nie wspominam, bo te części chyba jeszcze nie są skończone). Powodzenia w dalszej pracy. Efekt końcowy może być niezły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2004 Mały updajt. Prace trwają . Wiem , że dużo jeszcze do poprawy . To mój 2 samochód , więc proszę o cierpliwość . Ale robię to abyście o mnie nie zapomnieli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 nie znam sie na tym, ale wyglada calkiem przyzwoicie :). ale poczekaj az sikham wpadnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 lepiej lepiej poczekam aż sie sytauacja rozwinie ;) lubie atakowac z zaskoczenia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 No, wyglada o wiele lepiej ! jedyne zastrzezenie mam przy oknie tzn tam z tylu jak sie konczy tak dziwnie chudo jest... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 powoli nabiera kształtów, ale to chyba jednak jeszcze nie to :) powodzenia [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 3 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2004 Zrobiłem oponkę . Szpary bieżnika trochę szerokie , ale chciałem aby były widoczne nawet przy obrazkach w mniejszej rozdzielczości..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 oponka w sam raz do traktora :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 ale takiego bajeranckiego traktora, bo niskoprofilowa [lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Wiejski tuning traktora :) ihih Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 4 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2004 Zrobię parę kółek \"z paleniem gumy\" u nas na polu to trochę może zetre te kapcie . Serio - prace i poprawki trwają. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 czekamy na updaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 jestem żądny updata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 ja takgze czekam na update :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Wygląda nieźle!! Wszyscy czekamy w napięciu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 dobrz ściema to połowa sukcesu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi