Napisano 17 Marzec 200619 l Helo wszystkim Forumowiczom. W związku, że zgubiłem pliki *.max do mojego Warhammera Orkbossa :( , postanowiłem zrealizować stary projekt na MAXA. Jest to Binocle z LEGO. Pomysł jest taki: - najpierw uczę się modelingu ( troche łatwo bo to nie organika ) - natępnie na modelu uczę się rogować - pora na materiały - teraz nauka dokładna Brazila , V raya i Mentala (może coś jeszcze?nie wiem czy coś nowego do tej pory nie wyjdzie :P ) - zabawaw animowanie postaci , podstawy. Ale to takie absolutne. Jedną z 2ch animek jakie zrobiłem to 1y tutek z maxa :/ Mam nadzieję , że ja wiele z tego projektu wyniosę , a jeśli będziecie tak mili i w kolejnych etapach pomożecie , na pewno jak ktoś będzie zaczynał zabawę z maxem , też z tego projektu wyniesie WIEEEELE :P dobrego. Tymczasem oto kilka przygotowanych części. Kolo to Kopaka (śnieżny) z pierwszej edycji Bionicla. Zastanawiam się nad zmodyfikowaniem tłowia , ale to na poinedziałek. Ok , miłej podróży :) Kuba.
Napisano 17 Marzec 200619 l Wprawdzie Bionicle było największą zbrodnią LEGO przeciw ludzkości, to scenka może wyjść całkiem ciekawa. ;) Pudełko też zrobisz? pozdrawiam
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Autor HKropiński sorki , pewnie że mogę zarzucić siatkami .. są gotowe dla Ciebie dawien dawna tylko potem jakieś święta wypadły i inne eventy . Bionicle prawie modeling skończony .. jakoś średnio tutorialowaty wątek z modelingu wyszedł , ale beginerzy ! NIE PODDAWAJCIE SIĘ ! I CZYTAJMY HELPY i inne takie dodatki ;) Otóż powstał kolejny modelik , przez "przypadek" jako odskocznia dla Bionicla , pamperek Droid z Star Wars LEGO. tez przyda się w przyszłych scenkach ;) i zdecydowanie łatwiejszy od Bioni. No to cóż .. czas na fotki :
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Autor jeszcze obiecany Droidzik ( limit 5 ) ;) w przyszłości wszystko będzie na "All included" :D
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Literówkę zrobiłes w nazwie wątku :) A tak pozatym bardzo mi się podobają te modele, może dla tego że sam się kiedyś sporo bawilem legusami :D
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Autor tak , będzie więcej :) , tylko chciałem podgonić trochę helpa z maxa , i tutki z maxa. Pomysły na modeliki są .. i dla fanów SW będzie uczta :D to moge zagwarantować. :D a z literówką to proszę :D faktycznie jest ;) , dzięki Hawrok. Rówinież fayowo że się coś Wam podoba :) Do updejtu , Kuba.
Napisano 25 Kwiecień 200618 l - natępnie na modelu uczę się rogować Witam!! rogowac ?? ;) hehe z roga go :) :D bede trzymal kciuki za caly projekt licze ze sie duuuzo nauczysz narazie b.fajjnie pozdro i powodzenia :)
Napisano 27 Kwiecień 200618 l Autor HURA HURA HURA :D:D:D:D:D:D:D prawda że fajny ? :P mam problem z proporcjami , będzie to naprawione jak mojemu szanownemu leniowi zachce sie podłączyć scaner :>. Muszę domodelować jednak kilka bzdurek. Wszelkiej maści tłoczki dorobię podczas "rogowania" ;) , którego nie umiem . Smoothing groups poprawione , dodatkowe chamfery przypuszczam nie przydadzą się więc raczej też tą dziubaninę odkładam jak będę robić Terminatora 4 :P. STL check : no errors. Nie mogę zostawić takiej floatującej głowy więc muszę dorobić system oczu , "podmaskowy" i szyjny uproszczony. Przypuszczam że projekt podupadnie na jakiś czas , bo chce przerobić kilkadziesiąt tutków z maxa (F1) i pojawię się z gotowymi rigami i perwszymi animkami .... uuuuuh , już sie nie mogę doczekać ... i wyleje się to co tak długo się zbierało i .. Bio Bio Bio .. BIONICLE !! :P pozdrawiam Kuba. Ehhh , ide pomyśleć o pewnym magicznym telefonie który dostałem X) P.S. słyszycie ten śpiew ptaków i motorków za oknami :> muhihihi
Napisano 28 Kwiecień 200618 l no za oknem to same motorki teraz cwierkaja:) tak na marginesie od dawna chcialem bionicle wymodelowac wiec jak zobaczylem ten watek to co tu wiele mowic czas na mnie :) ile zajelo ci zrobienie np elementu stopy - tzn jak dokladnie wchodzisz w detal "produkcyjny" poszczegolnych elementow? jak mozesz to zarzuc siatka :)
Napisano 28 Kwiecień 200618 l referki - znajdz najblizszy sklep z lego :):) a potem skaner, fociak i chyba da rade - ja swojego bionicle robie teraz majac go przed soba:)
Napisano 29 Kwiecień 200618 l Autor Dzięki że nadal się podoba. Grono fanów rośnie , a mi wraz z nimi rośnie ego :] mueh , tak serio serio , to kiedyś bedę znał w maxie tyle opcji co Wy ;). Z tymi referkami to jest problem , bo faktycznie , LEGOsy kupiłem przez Ebay i referki z fotek , ale ogniskowa strasznie przeszkadza i postanowiłem przerzucić się na skaner. Jak chcesz mogę Ci dać tylko te same :/ . Jak nie chesz wydawać bejmów , to skocz do kuzajka , czy syna sąsiadki i i pozycz może coś nowego :> . Ale jak chcesz , to służe jpgsami. Vany , jest to moj najbardziej zaawansowany modelik i najbliższy ukończenia i nie bardzo wiem jak bardzo zaawansowany model może być. Wiesz tu jest sama geometria prawie ... ale starałem się oszczędzać , ale nie jakoś do LP , ale również w wielu miejscach znajdziesz chamfery i do 20~8 ścianek na cylinder czy circle. Pozdrawiam all na długi weekend , Kuba.