MnC Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 Witam wszystkich. Dlugo zastanawialem sie zanim napisalem (wstydzilem sie) ale stwierdzilem, ze pewnie mi pomozecie :) Wczoraj zaczalem modelowac sobie glowke lecz nie znam sie jeszcze dobrze na siatkach, jakie powinienem zastosowac w tym modelu (caly czas wydaje mi sie, ze jest za gesta). No ale coz, to dopiero poczatki :} Mam problemy z oczodolami (no jakies takie wielkie, ale z referka niby sie zgadzaja :E) i z kącikami ust (nie wiem jak tam siatke zrobic, zeby nie bylo artefaktow zadnych niechcianych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 najlepiej będzie jak usuniesz trojkąty, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 zgadzam sie z hkropinskim killtriangle, najlepiej poobcinaj im edgesy, pieciokaty sa bezpieczniejsze od trojkatow jak juz nie mozna inaczej; no i jesli to nei jest fantasy, to coz nosme nie tak (za dlugi, za wyrazisty) i policzkami, ale jak to jest pierwsza glowa to i tak bardzo cacy, czyli najpierw warstat-killtriangle, a pozniej poprawki proporcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MnC Napisano 29 Marzec 2006 Autor Share Napisano 29 Marzec 2006 Postaram sie zredukowac triangle bo raczej wyeliminowac to sie nie da; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 wszystko sie da :) nie pierwsza to twarz z trainglami :) a na tym rzucie widac ze da sie skosic wszystkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 No standardowe błędy początkującego. Ale z czasem nabierzesz wprawy. BTW jak na pierwszą głowe jest nieźle. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 nos z miejscem gdzie są brwi jest jakieś nie takie to wszystko tworzy litere T i broda jakaśtaka szpiczasta ale i tak jak na pierwszą głowe jest całkiem nieżle :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Szenszi- czepiasz sie :) Bog tez na zaczynal od australopitekow, ale w koncu doszedl do wprawy i my jestesmy idealni uwazam ze twarz jak na poczatek i tak jest wysokiego lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MnC Napisano 29 Marzec 2006 Autor Share Napisano 29 Marzec 2006 Dzieki wielkie za slowa otuchy. Triangle (ktore umialem) to wyeliminowalem. Pobawie sie teraz proporcjami ... a pozniej ucho (az boje sie myslec o tym :}) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 vv3k70r nie czepiam sie mówie to co myśle sam robie postać kobiety i ruwierz mi ze mojej pracy sie bardziej "czepiano" :p zerknij na ten mój wątek a sam sie przekonasz :p Acha co do modelu to zrób inne rzęsy ja dla mojej Joen zrobiłem je za pomocą plugina hair fx :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 wazne: zanim wezmiecie sie za uzywanie pluginow-nauczcie sie mechaniki maxa i uzywania narzedzi ktore tam sa :) plugin jest jak kalkulator, jak juz umiesz liczyc-to oan ma Ci ulatwic prace :) w maxie da sie wszystko, czasem tylko podstawowy mechanizm liczenia jest neiwydajny i wtedy szuak sie pluga Szenszi-czepic sie mozna piatej, siodmej twarzy :) pierwszej nei ma co, dobrze ze nei wyglada jak pudelko :) dopisano 20:20 coz Ci po niezlych efektach jesli nei znasz ich generatywy, zaminiasz tym obsluge maxa w magiczny rytual gdzie klikniecie w odpowiednei meijsca w odpowiedneij kolejnosc, bez zadnego myslenia daje efekty, to chyba neinajlepsza droga do pozneijszej samodzielnej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 HeHeHe zgadzam się co do podstaw maxa ale powiem prawde że pluginy dają niezłe efekty i są wygodniejsze owszem można zrobić efektowne rzęsy ale ten plugin oferuje dużo rzeczy :p Co do pierwszej pracy to żałuje że nie było ciebie na forum gdy moją prace objeżdzano :p ta postać była moja pierwsząpraca na której sieuczyłem :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 HeHeHe zgadzam się co do podstaw maxa ale powiem prawde że pluginy dają niezłe efekty i są wygodniejsze owszem można zrobić efektowne rzęsy ale ten plugin oferuje dużo rzeczy :p Co do pierwszej pracy to żałuje że nie było ciebie na forum gdy moją prace objeżdzano :p ta postać była moja pierwsząpraca na której uczyłem się :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Głowka całkiem, czałkiem, jednak topologia siatki niezbyt przyjemna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MnC Napisano 29 Marzec 2006 Autor Share Napisano 29 Marzec 2006 Maly update siatki i anatomii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Mała rada użyj fotek jako referki według mnei konieczne są zmiany w anatomi :/ np nos i to co pisałem wczesniej :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MnC Napisano 30 Marzec 2006 Autor Share Napisano 30 Marzec 2006 No uzywam fotek (mojej siostry ; P) i anatomicznie ją przypominaja. A z tym przy czole to bede meczyl od poniedzialku bo teraz na zjazd do szkoly jade ; E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 bardzo fajny model:) ja po skonczeniu mojego mustanga tez myslalem zeby cos takiego zrobic, ale nie wiedziec czemu mam paniczny lek przed organika...:P aha.. i w tym modelu troche dziwnie wyglada to wciecie wokol nosa.. moze to kwestia materialu..:/ za to usta genialne.. Twoja siostra ma gg?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Lęk uzasadniony. Zawsze jak praca dotyczy organiki to krytyka jest ostra :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 hehe jak po raz pierwszy spojzalem na miniaturke od razu na mysl przyszedl mi robocik NS5 z I, Robot, widac podobienstwo;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 musisz sie nauczyc budowac siatke. w zalaczniku zaproponowalem podstawowe zmiany ale to i tak kropla w morzu. jesli masz z tym problemy to sa np videotutoriale w tym linku, bo zwyklych tutoriali jest naprawde masa. http://www.luxology.com/education/tutorials/character/modeling%5Fa%5Fhead/ program inny ale zasada pozostaje ta sama. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MnC Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Dzieki Matys za pomoc, ale to juz bylo troche nieaktualne. Jak skoncze robic vizke pokoju (musze wykminic sobie dobry kolor farby na sciany i jakies warianty przemeblowania) to ruszam dalej z głową. Siatke wcześniej poprawilem troche to dam Ci tutaj co juz zrobilem wczesniej : torm : moja siostra ma gg, ma rowniez meza i coreczke ... a tak poza tym to jak na pierwszy model to podobienstwa prosze raczej nie szukac ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 chlopie po tym co zapostowales moje rady sa jak najbardziej aktualne! siatka nadal jest do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MnC Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Wiem Matys, ze siatka jest do poprawy :). Tylko napisalem, ze tamta juz jest nieaktualna bo napaskudzilem cos innego. No i dzieki za linka do tego video tutka - bardzo mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MnC Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2006 Odgrzebałem gdzies ten pliczek i troche podłubałem. Siatka ma w sumie dużo błędów (których już nie popełnię przy kolejnym modelu ;) ). Będę starał się to oteksturować jeszcze ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi