Napisano 28 Marzec 200619 l Witam wszystkich. Dlugo zastanawialem sie zanim napisalem (wstydzilem sie) ale stwierdzilem, ze pewnie mi pomozecie :) Wczoraj zaczalem modelowac sobie glowke lecz nie znam sie jeszcze dobrze na siatkach, jakie powinienem zastosowac w tym modelu (caly czas wydaje mi sie, ze jest za gesta). No ale coz, to dopiero poczatki :} Mam problemy z oczodolami (no jakies takie wielkie, ale z referka niby sie zgadzaja :E) i z kącikami ust (nie wiem jak tam siatke zrobic, zeby nie bylo artefaktow zadnych niechcianych).
Napisano 28 Marzec 200619 l zgadzam sie z hkropinskim killtriangle, najlepiej poobcinaj im edgesy, pieciokaty sa bezpieczniejsze od trojkatow jak juz nie mozna inaczej; no i jesli to nei jest fantasy, to coz nosme nie tak (za dlugi, za wyrazisty) i policzkami, ale jak to jest pierwsza glowa to i tak bardzo cacy, czyli najpierw warstat-killtriangle, a pozniej poprawki proporcji
Napisano 29 Marzec 200619 l Autor Postaram sie zredukowac triangle bo raczej wyeliminowac to sie nie da; }
Napisano 29 Marzec 200619 l wszystko sie da :) nie pierwsza to twarz z trainglami :) a na tym rzucie widac ze da sie skosic wszystkie :)
Napisano 29 Marzec 200619 l No standardowe błędy początkującego. Ale z czasem nabierzesz wprawy. BTW jak na pierwszą głowe jest nieźle. Pozdro.
Napisano 29 Marzec 200619 l nos z miejscem gdzie są brwi jest jakieś nie takie to wszystko tworzy litere T i broda jakaśtaka szpiczasta ale i tak jak na pierwszą głowe jest całkiem nieżle :) pozdro
Napisano 29 Marzec 200619 l Szenszi- czepiasz sie :) Bog tez na zaczynal od australopitekow, ale w koncu doszedl do wprawy i my jestesmy idealni uwazam ze twarz jak na poczatek i tak jest wysokiego lotu
Napisano 29 Marzec 200619 l Autor Dzieki wielkie za slowa otuchy. Triangle (ktore umialem) to wyeliminowalem. Pobawie sie teraz proporcjami ... a pozniej ucho (az boje sie myslec o tym :}) Pozdrawiam.
Napisano 29 Marzec 200619 l vv3k70r nie czepiam sie mówie to co myśle sam robie postać kobiety i ruwierz mi ze mojej pracy sie bardziej "czepiano" :p zerknij na ten mój wątek a sam sie przekonasz :p Acha co do modelu to zrób inne rzęsy ja dla mojej Joen zrobiłem je za pomocą plugina hair fx :)
Napisano 29 Marzec 200619 l wazne: zanim wezmiecie sie za uzywanie pluginow-nauczcie sie mechaniki maxa i uzywania narzedzi ktore tam sa :) plugin jest jak kalkulator, jak juz umiesz liczyc-to oan ma Ci ulatwic prace :) w maxie da sie wszystko, czasem tylko podstawowy mechanizm liczenia jest neiwydajny i wtedy szuak sie pluga Szenszi-czepic sie mozna piatej, siodmej twarzy :) pierwszej nei ma co, dobrze ze nei wyglada jak pudelko :) dopisano 20:20 coz Ci po niezlych efektach jesli nei znasz ich generatywy, zaminiasz tym obsluge maxa w magiczny rytual gdzie klikniecie w odpowiednei meijsca w odpowiedneij kolejnosc, bez zadnego myslenia daje efekty, to chyba neinajlepsza droga do pozneijszej samodzielnej pracy
Napisano 29 Marzec 200619 l HeHeHe zgadzam się co do podstaw maxa ale powiem prawde że pluginy dają niezłe efekty i są wygodniejsze owszem można zrobić efektowne rzęsy ale ten plugin oferuje dużo rzeczy :p Co do pierwszej pracy to żałuje że nie było ciebie na forum gdy moją prace objeżdzano :p ta postać była moja pierwsząpraca na której sieuczyłem :p
Napisano 29 Marzec 200619 l HeHeHe zgadzam się co do podstaw maxa ale powiem prawde że pluginy dają niezłe efekty i są wygodniejsze owszem można zrobić efektowne rzęsy ale ten plugin oferuje dużo rzeczy :p Co do pierwszej pracy to żałuje że nie było ciebie na forum gdy moją prace objeżdzano :p ta postać była moja pierwsząpraca na której uczyłem się :p
Napisano 30 Marzec 200619 l Mała rada użyj fotek jako referki według mnei konieczne są zmiany w anatomi :/ np nos i to co pisałem wczesniej :p
Napisano 30 Marzec 200619 l Autor No uzywam fotek (mojej siostry ; P) i anatomicznie ją przypominaja. A z tym przy czole to bede meczyl od poniedzialku bo teraz na zjazd do szkoly jade ; E
Napisano 7 Kwiecień 200619 l bardzo fajny model:) ja po skonczeniu mojego mustanga tez myslalem zeby cos takiego zrobic, ale nie wiedziec czemu mam paniczny lek przed organika...:P aha.. i w tym modelu troche dziwnie wyglada to wciecie wokol nosa.. moze to kwestia materialu..:/ za to usta genialne.. Twoja siostra ma gg?;)
Napisano 7 Kwiecień 200619 l Lęk uzasadniony. Zawsze jak praca dotyczy organiki to krytyka jest ostra :p
Napisano 7 Kwiecień 200619 l hehe jak po raz pierwszy spojzalem na miniaturke od razu na mysl przyszedl mi robocik NS5 z I, Robot, widac podobienstwo;]
Napisano 7 Kwiecień 200619 l musisz sie nauczyc budowac siatke. w zalaczniku zaproponowalem podstawowe zmiany ale to i tak kropla w morzu. jesli masz z tym problemy to sa np videotutoriale w tym linku, bo zwyklych tutoriali jest naprawde masa. http://www.luxology.com/education/tutorials/character/modeling%5Fa%5Fhead/ program inny ale zasada pozostaje ta sama. powodzenia.
Napisano 8 Kwiecień 200619 l Autor Dzieki Matys za pomoc, ale to juz bylo troche nieaktualne. Jak skoncze robic vizke pokoju (musze wykminic sobie dobry kolor farby na sciany i jakies warianty przemeblowania) to ruszam dalej z głową. Siatke wcześniej poprawilem troche to dam Ci tutaj co juz zrobilem wczesniej : torm : moja siostra ma gg, ma rowniez meza i coreczke ... a tak poza tym to jak na pierwszy model to podobienstwa prosze raczej nie szukac ; )
Napisano 8 Kwiecień 200619 l chlopie po tym co zapostowales moje rady sa jak najbardziej aktualne! siatka nadal jest do poprawy.
Napisano 8 Kwiecień 200619 l Autor Wiem Matys, ze siatka jest do poprawy :). Tylko napisalem, ze tamta juz jest nieaktualna bo napaskudzilem cos innego. No i dzieki za linka do tego video tutka - bardzo mi sie podoba.
Napisano 21 Lipiec 200618 l Autor Odgrzebałem gdzies ten pliczek i troche podłubałem. Siatka ma w sumie dużo błędów (których już nie popełnię przy kolejnym modelu ;) ). Będę starał się to oteksturować jeszcze ; )