Napisano 29 Marzec 200618 l Mam tu do pokazania mojego robocika niestety zapomnialem zrobić oświetlenia i wygląda troche kiczowato. Oceniajcie!
Napisano 29 Marzec 200618 l malo widać, popraw render, pozdr ps. zmień temat wątku na zgodny z regulaminem
Napisano 29 Marzec 200618 l Heyah: 1) zabawa w modelatora - zaraz ktoś ci wyskoczy że masz źle nazwany watek - popraw :D - zasady są gdzies w regulaminie; 2) pierwszy render wygląda rzeczywiscie kiczowato :( ale za to drugi już fajnie, bo widac więcej elementów :D Mam nadzieje, że kolejny render będzie już z jakimś oświetleniem... w czym myślisz renderować?? Zycze owocnej pracy, bo roboty to idealne pole do popisu dla wyobraźni. Pozdro Edit: Tak długo pisałem tego posta, że hkropinski ubiegł mnie co do punktu 1. :/
Napisano 29 Marzec 200618 l ten drugi rendex bardzo spoko, pierwszy raczej nie jest fajny przerób ten tutorial http://www.max3d.pl/tut.php?id=28 efekt będzie mniejwięcej o 11110072148274847890478740892% lepszy;D
Napisano 29 Marzec 200618 l heh 2 render bardziej spoko bo jest tam zrenderenowana tylko siatka ktora jest normalna :) siatka jak siatka w takim modelu. Model jak na początki jest nawet niezły i gdybyś zrobil do tego jakąs scenke i ją dobrze oswietlił, otexturował i zrenderenował.
Napisano 30 Marzec 200618 l Autor Dalem tu render z tym oświtleniem z tego tutka http://www.max3d.pl/tut.php?id=28 lecz ciągle brakuje jakieś fajnej textury. Jak ktoś ma to niech podrzuci na adres [email protected]
Napisano 30 Marzec 200618 l Ciekawy model. Skąd go wziąłeś ? Miałeś jakieś blueprinty czy modelowałeś z głowy?
Napisano 30 Marzec 200618 l dodaj jakies skprezarki i kable (spline) polaczone z ramieniem, bedzie wygladal lepiej, jak co pytaj nagg, dostaniesz filmik z robickiem (podobynm tylko ze z dawnych lat i nie z tutka)
Napisano 31 Marzec 200618 l wit_ex > refelka to takie cuś na podstawie czego modelujesz np. zdjęcia, plastikowy model, rysunek itp.
Napisano 1 Kwiecień 200618 l Autor Tutaj są refelki. Zanalazłem je w katalogu Windows całkowicie przypadkowo :)