Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

no mam ten shader ale nie mogę tego poprawmie zrenderowa obiekt staje się czarny, czyli mam obiekt wybieram lambert przpisuję do obiektu otwieram atrybuty lamberta i wybieram color przechodzę do sekcji mentel ray wydieram ten shader (wszystko domyslnie ) renderuje mentelem zaznaczam w render option contours a obiekt i tak jest czarny co z tym zrobic a może te shadery domyślne w mentalu ale niemiłosiernie mi wtedy muli render

Napisano
  • Autor

vector render dobra ale on niezbyt ciekawie renderuje siatkę, a w mental ray da się to zrobić może jakiś link do tuta

Napisano

W mentalu całkiem ładnie to wychodzi, z tym, że nie jest to taka typowo prawdziwa siatka. Jak pamietam mental używa koordynatów uv do ustawienia siatki i nie jest to na tyle siatka modelu co po prostu siatka.

Napisano
  • Autor

ciekawe te tuty na stronie jak będę miał możliwośc to je sciągnę i sprawdzę w domu, bo puki co szkoła czeka.

Napisano
  • Autor

mintrill > przecież tam w tym tucie robie wszystko jak jest napisane a tu nic, a jakoś przyzwoicie to przetłumaczyłem, efekt przy render globals przy którym wszytkie shadery mi przyjmie a okno connection editor nie wyskakuje, co ja tam źle zrobiłem bo przecież tylko tego Outliner się nakłada na obiekt i nic więcej a renderuje się z kamery z shaderem. Obiekt w efekcie jest cały czarny.? jak wszystko pójdzie dobrze to sam napiszę tuta i umieszczę go gdzieś na stronce