Lukasz_D Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 A więc kolega mnie poprosił abym mu ściągnął programy: do nut - wiecie - pięciolinia i aby była możliwość wstawiania nut itd - potem możliwość wydrukowania a drugi program to jakiś łatwy w obsłudze do miksowania muzyki ... dziękuje z góry i pozdrawiam :)
slayer2004 Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 powiem tyle : Guitar Pro :) Najlepiej wersja 5. Jest tam cuś takiego ajk RSE (Real Sound Engine) Po wstawieniu nutek i ustawieniu instrumentów, komputer przerabia mida( bo w tym formacie to jest domyślnie odtwarzane) na dzwiek bardzo przypominający realny. Oprócz tego można tam drukować zapisy nutoe, jak i tabulatury, jeżeli chodzi o gitare. To jest chyba najlepszy wybór, przynajmniej z mojeo punktu widzenia.
Gość obo Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 do miksowania Traktor DJ Mixer polecam (najlepiej wersje 1.0), łatwy ale da się na nim naprawde profejonalne kawałki wystrugać ;)
slayer2004 Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 O cholerka. Nie doczytałem ze to do miksowania muzy :). Jednak mimo to GP 5 jeżeli chodzi o zapis nutowy jest bardzo wygodny w obsłudze.
AGmakonts Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 slayer doczytałeś:) on chce 2 programy:) JA takz polecam GP 5 gitary tam sa serio fajne ale najbardziej perkusja wymiata:D az przyjemnie se tam szybkiej stopy posłychac
Remedy Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 Ja polecam Cubase SX rewired with Reason 3.0 a to wszystko można uzupełnić Fruity Loops 6 :D
aspenboy Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 do zapisu nutowego bardzo dobry jest też Sibelius. Guitar Pro jest lepszy do tabulatur, niż do nut (chociaż w 5.0 cośkolwiek lepiej to wygląda). Jeszcze możesz wypróbować PowerTab Editor - freeware'owego konkurenta Guitar Pro :)
Rekomendowane odpowiedzi