Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

A więc kolega mnie poprosił abym mu ściągnął programy: do nut - wiecie - pięciolinia i aby była możliwość wstawiania nut itd - potem możliwość wydrukowania a drugi program to jakiś łatwy w obsłudze do miksowania muzyki ... dziękuje z góry i pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 851
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

powiem tyle : Guitar Pro :) Najlepiej wersja 5. Jest tam cuś takiego ajk RSE (Real Sound Engine) Po wstawieniu nutek i ustawieniu instrumentów, komputer przerabia mida( bo w tym formacie to jest domyślnie odtwarzane) na dzwiek bardzo przypominający realny. Oprócz tego można tam drukować zapisy nutoe, jak i tabulatury, jeżeli chodzi o gitare. To jest chyba najlepszy wybór, przynajmniej z mojeo punktu widzenia.

Napisano

do miksowania Traktor DJ Mixer polecam (najlepiej wersje 1.0), łatwy ale da się na nim naprawde profejonalne kawałki wystrugać ;)

Napisano

O cholerka. Nie doczytałem ze to do miksowania muzy :). Jednak mimo to GP 5 jeżeli chodzi o zapis nutowy jest bardzo wygodny w obsłudze.

Napisano

slayer doczytałeś:) on chce 2 programy:)

JA takz polecam GP 5 gitary tam sa serio fajne ale najbardziej perkusja wymiata:D az przyjemnie se tam szybkiej stopy posłychac

Napisano

Ja polecam Cubase SX rewired with Reason 3.0 a to wszystko można uzupełnić Fruity Loops 6 :D

Napisano

do zapisu nutowego bardzo dobry jest też Sibelius.

Guitar Pro jest lepszy do tabulatur, niż do nut (chociaż w 5.0 cośkolwiek lepiej to wygląda). Jeszcze możesz wypróbować PowerTab Editor - freeware'owego konkurenta Guitar Pro :)