Napisano 13 Kwiecień 200618 l Vorek dzieki:) tym przy swiatlach i grilu zajme sie :D kurt hehe ja tu widze same modele low poly :D ale nie martw sie bada inne :) w!e8 hmmm kogo to ze sie przejadly?? bo mnie to nie rusza a robic ot i nabijac sobie posty mozesz w innym watku pozdro
Napisano 13 Kwiecień 200618 l w!e8 hmmm kogo to ze sie przejadly?? bo mnie to nie rusza a robic ot i nabijac sobie posty mozesz w innym watku dystansu czlowieku, dystansu troche ;) jakby nie bylo, to moj poprzedni post dotyczy po czesci tego watku heh ;) i jest odpowiedzia na inny post heh ;)
Napisano 13 Kwiecień 200618 l dystansu czlowieku, dystansu troche ;) jakby nie bylo, to moj poprzedni post dotyczy po czesci tego watku heh ;) i jest odpowiedzia na inny post heh ;) Witam!! hmmm dystans?? a co to ;) troche mi sie przejadly takie posty (tego typu) jak cie cos nie interesuje (przejadlo sie) to po co pisac... nie widze tutaj zwiazku z tematem dla mnie to ot i tyle tak jak pisze kurt 3ds max8 pozdro
Napisano 14 Kwiecień 200618 l Nielot tyle czasu na forum a zachowujesz sie jak newbie. Wez se wsteczny wrzuc.
Napisano 14 Kwiecień 200618 l fajne fajne to modeliki :) bardzo mi sie podobaja -- rozumie ze jak juz skompletujesz pokazna biblioteke modeli to wezmiesz sie za ich teksturki ?? jak to zrobisz to potem animke z tym posklejac, bo lov poly nie powinno zabijac proca w renderku :D -- Osobiscie nie uwazam ze watek sie przejadl.... a ze ludzie walcza z autami -- hmmmm -- najlepiej robi sie to co sie lubi (nie mowie tu o zlecieniach) -- Watek mam dodany do ulubionych i czekam na kolejny update :D pozdrawiam :)
Napisano 14 Kwiecień 200618 l himek--> jak skoncze ten model(bmw z4) to zabieram sie za tex i jade z czyms innym moze organika.... dzieki :) hmmm nad animka sie nie zastanawialem ale moze choc watpie :D Ars Goetia--> lol i to sie nazywa robienie ot tylko szkoda ze w moim watku.... tak na marginesie to nie kumam o co chodzi z tym newbie i co ma dorzeczy czas "spedzony na forum" i sorki ale jak masz takie posty pisac to lepiej juz na moich watkach sie nie udzielaj tyle odemnie..... nie dlugo wrzuce jakies upy pozdro ............................................................................................ Witam!! update obiecany poczatek felgi nie cale 1h narazie :) pozdro
Napisano 15 Kwiecień 200618 l Witam!! kolejny update :) co tu tak cicho, jak brzydko to pisac a nie nie odzywac sie :D wydaje mi sie ze skonczylem model :) zaczynam mapowac........licze na wasza pomoc :) wiem ze to troche nie logiczne ze wymodelowalem felgi a nie zrobilem wnetrz swiatel ale taki byl moj zamysl gdyz chce sie nauczyc malowac(??) swiatla :D i tu tym bardziej licze na wasza pomoc bo nie mam zielonego pojecia jak sie za to zabrac jakies linki tutki porady mile widzianae :) tyle mojego faflunienia,screeny...... pozdro
Napisano 15 Kwiecień 200618 l IMO mógłbyś światła jednak wymodelować. Ja Tobie za bardzo nie pomogę, bo wymodelowałem tylko jedno auto w życiu ;) Tyle że podwozia brakuje :D
Napisano 15 Kwiecień 200618 l hmmm wymodelowac,(swiatla)no dobra :D hehe a co ja mam w tym podwoziu wymodelowac?? rure wydechowa cala?? i co jeszcze :D mi sie wydaje ze to troche marnowanie polygonow ;) ale niech wam bedzie trzeba sie doswiadczonych sluchac :D pozdro
Napisano 16 Kwiecień 200618 l Witam!! mam taki dylemat gdzy gram sobie w tocaracedriver 2 i tam jak sie przygladam to niewidze zeby oni robili wnetrza swiatel tzw nie wiem czy dobrze widze pokaze screeny http://www.soneraplaza.fi/GetImages/GetImages_GetImage_jpg/0,2600,48384,00.jpg http://www.silicon-fusion.com/games/Xbox/1549/28.jpg i jeszcze jedno pytanie czy szyby sa detachowane czy sa polaczone z karoseria?? edit: takie cos mi przyszlo do glowy jak to bedzie wyglada jak zrobie tak (chodzi o mapping) ze jak rboie unwrapa i chce zeby ten bok samochodu nie mial dwoch polowek to je polacze prawda?? tylko ze bedzie problem z literami bo beda odwrocone prawda?? ok a teraz mi takie cos przyszlo do glowy moze mozna zrobic tak--. mam polowe samochodu daje unwrapa i po nim daje symmetry i robie unwrapa polowe a bede mial pozniej dwie polowy samochodu tak samo robie textury polowy samochodu a mam dla calego zadziala takie cos ?? (chcialem sprawdzic ale max mi sie zawiesil :D) pozdro
Napisano 16 Kwiecień 200618 l co do podwozia - ja nie mówię żebyś modelował wszystkie pierdoły, ale w tej chwili jak spojrzysz na koło to widać Tobie drugie z drugiej strony wozu. To jest ten błąd.
Napisano 16 Kwiecień 200618 l empeck--> ok :) a jesli chodzi o swiatla to robic wnetrza tzw kazda lampke osobno bo np. w tocaracedriver 2 nie ma tego jest tylko tex :D
Napisano 17 Kwiecień 200618 l Toca 2 (i 3 też) to jest stara gra, przygotowywana z myślą o konsolach poprzedniej generacji i tylko przeportowana na PC. Stąd te uproszczenia.
Napisano 20 Kwiecień 200618 l Witam!! zrobielm taki model corsair (samolot :)) ale niwazne zrobilem do niego moje pierwsze zaznaczam pierwsze mapowanie(oczywiscie nie skonczone :)) i chcialbym was sie zapytac czy dobrze czy zle czy mam zle podejscie do tego czy jak ?? aha powiem wam jaka metoda robilem: zaznaczalaem np. skrzydla i dawalem flatten mapping (niezawsze) pozniej dawalem normal mapping (box mapping) i pozniej laczylem vertexy ktore mozna bylo polaczyc np. dol skrzydla i gore :) dobrze?? pozdro