Shogun 3D Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Już po raz kolejny mam jajca z searchem. Haseł koperta, envelope, rigowanie nie widzi, na hasło vertex znalazł 4 wątki, a na poly az 43. ...Na 23392 w ogóle. Czy taka wydajnośc searcha nie wydaje sie za mała? Jak ja teraz będę mógł spojrzec w oczy zółtodziobowi i zapytać: a opcję "szukaj" to krowa zjadła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Dokładnie - też zauważyłem, że coś cieniutko z tym wyszukiwaniem... Szukałem wątku Flacoma o Quadro i skończyło się na tym, że musiałem ręcznie poszukać :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Czy mi się wydaje, czy wszystkie znajdowane tematy są z roku 2006 ... mało się bawiłem ale najstarsze tematy jakie znajdowałem były z kwietnia ... a może szuka tematy 30 dni w dół od dzisiejszego ... nie wiem ... bawiłem się tylko chwile ... ale w obecnej chwili szukanie jest irytujące ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 o też się pod tym podpiszę. Właśnie szukałem mojego postu o garment makerze i nie bardzo mi cokolwiek znalazło, przecie pisałem to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 lol, źle się dzieje, oj źle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 u mnie to samo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Leru, ale co można z tym zrobić? Czy to jest błąd na poziomie skryptu? Adek, gdzie jesteś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 jeśli dobrze mi się wydaje to ma to związek z wydajnością serwisu (chyba nikt nie chce go zbytnio obciążać, co ?) ;] EDIT: do przeszukiwania max3d.pl dosyć często urzywam google.pl ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Nie.Mysle, ze to nie blad. Najlepiej przebuduje indeksy wyszukiwarki.Mysle, ze to jest problemem. Dzisiaj to w takim razie zapuszcze. Powinno pomoc. Ale puszcze to przez noc jak obciazenie jest mniejsze bo w tej chwili przy prawie 300 userach proces moglby spowolnic dzialanie serwera niesamowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Shogun 3D -> wyniki mojej niepowatrzalnej i jedynej w swoim rodzaju ekspertyzy brzmią: nie wiem ;) Love Jesus! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Chyba juz wszystko działa - przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Skopiowałem kilka słów z tego wątka i dałem je do szukania ... raz znajdował ten temat ... raz nie ... liczba znalezionych tematów nie przekraczała pięć ... słowo koperta chyba występuje na forum raczej lekko częściej ... tak mi się wydaje ;) ... nawet tu w pierwszym poście ... ale nie znajduje ... ciekawe czy znajdzie kiedy ja dodam to słowo ponownie - zrobie edit :) EDIT: Nie znajduje ... buuuu ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Nie wiem ja mam - vertex ok 70 razy, koperta 7 , poly 500, model itd A tak przy okazji - co wy macie z tą kopertą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 koperta to chyba envelope hyhy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Hmmm... faktycznie lepiej szuka, wcześniej sprawdzałem poprzez nie stosując zaawansowanego wyszukiwania ... gdy kliknąć na górze szukaj i wprowadzić hasło: vertex zobaczyłem 4 znalezione, gdy jednak dałem zaawansowane i szukałem vertex znalazłem tego mase ... nie jestem pewny, ale kiedyś nie było takiej różnicy między zwykłym szukaniem, a zaawansowanym szukaniem ... mnie się wydawało, że zaawansowane szukanie jest po to by ograniczyć zasięg szukania do pewnego zadowalającego minimum ... przykładowo szukamy określenie Reactor ... po co szukać to w działach nie związanych z zagadnieniem? Im mniejsze pole szukania poprzez szukanie w działach o odpowiedniej tematyce zwiększa skuteczność wyszukiwarki ... a teraz? To jakieś dziwaczne :| ... Szybkie szukanie jest dla leniwych i dla tych co nie wiedzą gdzie dokładnie szukać ... w obecnej postaci szybkie szukanie jest bardzo niedokładne ... bleeee "A tak przy okazji - co wy macie z tą kopertą ?" Obsesja koperciana :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 A tak przy okazji - co wy macie z tą kopertą ? Skorumpowane społeczeństwo. Gdy wpisze quadro w zaawansowanym wyszukiwaniu i zaznaczę wyświetl jako wątki, otrzymuję 3 pozycje. W normalcym wyszukiwaniu jakieś 198 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Niecierpliwi jesteście. Indeksowanie wyszukiwarki dopiero skonczylo sie robic. Trwalo wczoraj od 23 do dzisiaj 17 godziny :) Kilkaset tysięcy postow musialo zaindeksować :) Wyszukiwanie zaawansowane posiada zdecydowanie wiecej opcji niz to zwykle. Sprawdzalem. Teraz zaindeksowane sa juz stare i nowe posty. http://www.max3d.pl/forum/search.php?searchid=677593 Dzieki w kazdym badz razie za zwrocenie uwagi. Testowalem. Wpisywalem kawalki zdan wystepujace w tym watku na przyklad i dziala. Baza troszke urosla po tym indeksowaniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 a nie da sie zrobic aby szukalo slow ktore maja trzy litery?? bo to troche denerwuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Nie. Nie powinno tak byc. Swoja droga po co szukac trzech liter?? Tak samo jak szukas "a". Po prostu powieksz fraze aby zawezic poszukiwania i otrzymac dokladniejszy wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 no nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Faktycznie, działa duuuzo lepiej. Dziękuję, Adku. A co do kopert - akurat sie uczę rigowania i chciałem rozwiązac kilka problemów bez zaśmiecania forum dublami roizwiązanych juz problemów, jak każdy grzeczny i rozsądny user. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 imho lepiej szukać envelope niż 'koperta' ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Myslisz, że nie zacząłem od envelope? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 eee, nie wiem ;) *idzie po cichutku w kierunku wyjścia* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Po prostu nikt chyba nie pisal nic na temat "envelope". Kilkanascie watkow wyskakuje. Jendka nie mnie oceniac czy sa pomocne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi