Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam:) wlasnie skonczylem mojego mustanga:) nie powiem pewnie ma tam kilka niedociagniec... ale prace uwazam za skonczom przy najmniej jak na tym etapie znajomosci 3ds maxa wiecej chyba nie zrobie..:/ tak wiec zapraszam do oceny:)

mustang_b834b.jpg

P.S. praca podmasterowana w photoshopie zeby dodac jej troche oldschoolowego klimatu:)

• Odpowiedzi 22
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Myślę podobnie jak poprzednicy chyba za bardzo wystylizowane, przydało by się żeby widoczne było lewe koło bo samochód "kuleje", takie mam wrażenie

Pozdr

Napisano

Możesz pokazać "czysty" render, bo na tym faktycznie za dużo nie widać?

Z tego co można zobaczyć to model wydaje się całkiem, całkiem... Detale dodają mu pozytywnego klimatu :-)

(Choć ten grill taki jakiś wielki ?!)

Napisano

jacunnio - render wydaje sie mi wyrazny... zreszta zobacz zreszta na oryginalny na dole:) a kamera jest celowo .. to mialo byc zdjecie artystyczne:P

miwt - no fakt.. troche przegiolem;) ale mi sie podoba:P

arthi - no jak sie dokladniej przyjzec to faktycznie.. ale to chyba kwestia ujecia i perspektywy a nie samego samochodu bo zapewniam ze jest prosty:)

HXL - ok:) zarzcuilem wszystko nizej, wielkosc grilla to chyba tez kwestia ujecia ... zrob sobie zdjecie glowy od gory... leb bedziesz mial wielki jak globus a nozki malutkie;)

lilowy - z tym podwoziem to nawet mi nie mow:P juz na wszystkie sposoby probowalem to zrobic:P .. a opony wlasnie takie szerokie mialy byc.. w koncu MUSCLE car..:)

YessMaster - zarzucam bez blooma:)

Kielbaster - to juz bylo...

damusTo - no...;P takie bylo zalozenie:P ale prosilbym bardziej szczegolowo

no i dorzucam siatke i render pierwotny:

mustanglast_9977c.jpg

siatka_da30d.jpg

Napisano

Model zawiera sporo błędów. Dalej, MS miejscami za słaby i wychodza kanty

Felgi, dla mnie nie do zaakceptowania, OPONY! i gril do poprawy, tło musisz przemyśleć ten horyzont mało fajny jest. Czy tam stroboskoby sa pod bryczką ?

Czego nie ma więcej ujęć ? To autko ma tez całkiem sexy tyłeczek.

No dla mnie to wip jest na dobrej choc jeszcze krętej drodze.

Pytanie czy możesz powiedzieć co dałes w kanale koloru lakieru bo to akurat mi sie podoba nawet bardzo, choc odbicia juz nie.

I co to jest pod zderzakiem tam takie ? przy kole ??

Napisano

co do modelu to masz racje.. ale nie mam narazie sily dluzej nad tym pracowac:) tymbardziej ze teraz zaczalem go animowac... :) a nad model zawsze mozna zmodyfikowac...

co masz na mysli mowiac "Felgi, dla mnie nie do zaakceptowania, OPONY! i gril do poprawy"? chodzi Ci o materialy? bardziej szczegolowo bym prosil:)

tlo juz zmienilem:) bedzie widoczne w animacji:) chodz niedlugo pewnie zapodam tez pojedynczy render

stroboskopy usuniete... :)

wiecej ujec rownierz bedzie w animacji:)

a co do lakieru to urzylem dokladnie z tego tutoriala:

http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=541 a reszta to gra swiatel... czyli nalozenie niebieskiego na czerwony;) pozdrawiam

Napisano

Zrobileś 70% pracy...(30% to już wiesz co zrobic) mi sie bardzo niedociągniecia MS nie podobaja ktore odrazu widac, jak dla mnie takie całe czarne szyby są brzydkie. Szkoda modelu, a poprawek sporo :/

Napisano

Wiec gril i felgi trzeba przemodelować w moim odczuciu.

Opony mają zas kiepski materiał. Oglnie chromy chyba zbyt lustrzane są...

... i strasznie mnie drazni ten dynksik pod zdezrzkiem co to niby kierunek ?

PAMIĘTAJ ŻE JEST TO 1 z 3 RZECZY DlA KTÓREJ WARTO UMRZEĆ - jak mawiano wsród walczących w wietnamie ...

To auto to żywa wciaż legeda tu nie ma działana po łebkach, zbyt wielu wielbicieli lepiej ich nie draznic ;) takrze do roboty...

... powiedz cos wiecej o ideologi tego oswietlenia daj sympatyczne efekty drzemie w nim gigantyczny potencjał, trzeba go rozbudzić.

Napisano

damus co do grilla to chodzi Ci o jego zageszczenie? (fakt chrom trzeba troche przydymic... wiec to sie zrobi) a co do samych felg to jestem z nich bardzo zadowolony:P tymbardziej ze robilem bez zadnego tutoriala.. moze detale typu sruby by im sie przydaly:) a na material opon nie mam juz zadnych pomyslow.. ale bede jeszcze nad nim pracowal:) hmmm... a co Ci sie nie podoba w tym kierunku?:P moze jest troszke za jasny?? powinien chyba bardziej zlewac sie z reszta samochodu

a co do niedociagniec na siatce.. to moglby ktos mi zaznaczyc czerwonymi kolkami w paincie gdzie nalezy poprawic? bo ja od patrzenia na ta siatke godzinami nic tam prawie nie widze..:/

Napisano

jak na pierwszy samochod jest bardzo dobry, napiszcie mu konkretnie co nie tak,

fakt ze jakbym mial odebrac go w takim stanie od blacharza to bym sie z deka wnerwil,

a ze sie od razu wzial za robienei trudnego wozu :) no coz :) pomozcie mu :) dajcie jakis odnosnik do materialu opony jak ta zla (czlowiek sie za modelowanie wzial a Wy sie juz o materialy czepiacie)

Napisano

no wiec autko oddalem do blacharza;) i mysle ze teraz juz wyglada o wiele lepiej:) ale ocencie sami:) jak cos znajdziecie to napiszcie dokladnie co gdzie i jak...:) i nie czepiajcie sie materialow... bo nad tym jeszcze pracuje:) a o to renderki:

widok z boku:)

bok_5db2d.jpg

troche dachu:):)

gora_25e59.jpg

moj ulubiony przod:)

przod_7dbf9.jpg

"sexowny tyleczek" ;) hehe

tyl_24ce7.jpg

no i takie jedno z proznosci:P ;)

torm_6d2ad.jpg

Napisano

lepiej...ale:p

- obrzydliwe opony (materiał jak i krztałt)

- wszystkie elementy chromowane lipnie wyszły (za białe)

- czy tak ciężko jest ustawić samochód żeby nie latał w powietrzu albo nie był "wbity" w "podłoge":p

- tylne swiatła do poprawy (materiał)

- rowki między klapą z tyłu a karoserią do poprawy

myśle, że jak byś zrobił proste wnętrze, to byś się za bardzo nie napracował a mógłbyś zrobić wtedy lekko przeźroczyste szyby i to by wiele dało

Napisano

hmmmm... co do opon sie zgodze...

chrom wyszedl jaki wyszedl bo nie ma sie w nim co odbijac...

w sumie to chyba nie tak ciezko.. ale... opony powinny byc lekko splaszczone.. a wbicie ich w podloge nadaje taki wlasnie efekt.. fakt ze nie "rozplywaja" sie na boki" ale to juz jazda nie na moje progi

ehhhh... mowilem zeby nie czepiac sie materialow?:P

i w koncu... dzieki;) choc juz powiedzial mi to vv3k70r:P rowki beda poprawione:)

napisze jeszcze raz... chodzi mi glownie o ocene samego modelu... moze powinienm wrzucic sama siatke.. badz tez rendery bez materialow.. ale mysle ze z materialami latwiej wychwycic bledy no i pomagaja przedstawic to jak samochod bedzie wygladal w wersji ostatecznej... niepotrzebnie zaczynalem ten watek.. moglbym prosic moderatorow o polaczenie go z wipem o tej samej nazwie? dzieki:)

Napisano

taki maly updacik:) mam nadzieje ze sie komus spodoba:) popracowalem nad materialami i otoczeniem:) wiec zarzucam gotowe renderki:)

mustang_31340.jpg

mustang-tyl2_fdb5e.jpg

mustang-bok_e8fbe.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności