Napisano 26 Kwiecień 200618 l --Chris-- napisał: (...)PAIN -> Proporcje są raczej dobre, nie licząc głowy, którą już poprawiłem.(...) Długość kończyn etc. to nie wszystko. Gość np. ma za szeroką klatke piersiową, miednica jest za niska, no i ubrania na nim zbyt obcisłe. Mario dobrze mówi, radze posłuchać. Pozdrawiam
Napisano 26 Kwiecień 200618 l no coraz lepiej - chociaz ja bym sie jeszcze pobawil suwaczkiem 'saturation' w okolicach twarzy :D
Napisano 26 Kwiecień 200618 l super super szczerze mowiac bardziej podobala mi sie bardziej yhm stonowana texturka skorki teraz dziury chyba sa za mocne :) edit : yon swietne te scriny naprawde mi sie podobaja :)
Napisano 26 Kwiecień 200618 l hej, dobra praca! ale moze byc lepiej ;) pain dobrze gada z biodrami, barkami i obcislymi ciuchami. choc zmiana tego po oteksturowaniu moze byc troche bolesna :/ dalbym sobie spokoj z wytartymi, niebieskimi i obcislymi dzinsami ;) moze cos w tym stylu? : http://www.modellismi.it/prodotti/big/963.jpg czy http://www.sideshowtoy.com/mas_assets/jpg/7110_image01.jpg ale fanem nie jestem, wiec nie wiem czy nie proponuje profanacji swietosci ;)
Napisano 26 Kwiecień 200618 l Autor empeck -> dzięki bardzo :) Ale reszta chłopaków chyba mi nie popuści :( PAINbringer -> Rozumiem wszystko co mówisz. Kwestia w tym, że nie każda istota musi mieć anatomie najlepszego modela od Christophera Diora. Wezmę sobie do serca Twoją opinię i spróbuje popoprawiać na tyle, by rigg się nie rozwalił i teksturka nie była zbyt rozciągnięta.. Jednak niestety jestem na zbyt dalekim etapie pracy, by dokonywać drastycznych zmian w samym modelingu. ftorek -> Co konkretnie masz na myśli? Kolor, intensywność, jasność, może kontrast? KLICEK -> Daj spokój! xD Na referce rzeźby od empecka widać, że bruzdy są jeszcze głębsze. Z reszta wlozylem w tą texture juz tyle pracy, ze szczerze mam dosc :P BTW. Dla ciekawskich - na teksturze taka zmiana zaszła: yon -> Dobrze zauważyłeś - zmana może byc bolesna.. :( Dlatego w granicach funkcjonalności riggu i tekstury troche sie pobawie, jednak wątpie że na tym etapie da się osiągnąć efekt szerokich spodni - imo dobrze, bo takowe nie pasują mi do Freddiego. Ale to kwestia gustu. Tak na marginesie - luźno, ale jednak najbardziej w proporcjach korzystam z fotki tej figurki: http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/konc_fred.jpg Stąd te obcisłe ciuchy. Tyle... Dzięki za komenty! Pozdro!
Napisano 26 Kwiecień 200618 l hmm - chodzi mnie o nasycenie - moim zdaniem masz tu za duzo koloru po prostu - zrob to ciut bardziej ziemiste (brudne) - bo teraz wyglada owszem jak poparzony i w ogole - ale rowniez wyglada jakby sie codziennie szorowal szczotka ryzowa :) - nie boj sie uzywac kolorow ktore generalnie (tak na chlopski rozum :) nie pasuja do skory - np. zielenie, fiolety - moze w niektorych tych dziurach jakies czarne wagry itp... tak czy siak - texturka jest swietna - gratuluje :) pozodoraa
Napisano 26 Kwiecień 200618 l no dla mnie tak czy siak jest rewelacja :) trzymam kciuki w glosowaniu :)
Napisano 27 Kwiecień 200618 l Autor Ok update :) Mam nadzieje że lepsza teksturka i przede wszystkim anatomia. Zmiany w teksturce: No i sam model: Pozdro!
Napisano 28 Kwiecień 200618 l coraz lepiej zaczyna wyglądac :) szczególnie teksturka twarzy - poprawki wyszły na plusik :)
Napisano 29 Kwiecień 200618 l Autor Dzięki za miłe słowa :) Giorgione -> Dopiero zaczyna? :) Heh, więc powiedz co poprawić by wyglądał całkowicie dobrze... i kropka :D Jak myslicie? Konczyc już czy jeszcze dopiescic coś? Jak dopiescic, to co? Pozdro!
Napisano 29 Kwiecień 200618 l moim zdaniem powinienes raz jeszcze namalowac górną czesc spodni. tak zeby guzik i czesc kieszeni i rozporka ukryte byly pod swetrem. teraz wyglada jakby byl w biodrowkach, czyli conajmniej dziwnie. poza tymi biodrowkami to zarowno model jak i tekstura prezentuje sie super. dobrze ze twarz nie jest juz taka rozowa. ;] pozdrawiam
Napisano 5 Maj 200618 l Autor Latarnik - niestety musze się z Tobą nie zgodzić. Sweter jest poprostu krótki, a co do spodni - widać że trzymają sie na pasie :) ---- Nikt nie tworzy wątku koncowego, wiec tu wstawie, żeby nikt nie mowil, ze nie zdazylem dać w terminie... Finał! Dzięki wszystkim za rady - bez was to by zupełnie inaczej (gorzej) wyglądało. Wiem, że model pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale szczerze mam już go dość. Prezentacja troche w stylu Don Maria :P Model w pełnej okazałości: Buźka: Siatka: Teksturka: No i animka obrotowa: http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/freddy_fin/freddy.avi Jakbym przegapił otwarcie tematu-podsumowania i nie wstawiał pracy, to proszę, by ktoś zrobił to za mnie :D (takie zabezpieczenie) Pozdro!
Napisano 5 Maj 200618 l nie kapuje: na texturce (szczegolnie morda) wyglada super, a na modelu przecietnie :\.....po namysle doszedlem do wniosku, ze moze byc wina: 1) braku cieniowania 2) zlego wykonczenia ucha 3)oka- oko jest bardzo wazne, jak jest realistyczne i szkliste to od razu cala twarz jest realistyczna...moze to to...
Napisano 5 Maj 200618 l bardzo mi sie podoba :] gratsy ukonczenia bo to najwazniejsze jak by nie bylo :)
Napisano 5 Maj 200618 l tez gratuluje - model wyglada naprawde bardzo fajnie - jasne ze mozna by bylo cos jeszcze zmieniac i ulepszac - ale to bez sensu. Moim zdaniem pro poziom
Napisano 5 Maj 200618 l bardzo ładnie, masz szczescie ze ja nie zdązylem :D (zart) Kurt, to dlatego ze nie ma normal mapów tam i inaczej to wyglada na 2d a inaczej na prostej bryle