Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  --Chris-- napisał:
(...)PAIN -> Proporcje są raczej dobre, nie licząc głowy, którą już poprawiłem.(...)

Długość kończyn etc. to nie wszystko. Gość np. ma za szeroką klatke piersiową, miednica jest za niska, no i ubrania na nim zbyt obcisłe.

Mario dobrze mówi, radze posłuchać.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 67
  • Wyświetleń 9,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no coraz lepiej - chociaz ja bym sie jeszcze pobawil suwaczkiem 'saturation' w okolicach twarzy :D

Napisano

hej, dobra praca! ale moze byc lepiej ;)

pain dobrze gada z biodrami, barkami i obcislymi ciuchami. choc zmiana tego po oteksturowaniu moze byc troche bolesna :/

dalbym sobie spokoj z wytartymi, niebieskimi i obcislymi dzinsami ;) moze cos w tym stylu? :

http://www.modellismi.it/prodotti/big/963.jpg

czy

http://www.sideshowtoy.com/mas_assets/jpg/7110_image01.jpg

ale fanem nie jestem, wiec nie wiem czy nie proponuje profanacji swietosci ;)

Napisano
  • Autor

empeck -> dzięki bardzo :) Ale reszta chłopaków chyba mi nie popuści :(

PAINbringer -> Rozumiem wszystko co mówisz. Kwestia w tym, że nie każda istota musi mieć anatomie najlepszego modela od Christophera Diora. Wezmę sobie do serca Twoją opinię i spróbuje popoprawiać na tyle, by rigg się nie rozwalił i teksturka nie była zbyt rozciągnięta.. Jednak niestety jestem na zbyt dalekim etapie pracy, by dokonywać drastycznych zmian w samym modelingu.

ftorek -> Co konkretnie masz na myśli? Kolor, intensywność, jasność, może kontrast?

KLICEK -> Daj spokój! xD Na referce rzeźby od empecka widać, że bruzdy są jeszcze głębsze. Z reszta wlozylem w tą texture juz tyle pracy, ze szczerze mam dosc :P

BTW. Dla ciekawskich - na teksturze taka zmiana zaszła:

przedpo.jpg

yon -> Dobrze zauważyłeś - zmana może byc bolesna.. :( Dlatego w granicach funkcjonalności riggu i tekstury troche sie pobawie, jednak wątpie że na tym etapie da się osiągnąć efekt szerokich spodni - imo dobrze, bo takowe nie pasują mi do Freddiego. Ale to kwestia gustu.

Tak na marginesie - luźno, ale jednak najbardziej w proporcjach korzystam z fotki tej figurki:

http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/konc_fred.jpg

Stąd te obcisłe ciuchy.

Tyle...

Dzięki za komenty!

Pozdro!

Napisano

hmm - chodzi mnie o nasycenie - moim zdaniem masz tu za duzo koloru po prostu - zrob to ciut bardziej ziemiste (brudne) - bo teraz wyglada owszem jak poparzony i w ogole - ale rowniez wyglada jakby sie codziennie szorowal szczotka ryzowa :) - nie boj sie uzywac kolorow ktore generalnie (tak na chlopski rozum :) nie pasuja do skory - np. zielenie, fiolety - moze w niektorych tych dziurach jakies czarne wagry itp...

tak czy siak - texturka jest swietna - gratuluje :)

pozodoraa

Napisano
  • Autor

Ok update :)

Mam nadzieje że lepsza teksturka i przede wszystkim anatomia.

Zmiany w teksturce:

przedpopo.jpg

No i sam model:

fredd.jpg

Pozdro!

Napisano
  • Autor

Dzięki za miłe słowa :)

Giorgione -> Dopiero zaczyna? :) Heh, więc powiedz co poprawić by wyglądał całkowicie dobrze... i kropka :D

Jak myslicie? Konczyc już czy jeszcze dopiescic coś? Jak dopiescic, to co?

Pozdro!

Napisano

moim zdaniem powinienes raz jeszcze namalowac górną czesc spodni. tak zeby guzik i czesc kieszeni i rozporka ukryte byly pod swetrem. teraz wyglada jakby byl w biodrowkach, czyli conajmniej dziwnie.

poza tymi biodrowkami to zarowno model jak i tekstura prezentuje sie super. dobrze ze twarz nie jest juz taka rozowa. ;]

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Latarnik - niestety musze się z Tobą nie zgodzić. Sweter jest poprostu krótki, a co do spodni - widać że trzymają sie na pasie :)

----

Nikt nie tworzy wątku koncowego, wiec tu wstawie, żeby nikt nie mowil, ze nie zdazylem dać w terminie...

Finał!

Dzięki wszystkim za rady - bez was to by zupełnie inaczej (gorzej) wyglądało.

Wiem, że model pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale szczerze mam już go dość.

Prezentacja troche w stylu Don Maria :P

Model w pełnej okazałości:

1.jpg

Buźka:

2.jpg

Siatka:

4.jpg

Teksturka:

tekstura.jpg

No i animka obrotowa:

http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/freddy_fin/freddy.avi

Jakbym przegapił otwarcie tematu-podsumowania i nie wstawiał pracy, to proszę, by ktoś zrobił to za mnie :D (takie zabezpieczenie)

Pozdro!

Napisano

nie kapuje: na texturce (szczegolnie morda) wyglada super, a na modelu przecietnie :\.....po namysle doszedlem do wniosku, ze moze byc wina:

1) braku cieniowania

2) zlego wykonczenia ucha

3)oka- oko jest bardzo wazne, jak jest realistyczne i szkliste to od razu cala twarz jest realistyczna...moze to to...

Napisano

tez gratuluje - model wyglada naprawde bardzo fajnie - jasne ze mozna by bylo cos jeszcze zmieniac i ulepszac - ale to bez sensu. Moim zdaniem pro poziom

Napisano

bardzo ładnie, masz szczescie ze ja nie zdązylem :D (zart)

Kurt, to dlatego ze nie ma normal mapów tam i inaczej to wyglada na 2d a inaczej na prostej bryle