Gość _Kreska_ Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 SpacePort na obcej planecie. Statki dokuja do trzech wiez, rozmieszczonych centralnie. Soft: CorelDraw 9, Photoshop Cs2 SpacePort on a alien planet. Space Ships are docking to the 3, centrally located, towers . Soft: CorelDraw 9, Photoshop Cs2
Leru Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 _Kreska_ -> super. kolejny Bitewnik :) powodzenia życzę.
Ciosek Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 No naprawde fajne. Kreska a to robiles w photshopie+max3d tak?
Gość _Kreska_ Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 tak Ciosek, to max+fotoshop, perspektywa to dla mnie czarna magia dlatego musze sie posilkowac maxem, mam nadzieje ze to dozwolone? przymierzam sie do tych statkow, narazie wymysliem ze beda sie lapac słupów obrotowymi ramionami a jednoczesnie dziób bedzie wchodzil w głąb wierzy. o jakos tak:
voyager Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Świetnie! Niezły koncept. Coś czuje że to bedzie jedna z ciekawszych prac. Powodzenia!
yuki Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 no do boju Krecha-ostatnio glos mój padł na Ciebie-i teraz tez juz mi sie praca zaczyna podobac-umiesz dzialac klimatem-pozdrawiam i powodzenia :)
Ciosek Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 Kreska: ja sie nie czepiam poprostu jestem pod wrazeniem. Wedlug mnie poki co najlepsza praca. Zycze powodzenia
Gość _Kreska_ Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 Ciosek: ja sie nie czepiam ze sie czpiasz :) , pytam bo moze nie wolno wspierac sie geometria z maxa? ostatnio wiele dyskusji bylo na formu o tym co mozna a co nie. no w kazdym razie dzieki za komenty (ty yuki jak coś powiesz to az sie chce robic:)), milo bedzie znowu cos poskrobac ale chyba troche zbastuje bo fimo własnie przyszło :)
yuki Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 nonono i tak trzymac-bede Ci kibicować-bo mi tym razem czasu nie starczy i bede trzymać kciuki :)
Gość _Kreska_ Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 dzieki Youki, moze uda mi sie cos z tego wykrzesa, tymczasem pierwsze wprawki w korelu. chyba jednak bez fotoszopka sie nieobejdzie :(
Gość _Kreska_ Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 dodalem stateczki przy słupach, bez łapek z pierwszego konceptu, jakos przestalo mi sie to podobac. Normalnie se teraz przybijaja i wisza :)
siwy_bos Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Super praca jak narazie. No i dobrze że niemają teraz "łapek" w końcu to xxxx któryś tam wiek wieć już pewnie zdążyli wymyśleć jakieś urządzenia antygrawitacyjne. I może to trochę obcykane ale z tył w tle po lewej dałbym jakieś budynki.
Jonasz_Real Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 No to chłopie bez teraz pedzelki i maluj w PS. Może byc fajne. Pozdro
Gość _Kreska_ Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 dzieki za komenty :) a co do pedzelkow to jeszcze musze posiedziec w corelu nad tym statkiem z pierwszego planu. A straaaaasznie mi sie nie chce :(, . tymczasem pierwsze wprawki w kolorkach. Strasznie surwowe to narazie, ale z czasem powinno byc coraz lepiej.
Grudzien Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 nono fajna pracka nam sie tu szykuje ;] taki klimacik mi sie kojazy troche z Halo (gra taka =P), czyli ******* (skromnie to ujmujac) ... a ja se poczekam na dalsze efekty (widze ze szybko doszedl nowy upgrejt - jak pisalem koment to tego wyzej jeszcze nie bylo=))
ReflectVision Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 o kurde super, wyglada jak prosto wyciagniete z maxa :) pozdro i powodzenia
Gość _Kreska_ Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 dzieki za komentarza. tak sie przymierzam do lądu tej planteki, narazie wstepne wiec moze sie jeszcze wiele zmienic wszelkie sugestie oczywisie bardzo mile widzane :), bo troche nie mam pomyslu, chcialbym zrobic lodową planetke z fajnymi lodzikami pełnym refleksów swietlnych i odbic. no zobaczymy co z tego wyjdzie.
Gość _Kreska_ Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 dzieki panowie :) przymiarki do statku z pierwszego planu, chyba bedzi ok, sorki za jakosc, zrobilem printscreena gdyz eksportowac mi sie juz nie chcialo.
Gość _Kreska_ Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 spoko Grudzien, mi tez ;). Statek jest widziany z tylu, lekko przechylony zmierza w kierunku wierz. chyba troche padla mi perspektywa w ostatnim module, no ale nic, moze cieniowanie troche pomoze. aha, te pierscienie to silniki. 2 duze pod spodem beda wlaczone przy statkach dokujacych do wierz. hehe, w sumie troche ich nakladlem (tych silnikow), łacznie bedzie 10.
Grudzien Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 nonon zaczyna to juz powoli nabierac sensu... tylko kolorki bym ostatecznie radzil zmienic, to by przekaz byl wyrazniejszy -]
Gość _Kreska_ Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 troszke go podcieniowalem, kurcze, jakos mi to wszystko przestaje sie podobac, drentwo wychodzi :(
Imie Moje Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Cały stateczek w Corelu ? RESPECT człowieku :) "ubrudzisz go troche w Photoshopie, więcej cieni, dasz ten spojler po prawej także na lewo i będzie naprawdę super.
Gość _Kreska_ Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 ehh, no wlasnie nie, to ostatnie juz w fotku dodawalem, corale mam dosyc :(
Ciosek Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 No Kreska calkiem niezle Ci to idzie - trzymaj tak dalej
Gość _Kreska_ Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 dzieki Ciosek, na dzisiaj chyba ostatni apdejt...
Ciosek Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 Kreska: alez prosze bardzo :) - wazne ze cos robisz, nikt nie nakazuje zrobic tego na jutro :) ale milo jest popatrzec na nowe efekty pracy :)
Gość _Kreska_ Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 sie wlasnie zastanawiam nad zmiana tla, bez gor nie lepiej to wyglada?
Gość obo Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 dopiero tu zajrzałem - ładnie :) mi się bardzej podoba ta wersja z górami, bez gór już słabsza, ale może to tylko przez zmienione kolory ;)
Eyescream Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Cze fajnie Ci to wychodzi.Moim zdaniem bez gór,ale z tymi chmurami burzowymi z poprzedniego obrazka,bo one tam budowały fajny klimat, a wywalenie gór przestrzeń, no to tyle ode mnie :)
OmeN2501 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 za duzo za jasno, i to zdecydowanie - roznicuj glebie sceny za pomoca intensywnosci kontrasow, nasycenia kolorow, detali elementow, bo narazie nie czuc zupelnie przestrzeni i wielkosci obiektow na rysunku - wszystko jest jakby na tym samym planie. I ze zrodlami swiatala na statku mocno przesadziels - wyglada jak kula dyskowtekowa ;) Praca ma potencjal - ale na razie wyglada jak posklejana z roznych wycinkow... I raz jeszcze - zdecydowanie zbyt jasna
ortheza Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Łoj ale to wszytko sterylne, jak ze szpitala :-) ale pewnie o to chodzi. Tak jak przedmowca uwazam ze wartalo by troszke zroznicowac powierzchnie.
Gość _Kreska_ Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 ha, dzieki za komentarze, szczegolnie Tobi OmeN, cos bede probowal z tym zrobic ale nie wiem czy cos z tego jeszcze bedzie. Prawde mowiac chcialem jak najbardziej sterylne zeby to bylo. Teraz zanlazle sie pomiedzy i nie wiem w ktora strone ruszyc. Zamierzalem calosc zrobic w bieli, tak troche ipodowo no ale jak widac dupa blada wyszla a nie ipod :( na razie na szybko maly apdejt, tak lepiej jest?
OmeN2501 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Az sobie szybkiego overpainta zrobilem zeby pokazac o co mi chodzi - mam nadzieje ze sie nie pogniewasz ;] Chodzi mi o to ze to wyglada na razie jakbys w 3d sworzyl obiekty ale nie ustawil opcji rzucania cieni - wyglada to do bolu sztucznie. Planeta nie ma atmosfery radnej - popatrz sobie na zachody slonca w miastach - jak atmosfera gestnieje wraz z odlegloscia Mozna dodac tez kilka mniejszych elementow by ozywic calosc - jakies stateczki - budynki w tle - jakies nereguralnosci Jak mowilem szybciutki overpaint - mam nadzieje ze zrozumiesz o co mi chodzi ;]
Gość _Kreska_ Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 o weź! masakra! tyle ze ja tak nie umiem :( super to zrobileS! no nic, pobawie sie jeszcze chociaz i tak nie bedzie tak super a tak przy okazji, to co z planetami bez atmosfery? albo z atmosferami kompletni innymi od tej ziemskiej? próbowałes kiedyś to namalować?
Eyescream Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Trochę podmalowałem jeśli można, tak szybko szkicowo.Może coś w ten deseń? edit Jak widać trochę się spóźniłem, no nic... ps.Omen fajnie to zmajstrowałeś.Kreska co to ma znaczyć?! ;) Pewnie,że też tak umiesz,a teraz marsz do pracy ;)
OmeN2501 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Kreska no nie swiruj - to przeciez wciaz twoj rysunek tylko troche podmalowany. Nie boj sie uzywac mocnych cieni - bo robisz obrazek pod zrodlo swiatala, i nie przesadzaj tez z iloscia swiatelek od silnikow bo bedzie rozpraszac uwage. Ogolnie popatrz sbie na fotki robione wieczorem pod slonce i sproboj zrozumiec dlaczego wygladaja jak wygladaja Co do planet - kazda ma jakas atmosfere ;] Atmosfera - gazowa powłoka otaczająca planetę. Nie musi byc to powietrze ale zawsze jest cos co w jakism stopniu rozprasza swiatlo powodujac rozny stopien widocznosci czy ulozenia kolorow. Na obszarach pustynnych - jak twoj na rysunku, zawsze dochodzi jeszcze masa plyłu ktory jest w powietrzu i ktory ladnie definiuje glebie przestrzeni
Gość _Kreska_ Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 no a co z planetami bez atmosfery :)? bo tak sie zastanawiam jak by to wygladalo? cienie byly by ostre i ciemne a po horyzont doskonaly widok? tymczasem zabieram sie za ogladanie fotek. a wracaja co rys. chodzi mi o to ze nie mam takiego smaku i wyczucia jak Ty, dlatego szanse ze uda mi sie podmalować to w taki sposób sa raczej marne, no ale sprobuje jeszcze powalczyc :)
OmeN2501 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Nie ma planet bez atmosfery... zawsze jest cos. To wielgache ciala niebieskie i kazde ma swoja grawitacje wiec raczej trzymaja swoje gazy przy sobie ;] Ale teoretycznie tak by to wlasnie wygladalo - ze mialbys doskonala czern nawet na obiekchie bardzo oddalonym od obserwatora... w praktyce rzecz raczej nieistniejaca...
Gość _Kreska_ Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 eee, a merkury? nie ma atmosfery, no a wlasciwie to co ma nie przypomina w ogole atmosfery :) glup jestem, wygladalo bedzie to przeciez jak zdjecia z ksiezyca, nie? te co tak naprawde niby kubrick zrobil :]
Jonasz_Real Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 He he, Omen wymiatacz. No dałesz mu popalic. Zrobiłesz mu smaka na twoją wersję.
Ciosek Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Ale trzeba przyznac Omenowi ze ma racje - praca tak "wycieniowana" naprawde wyglada o wiele lepiej
Rekomendowane odpowiedzi