TrojkaT Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Swierk przez zainstalowaniem 1.o, zaleca sie wyrzucenie starej bety (odinstalwoanie) i wyrzucenie po odisntalowaniu folderu Next Limit ktory znajduje sie w Pogram files i wyrzucenie pluginu z nety ktory znajduje sie 3dsmax*\pluginy wtedy raczej nie powinno byc zadnych klopotow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 trojkat - miałem dopisac do twojego postu jeszcza ale mam pytanie wiec ;) sorka + hindus : zaleca sie usunięcie maxwell root - ale masz cos chyba z wersja bo twoj plik jak próbowąłem wrzucic swoje mapy to tez sie kaszanił - napisz do nextlimitu. zrobic komus vtutka jak uzyskac np jakis unikalny kształt modelu typu mathe :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Hindus twoje modele sa zajefaine :D jak masz czas to pewnie ze zrob :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 tropikalne klimaty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 faine palmy :) co to xfrog ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 importowane z vue 5... xfrog chiba pod majkę tylko jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Master rozumiem, nie tylko pod maxa tez dziala :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świerk Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 TrojkaT: zrobilem tak i dalej tak samo:/ co masz na mysli "wyrzucenie pluginu z nety"? all: a moze mi ktos podesle dzialajace .max+text+cmap+mxm do sprawdzenia? [[email protected]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 kolejna potwora:(coś koło godzinki) felgi adidasa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 Master Great :o pierwszy 7min drugi 24minuty Sprawdzałem shader i ustawienia enviromentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Master coraz lepiej ;) dorzuc jakas trawe. Hindus faine shadery. A co to tam z tej sciany wyplywa ;)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Mam małe pytanko co do maxwella. A mianowicie jak się ma sprawa tego rendera do Lightwave?? hindus może ty coś wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 obo jesli chodzi o plugina to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 dzięki TrojkaT, choć akurat wiem że jest, zastanawiam się tylko czy działa tak poprawnie jak na max'ie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 kolejna rendera... podwójna godzina czasa trwała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Master szyby sa krzywe czy mi sie zdaje :) i chyba ten lakier taki sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Szyby wygladaja jakby byla do nich folia przyczepiona i odchodzila przy krawedziach. Renderek swietny, ale mnie zabolała pusta tablica rejestracyjna;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świerk Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 oka...klipmapy dzialaja - przyczyna - zajeb*scie zbugowany mxed :/ dowod- load mxm,material wizard,load clipmap...i klipmapa jest zle wyswietlana w podgladzie i na renderze :/ maxwell.dlr nie jest lepszy- dwuklik w mat.edit.na materiale -zwis!, jesli nie powieksz okno-zwis murowany! [max SP3] lowpoly tree super low poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 kolejna rendera... podwójna godzina czasa trwała... Ty kolejną inkarnacją jody jesteś ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Maj 2006 Autor Share Napisano 9 Maj 2006 Hej - odemnie taki szybki tutek - odnosnie tych mathów - ale tylko wprowadzenie - export z maxa pod topmoda, 4 podstawowe funkcje po szybku przedstawione. Tutek pobrac mozna tutaj : http://www.gorzow.mm.pl/~klicorr/hindus/contribute/tutopmod.rar 20 mb - mov. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 dzieki hinuds ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 hejka! sorki za OT, ale mam taki mały problem. po ostatnim renderze w maxwellu cokolwiek bym nie robił, jak chce renderowac nową scenkę to ciagle mi sie renderuje ta poprzednia, ciagle tamten plik .mxs mi sie launch'uje. wiecie o co chodzi?? Z góry dzieki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 dyonizoss ja mam takie cos przy renderowaniu xfrogow nie wiem czemu takie cos jest. Poprostu zaladuj jeszcze raz scenke i zobacz czy wszystko jest w materialach maxwella :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 jeszcze jedno pytanko jak mozna: mam mape .jpg którą zrobiłem na mxi texture, do jakiego materiału bazowego trzeba to wrzucic, by np uzyskac efekt swiecacego monitora?? (np by plane swieciło ta texturką) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 stworz nowy MXM usun w nim BSDF i dodaj Emiter i tam wybierasz z wiersza MXI zeby dodac zretsza juz o tym Hindus pisal ;) jakoas na poczatku watku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 wielkie dzieki TrojkaT, juz działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świerk Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 DoFik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 dof jak dof :) a reszta :( ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Nowy Kąp :D 100,9% szybszy :D tylko render wyszedł inaczej zaszumiony :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Maj 2006 Autor Share Napisano 12 Maj 2006 bo tutja jest noise teraz jakos innaczej naliczany - poszukam screena to przysle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 ;] Ja mam podbnego noisa, ale jest git pozniej, wiec glowa do gory:D Edit: Master Kiełbaster ja sie przesiadałem z celerona 800, 256 non-ddr, Gforce 2mx. To byl power nie?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 sorry ze tu pytam o maxwella:] ale jeden post niczego chyba nie zasmieci. mianowice chodzi o ten noise...z maxwella... czy maxwell najpierw renderuje caly obrazek z mega noisieeeeeee... a potem dopiero poprawia go na bierzaco?... chodzi o to czy po np. 4minutach mam juz wyrenderowany obrazek z mega noise?...a potem w trakcie kolejnych minut/godzin on poprawia to noisie?... i to wszystko widac na bierzaco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Maj 2006 Autor Share Napisano 12 Maj 2006 Pewnie że nie zasmieci :) powiem że nawet dobrze ze pytasz tutaj ;) f9, leci renderek, po pare sekundach masz podglad - jak to wgylada - strasznie duzo noisu - masz takie okienko w ktorym jest podany czas - update : 30sec, po 30 sekundach render który jest pokazany w oknie jest updatowany i noise jest odrazu zmniejszany - jak np renderujesz cos to po 8 godzinach trzeba gdzies na update poczekac pare minut. Ale render masz widoczny cały czas - jak ci sie juz podoba to wtedy zatrzymujesz. Jak nei to zostawiasz odpalony program a update jest co chwila pokazywany, dajesz wtedy na stop i zapisujesz ten obraz z okna do pliku np jpg (rozne formaty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morph0001 Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Hey Hindus no musze powiedziec ze Maxwell naprawde Kicks some serious ass !, naprawde wspanialy render, narescie sie mozna skupic na modelowaniu sceny i sie nie martwic o male pierdoly "artifacts" w renderowaniu z kturymi sie zawsze walczy w vray. Maxwell = Wspanialy renderer, tylko ten material editor troche odrzuca, by bylo fajnie jak by byl lepiej zintegrowany z maxem, ale to jest very very minor... Wspanialy watek - thumbs up !:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Witam Kilka testow czegos wiekszego. Pierwsze ujecie szlo 20-23h SL 16.89, ale mysle ze po 10 -13h bylo juz dobrze, nie wiele sie praktycznie zmienilo po tym czasie. Drugie ujecie jakos 20h SL prawie 16. Nie wszystko wyszlo jak chcialem, nie ktore shadery nie tego jeszcze. Tutaj lekki rozjasnilem w PS Drugie ujecie: A proposo noisu ktorego jeszcze lekko widac, mozna go latwo zredukowac ale tego nie robilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 sliczniutkieeeeeeeeeee :] more more super Respect :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 krzesła ohydne ;]. reszta ładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Ładne ;) A ze tak zadam pytanie, jestes naszym klientem ;> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grimor Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Naprawde robi wrażenie :o U mnie pewnei by sie renderowalo do takeigo stopnia ze 3 dni :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 a u mnie to jakos dziwnie wyglda ;p narazie daje sobie spokoj z Maxwellem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 TrojkaT nie uwierzysz, ale na 3ech ostatnich renderach myslalem ze to ujecie kuchni mojego kumpla. Tylko flip horizontal i jest prawie indentycznie. Chodzi mi o ustawienie mebli, okapu i okna, zmywarki itp. Jesli bede u niego z aparatem to cos pstrykne podobnego i przeslę na PM albo mejla. Niesamowite:D btw. Renderki czad, kafelki troszke rozjechane. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 Trojtka bracie - znaz moje zadnie - Kozackie rendery :o 3moje - sorry za kompresje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Dzieki chlopaki za komentarze :D Hindus wszystkie ladne, ladna figurka ostatnia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 no to ostatnie rzadzi:)...cokoliwek to jest:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Hindus - czy ta figurke ze sloniami, to sam wymodelowalesz ?, i czy moglbysz pokazac nam ustawienia. :] Jesli chcesz oczywiscie podzielic sie z twoimi doswiadczeniami. Jesli nie to w porzadku, zrozumiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 Hindus - czy ta figurke ze sloniami, to sam wymodelowalesz ?, i czy moglbysz pokazac nam ustawienia. :] Jesli chcesz oczywiscie podzielic sie z twoimi doswiadczeniami. Jesli nie to w porzadku, zrozumiem Jonasz_Real - ja wychodze z założenia że wspolnie wszyscy się szybciej nauczymy więc wystarczy napisać - daj ustawienia ;) format mov - 2.2 mb - render jest przerobiony w psie ale uwzględniłem to przy video - sorry za kompresje i pare bugów ale na szybko robiłem bo musze spadac. link : http://www.gorzow.mm.pl/~klicorr/hindus/videotutorials/glrendvt.rar Model to scan figurki wiec nie moj :) pochodzi od Jetera. Peace. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GramiYoe Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 To ja może przedstawie swoje dalsze testy z architekturą w Maxwellu: Dzień... i noc, a raczej wieczór: Oba SL ok 16 czasy jakies 15h - kiepski sprzęt mam :( Jest pare bugów (np przebijające okna - szczególnie widoczne na obrazku nocnym) i takie tam.... no ale to tylko testy :) Aha... tła wstawiane na szybko w PS i coś mi sie z kanałem alfa skopało więc forgive me... No i taki mały detalik... A i jeszce pyt.. a propo tła. Da się jakoś skalować/ ustawiać tło? Bo jak wstawie jakąś mapke np.hdri w backgroud chanel..... to wogle jej nie widać ... tzn ustawia sie tak jakby była ogromna...... a przydało by sie troche detalu np. chmur... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Ojej Hindus, ten tutek to naprawdę dla mnie. :p Nie wiem co powiedziec. Stokrotnie dzieki !!! Jak skoncze bitwę, to zacznę cos wrzucac. A teraz punkty wedrują do Ciebie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 Dzieki wielkie za punkciora !!!! zbieram je wytrwale by awansowac :) dzięki i spoczko - czekamy na renderki i powodzenia na finishu w bitwie. Hej. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morph0001 Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Hey GramiYoe fajne rendery, Skop sie bardziej na texturach bo sie powtarzaja, pomiksuj sobje mapy z jakims malym brudem, mowje o cegle budynku i ten murek przed budynkiem. a ten maly ditelik to naprawde wspaniale wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi