Grudzien Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Witanko wszystkim :]koncepcik raczej oryginalny nie jest.... Ogolnie prosty i nieskomplikowacny :P Otoz widze to tak: kosmos (gwiazdy planety mglawiece itd), na gorze wielki kosmiczny statek, ktory ciśnie ogromny promien w planete (ktora jest pod nim), po to by ja zniszczyc.... tak wlasnie to widze. niewiem czy znajde czas ale mam nadzieje ze tak :D wszystko bedzie robione w PS (CS) 1oo% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Zapomnieles wrzucic link do obrazka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 niestety dopiero teraz zaczolem :P, ale jeszcze dizs walne kilka aktualizacji to bedziecie mogli zobaczyc jak to sobie wyobrazam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 tak wygladal przebieg aktualizacji.. nawet szybko poczatek... nastepnie troche pozniej troche detali.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 i jeszcze BoooM :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 narazie to tak wyglada.... mam nadzieje ze niedlugo reszta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 No to masz juz gotową prackę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 hehe :P a statek, caly kosmos, detale (same detale to kupa czasu :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Grudzien -> witam w Bitwie i powodzenia życzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 zapomniales o oswietleniu ;) (oswietlenie to nie sam gradient - pobaw sie 2 minuty malym bialym pedzlem 20% i zrób coś z wypukłościami, kraterami, itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 no tak spokojnie narazie to sama textura, mgielka i promien, wiec jeszcze troche pracy mi zostalo (nad tym co widac u gory - a jeszcze wiecej do roboty mi zostalo z cala reszta :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2006 nie zabardzo wiem jak ma wygladac statek... podobaja mi sie te dwie wersje : pierwsza - ale nie wiem czy jak namaze statek to bedzie pasowal do reszty, bo w malowaniu digitalowym zbytniego doswiadczenia nie mam, wiec moze kiszka z tego wyjsc... :/ druga wersja mi sie bardziej podoba... to bedzie taka kula stworzona przez zlowrogich kosmitow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diesbonus Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 kula odpada, jest juz strasznie objechana... Moze szescian? A moim zdaniem najlepiej wygladal by zwyczajny sztuczny satelita, z taaaaakim duzym zwierciadlem ktory kosmiczny wiatr skupial by w jedno miejsce i po zastosowaniu odpowiednich soczewek tworzylby cos na ksztalt laseru... PS, te gwiazdy mam nadzieje sa tylko na probe... nie wygladaja dosc dobrze. ZYCZE POWODZENIA ! ! !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2006 hmmmm moze szescian bym mogl zrobic... to by mi w sumie bardziej pasowalo niz kula i satelita (bo satelita to tez juz dosc zjechany pomuślunek, zreszta chce by to bardziej wygladalo jak wymyślunek obcych, a satelita jest zbyt ludzki), ale ten szescianik.... :] heh tak te gwiazdy sa na probe (tylko ta czerwona planeta nie jest na probe) chyba zrobie jednak ten szescianik . . . . dzieki diesbonus =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diesbonus Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Ale daj go malutki. A z niego taka d*pna wizka tego balego swiatla! Ze niby technologia zaszla tak daleko. To moze byc tez walec z dyskiem w srodku, albo kardiola! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2006 moze taka półkula z małą wnęką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diesbonus Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 to juz lepiej szescian z wneka w ksztalcie polkuli ? z zaaokraglonymi rogami na scianie naprzeciwleglej od wneki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2006 hehe rozumim o co ci chodzi :P dzieki za pomoc :] w sumie jeszcze nie zrobilem planety, robie aktualnie przestrzen kosmiczna, a polonizje jak ma wygladac sam statek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 wiesz co...?? zanim przystąpisz do tworzenia jakiejkolwiek sceny kosmicznej ;] obczaj sobie koncepty z homeworlda....... albo...jakieś spacearty tu masz niezbędne linki: http://www.homeworld-center.de/index.php?action=hw2concept http://www.planetarium.perm.ru/wallpapers.shtml http://www.novaspace.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 1 Maj 2006 Autor Share Napisano 1 Maj 2006 :] dzieki stary, postaram sie z tym zaklimatyzowac... swoja droga ciekawie futurystyczny jest ten Homeworld jeszcze raz dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_bos Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 Fajnie by było jakby ten promień był otoczony przez taki piorun. Znaczy że będzie taki jeden główny promień i taki "elektryczny" będzie go otaczał. Fajny avatar :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 2 Maj 2006 Autor Share Napisano 2 Maj 2006 rozuMiM o co tobie biega ;]... chyba juz kiedys robilem cos podobnego w ktorejs pracy ps dzieki twoj tez fajny jest - chyba go gdzies juz widzialem =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 2 Maj 2006 Autor Share Napisano 2 Maj 2006 tak po prostu stateczek, ktory sie bedzie skladac z tych elementow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 2 Maj 2006 Autor Share Napisano 2 Maj 2006 to juz kolejny tengesik ;] tylko nie zwracajnie uwagi na te pasy niebieskie :D, tak je dalem dal szpanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 2 Maj 2006 Autor Share Napisano 2 Maj 2006 tak sobie myslalem ze moze ten stateczek bedzie nie widzialny :] (nie zeby bylo iz ide na latwizne) sam statem bedzie widoczy ale bedzie tez wida ze jest przezroczysty (kamuflarz), doda to taki futurystyczny klimacik wygladalo by to mniej wiecej tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 szescienny statek kosmiczny ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 3 Maj 2006 Autor Share Napisano 3 Maj 2006 a tak -] szescienny to kolejny updejcik [szesciennego] statku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 3 Maj 2006 Autor Share Napisano 3 Maj 2006 tło tez to wymiany oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Brakuje perspektywy, to co narysowałeś jest płaskie, nie ma wrażenia że znajduje się w przestrzeni (ogólnie, a co do piero w przestrzeni kosmicznej :) ) Zwróć uwagę na to że im obiekty (lub ich części) są dalej od obserwatora tym są mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 3 Maj 2006 Autor Share Napisano 3 Maj 2006 moze jak zrobie bok i spod statku to bedzie wygladal bardziej perspektywistycznie -) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 prototyp gwiazdy śmierci? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_bos Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 prototyp gwiazdy śmierci? :P Odyseji kosmicznej nie oglądałeś :P Toż to MONOLIT :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 em... nie slyszales o Borg'u ze swiata StarTreka i ich szesciennym statku Borg Cube? http://home.alphalink.com.au/~sparry/borgcube.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edytor Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 wygląda jak wielkie kosmiczne boisko, na którym ufoludki grają w ponga... dodaj tylko 2 statki kosmiczne i piłeczke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 to ze prototyp gwiazdy smierci to rozumiem... :P ale ten startrek to mnie zaskoczyl Powiem tylko ze to nie bylo zamierzone podobienstwo -] zreszta moj statek bezie ladniejszy (:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imie Moje Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Temat z pozoru banalny, ale można mu nadać głębszy sens, tak aby nie było to zwyczajne i oklepane "*********** ziemi przez kosmitów" Moja wizja: Statek w kształcie krzyża niszczy planetę boskim promieniem. Sens: Bóg stwożył ziemię, teraz ją niszczy, można pójśc dalej w tym kierunku - Kim są kosmici? To ludzie z "przyszłości" bardziej rozwinięci odnas technologicznie, jednak nadal pozostają tylko ludźmi, jak każdy człowiek wyznają zasadę "bij słabszego" Ciągły rozwój nauki i techniki mający prowadzić do poprawy ludzkiego życia, doprowadził do zagłady ludzkości. Kółeczko się zamyka i wszystko jest pięknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 13 Maj 2006 Autor Share Napisano 13 Maj 2006 wiesz pomysl naprawde ciekawy -] ale nie zabardzo moge go teraz wykorzystac, poniewaz ty go nawymyslales. dales mi jednak do myslenia... i chyba bede musial jeszcze zastanowic nad moim tematem... dzieki stary.. P.S tak na marginesie to nie *********** Ziemi, tylko niszczenie obcej planety przez innych obcych -] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi