Napisano 17 Sierpień 200618 l No ale my jeszcze wiecej chcemy ;P hehe Nie no luuzik - spoko pracka spoko. Ciekawy ten Twoj programik ;)
Napisano 17 Sierpień 200618 l Autor programik jest do dupy ale staram sie wyciskac z niego co sie tylko da ;-)
Napisano 17 Sierpień 200618 l Autor podziwiam za opanowanie tego progamiku:) nadkole troszkę faluje;) faluje bo niema narazie przetloczenia na nadkolu i dlatego tak to wyglada jak pisalem wyzej kiepski program kiepskie mozliwosci
Napisano 17 Sierpień 200618 l Jak widac... jak obsluga jest kumata to nawet program "do d..." staje sie poteznym narzedziem :D Wymiatasz - czekam na wiecej łupdejtóf :>
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor nie to zebyscie mowili ze nic nierobie przezucilem sobie astra do maxa co trwalo dobr dwie godziny i powstalo ponad 150 objektow, bo inaczej wszystkie ciecia sie ciachaja
Napisano 18 Sierpień 200618 l to nie wystarczy edit poly> attach (wszystko) > weld i potem tylko shooth grups ustawić?
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor a skad moge wiedziec ja sie na maxie nieznam ot taki renderek, hymm... chyba jeszcze musze popracowac ;-)
Napisano 18 Sierpień 200618 l Z tym smoothgroup to bym uwazal... Ta siatka wg mnie sie nie nadaje na smoothgroup... Najlepiej zasiegnac rady JAVOR'a - on robil BMW korzystajac z tej metody... Ale moge sie mylic dlatego nie bijcie za mocno ;P
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor no to teraz chyba bedzietroszke lepiej dzieki przeogromnym pomoca i tlumaczenia ze strony DamusTo
Napisano 18 Sierpień 200618 l niewiem dlaczego sg by się miały nie nadawać do tej siatki, można spróbować autosmoth ale wtedy zawsze coś nie wyjdzie, eee modeluj dalej a nie już sie w renderki bawisz :p
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor tak tylko chcialem zobaczyc czy taki model robiony w zmodelerze po przezuceniu do maxa sie do czegos nadaje i mysle ze wyszlo nawet niezle lepiej niz sie spodziewalem
Napisano 19 Listopad 200717 l Autor Po baaaardzo dlugim okresie przerwy spowodowanej min. brakami w wolnym czasie (budowalem pare rajdowek do KJS i sie troszke scigalem ale nadeszla zima i zakonczenie sezonu) oraz brakami sprzetowymi (nowy komputerek jest Athlon 64 3500 2gb ram i geforce 8500gt nareszcie moge normalnie pracowac) postanowilem kontynuowac projekt astry narazie maly up pupki asterki PS. Pozdrowiena dla wszystkich a w szczegolnosci dla Bubu i DamusTo PS.2 Wciaz dlubie w zanoza modelerze 1.07 :-P
Napisano 19 Listopad 200717 l :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Ojaaaaaaaaaa :D Kogo widze :] Pozdrawiam :D Jeszcze na zanoza ?? I to na najstarszej wersji :] Szacunek :D ciutke krzywo idzie linia drzwi chyba ;) Chcialbym zobaczyc Twoj modeling w maxie :]
Napisano 19 Listopad 200717 l nono to moze maly zlocik i kielbaski na ognisku obozowe piosenki czy cos. faktycznie cos tam wtglada jakby na drzwiach nieco sie gielo
Napisano 20 Listopad 200717 l Autor no i roboty dzien kolejny moze nie widac duzego postepu ale za to kupe bugow poprawilem jak by ktos cos jeszcze zaowazyl to krzyczec glosno
Napisano 20 Listopad 200717 l ja taki off top ale ciekawi mnie jedno dlaczego zamieszczacie (autorzy tematów) miniaturki które nie pokazują faktycznego stanu pracy tudzież pokazują coś czego nie ma ;] czy to ja się mylę patrząc na miniaturkę tego wątku ??
Napisano 22 Listopad 200717 l Wrócił ZModeler master! Niesamowicie czyste powierzchnie, coś pięknego, cały czas mnie zastanawia jak Ty to robisz w tak, jakby nie patrzeć, ułomnym programie :) Pozdrawiam i czekam na więcej!
Napisano 22 Listopad 200717 l Niezdziwil bym się jak by taki model po takiej pracy byl leprzy od naszych maxowych nurbsowych itp :] Nice work keep it up ! never give up :)
Napisano 23 Listopad 200717 l Autor ...w tak, jakby nie patrzeć, ułomnym programie... nie do konca jest taki ulomny ma mnostwo bledow ale jak sie wie jak je ominac staje sie calkiem przyjemnym programem no a poza tym fajna sprawa jest kontrola nad kazdym wierzcholkiem no i dzieki temu i odrobinie cierpliwosci mozna osiagac naprawde fajne wyniki zreszta jak przyslowie mowi: "bylejakiej baletnicy..." suma sumarum zmod wcale zly nie jest nie ma co prawda mozliwosci hymm... (niepamietam jak to sie nazywa w maxie) zagesciania siatki,a wszystkie chamfery niestety trzeba tworzyc recznie punkt po punkciku, a zalamania robi sie przez odcinanie facow a pozniej ich sklejanie (heh... w sumie troszke skomplikowane to jest). no to narazie tyle biore sie dalej za modelowanie poznym wieczorkiem wzuce kolejne screany
Napisano 23 Listopad 200717 l Autor maly upik dol idzie jeszcze do poprawki bo nie jestem zadowolony ale to juz jutro bo niemam juz sily
Napisano 24 Listopad 200717 l Autor dol zrobilem od nowa bo to co bylo wczoraj to totalna porazka, niewiem co mnie napadlo, a i jeszcze poprawilem chamfery na nadkolach bo wyly w ksztalnie C a powinny byc w ksztalcie L (niestety niewidac tego ze zdjec ale dopadlem wczoraj na ulicy i podejzalem to i owo)
Napisano 24 Listopad 200717 l :D przxy przednim nadkolu na dole chyba bardziej do srodka musisz zawinac ten dol ?? bo dzinnie wyglada, ale tak to masz ode mnie **** :D Jak go ozbacze w finished to bedzie ***** :D
Napisano 24 Listopad 200717 l Ooooooooooo dobre miejsce :D Nie bardziej plasko tylko bardziej do wewnatrz (chyba ?) bo powinno byc okraglo a idzie bardziej do tylu ? Czy ja wogole nie wiem jak to wyglada w oryginale xD ??
Napisano 10 Grudzień 200717 l Autor chwilowo palzuje bo wziolem sie za bardziej realny projekt, wiecej tu http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?p=598801#598801
Napisano 22 Grudzień 200717 l Autor niestety mam przykra wiadomosc otoz komp zrobil mi prezent gwiazdkowy i padl dysk razem z astra i innymi modelami, moze to i dobrze bo wezme sie wkoncu za 3dmaxa. zna ktos moze jakiegos dobrego tutoriala albo moze podeslac linka do tego z maclarenem?
Napisano 22 Grudzień 200717 l mam nadzieje, ze o tego tutka Ci chodziło: http://www.geocities.com/tdafiles/mclarentutorialpage1 edit: Są niestety tylko 3 pierwsze strony :/
Napisano 22 Grudzień 200717 l Ehhh... no ale dobrze, że chociaż zostały screeny na forum, będzie co wspominać ;) Czekam teraz na model z 3ds Maxa na podobnym poziomie jak te z ZModa, powodzenia! Pozdrawiam. P.S. Polecam drugi dysk twardy do robienia backupów, oj polecam.