Batou Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2003 Mały update. Doszły uszczelki, nowy materiał szyb i lusterka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2003 I jeszcze jeden :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 wszystko byłoby pięknie gdyby nie te szpary, a raczej szparki... szpareczki :) są też zbyt płytkie... wydaje mi się, że dałeś extrude o bardzo małej wartości tylko raz, zamiast później poprawić to jeszcze raz większym extrudem... gdybyś to zmienił to model byłby pierwsza klasa [spox] trzymaj się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2003 Głębsze szpary + klamka - GI = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2003 I jeszcze jeden obrazek. Niewiele na nim widać, ale wydaje mi się, że jest fajny :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 o rzesz ty :o sioooooostrooooooo !! tleeeeeenuuuuuu !! [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 no bardzo ladnie, swietna praca, ja bym go widzial w czerwonym kolorze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2003 Cieszę się że wam się podoba :). Kolor karoserii będzie inny (tak myślę) ale na razie nie będę sobie zaprzątać nim głowy. A to już (dopiero) przód. Brakuje jeszcze znaczka który powstanie jutro o ile za bardzo się nie zdołuje i będę wstanie usiąść do kompa (witamy się ze szkółcią [uścisk] :mad: ). Czekam na komentarze odnośnie lamp i przede wszystkim chłodnicy (czy poprawiać wygląd tej kratownicy). ...ale rym;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 geeeeeeez, coś ty tu zdjęcie zamieścił ?? :o mistrzu, każdy twój render rozkłada mnie na łopatki [urwanie glowy] nie skomentuje lamp ani kratki, bo zapomniałem nawet jak się nazywam... ;) hmm, nie wiem po co ja tą Honde robię [hmmm] lepiej się poucze stawiać boxy [nauka] trzymaj się [piwo] a jeżeli chodzi o kolor to ja bym go widział czarnego [cfaniak] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klower Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 spoko na maxa , dobrze dajesz rade. !!! ja chce duuzo chromow !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 SUPER Ci wychodzi !!!! Swietne renderingi :) Czekam na dalsze rendery ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2003 Malutki update. Dziś troszkę siedziałem nad tyłem (spoiler i \"żaluzje\"). Bardzo niewiele tego przybyło a i tak wszystko to będzie jeszcze do poprawy. Jutro zrobię sobie przerwę. Muszę odetchnąć i złapać nowy rytm. Dwa nowe renderingi. Kiepska ich jakość ale po prostu nie chciało już mi się bawić z kamerą, światłami i GI (które jest wyłączone). Najbliższy update dopiero pojutrze. [papapa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2003 I jeszcze jeden: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 SUPEEEEEEERRRRR !!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 łohoho zajeb... no ;] te slowa mowia wszystko ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 nie jest ciut za nisko osadzony? ...a wogole to i tak the best :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 ja chcem kolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Szczerze mówiąc model jest qll !!! :)tylko tak jak mówi Boowa troche wyzej bym go usadził...a co do koloru lakeiru...to hmm...obojetnie jaki...ale widzialbym go z jakimis rysunkami na lakierze...ognie itp pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Ja tam wolę Boss 302 classic painting - żóty z czarnym pasem albo czerwony z białym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 3 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2003 Malutki update :D. Jeden renderek (znaczek, poprawiona siatka nadwozia, poprawione zawieszenie i włączone GI). Jutro zaczynam robić wnętrze. Kiedy skończę zabieram się za lakier. Przygotuję kilka wersji. Do wyboru do koloru :). [obrazek robiony był na szybko, dlatego jest taki, jaki jest] ps. Wielkie dzięki za wejścia i komentarze [soczek]. Bardzo pomagają one w dalszej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 4 Wrzesień 2003 Share Napisano 4 Wrzesień 2003 co tu duzo mowic, swietny model, nie ma sie do czego przyczepic ;] chcialbym go juz zobaczyc w innym kolorze ;] [czerwonym] ;] pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster Napisano 4 Wrzesień 2003 Share Napisano 4 Wrzesień 2003 Uwielbiam mustangi... A ich brzmienie... Doprowadza mnie do rozkoszy prawie tak bardzo jak dzwiek idealnie dobranego przesteru... Wspanialy model. Jeszcze nie skonczony, jeszcze WiP a juz model ktory mozna w swiat pokazywac. Jest tylko w dwoch kwestiach gorszy od oryginalu... Niestety nie mozna oddac brzmienia w renderze i nie mozna do niego wsiasc i odjechac.. ech RESPECT ! :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 4 Wrzesień 2003 Share Napisano 4 Wrzesień 2003 osh v morde :) ale czad..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 4 Wrzesień 2003 Share Napisano 4 Wrzesień 2003 omg..co ja robie na tym forum w ogole :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnet Napisano 4 Wrzesień 2003 Share Napisano 4 Wrzesień 2003 realizm rendera i samochodu powala na kolana :o :o :o p.s a jusz zaczynalem miec wrazenie ze ja jeden tylko jeszcze uzywam fR\'a.. a tu taka niespodzianka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Wrzesień 2003 Share Napisano 4 Wrzesień 2003 lakier nie powinien mieć mniejszych refleksji bo teraz jest taki że można na nim przeczytać gazete oddaloną o 5 metrów :) może to i dobrze :] troche mi sie żaluzje niepodobają bo wyraztają z karoserji tak z niczego zrób jakieś uszczelki czy coś reszta jest cool ale zapodaj w kolorze ( czerwony z białymi pasami :]:]:]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2003 mały update. Detale są jeszcze niedopracowane. Lakier też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 dawaj mi go i jade na laski :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 co byś poweidział na taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 mi już brakuje określeń na to cudo :) ja też taki chce !! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2003 Wycieraczki, materiał szyb i wnętrze są jeszcze niedopracowane. Lakier jest próbny. Ostatecznie kolor będzie bardziej krwisty, ewentualnie czarny. Pasy również będą dorobione, ale nie wiem jeszcze, jakiego będą koloru. Być może zrobię jakieś szpanerskie malowanie typu płomienie, konie albo jakiś orzeł. Na ostateczną wersję trzeba będzie jeszcze poczekać gdyż nie zdecydowałem jeszcze, w jakiej tonacji będzie utrzymana cała scena. [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Wrzesień 2003 Share Napisano 8 Wrzesień 2003 mógłbyś go zrobić stojącego w garażu... wiesz, jakieś części wiszące na ścianie, walające się opony, trochę smaru gdzieniegdzie, taki klimat mechanika :) i zostawić go z otwartą maską z widokiem na najpiękniejszą muzykę świata co się zwie V8 :cool: albo druga wersja to gdzieś w jakimś amerykańskim mieście... nie wiem, San Francisco i takie klimaty... w tej wersji oczywiście wystarczyłoby wkomponować go w zdjęcie a nie tworzyć miasto :D to takie moje wizje, ale wszystko zależy od ciebie :) trzymaj się [piwo] przyszło mi jeszcze do głowy zrobić go w locie, to znaczy po wyskoku z takiej górki jak na ulicach w Ameryce, mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi (jak grałeś w Drivera to wiesz :D) albo uciekającego przed policją, ale taką w stylu Mad Max, czyli auto brudne i wyglądające na kupę złomu, ale z silnikiem od dragstera :] mógłbyś taki pościg zrobić naprzykład na jakichś bezdrożach (znowu Mad Max się kłania :)) albo w mieście... ufff, ale ja mam pomysłów [lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 8 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2003 Wielkie dzięki Loozack [soczek], ale mam już pewien pomysł (a właściwie to nawet trzy). Poniższy render to mój mały eksperyment z lakierem. Efekt jest raczej niezadowalający także jutro będzie nowy (jak znajdę czas :D). Pasy i inne bajery dojdą później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 8 Wrzesień 2003 Share Napisano 8 Wrzesień 2003 a moze bys sprobowal czarny z ogniem na masce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 8 Wrzesień 2003 Share Napisano 8 Wrzesień 2003 a i ile sie rendrowalo? i na czym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Wrzesień 2003 Share Napisano 8 Wrzesień 2003 Batou, zdradź nam, jakie to pomysły masz :D chociaż minimalnie mają coś wspólnego z moimi ?? say something !! :] [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honzik Napisano 9 Wrzesień 2003 Share Napisano 9 Wrzesień 2003 wofff ładna bryka - jak prawdziwa - co do lakieru to może Marcin_ps ma racje - ogólnie rewelacja ------ pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 9 Wrzesień 2003 Share Napisano 9 Wrzesień 2003 Piękne:) Zarówno model jak i pierwowzór:) Ja jeszcze popracowałbym nad lakierem. Wydaje się matowy czy jakis chropowaty. Ale ogólnie miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 13 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2003 A oto kolejna wersja lakieru, jeszcze bez pasów. Z czerwonego najpewniej zrezygnuję. Już jeden samochód o tej barwie mam w galerii. Poza tym przybyło kilka chromowanych detali. Wszystko renderowało się ponad półtorej godziny na athlonie xp 1800 z 256 mb ramu ddr. Tło się oczywiście zmieni. Pomysłu na scenę na razie nie zdradzę gdyż codziennie wpada mi do głowy przynajmniej jedna nowa koncepcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 13 Wrzesień 2003 Share Napisano 13 Wrzesień 2003 ognie ognie ognie beda ognie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 13 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2003 A co powiecie na taki patent? ps. Ognie może zrobię, ale niechciałbym zabardzo przeładowć modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 13 Wrzesień 2003 Share Napisano 13 Wrzesień 2003 mnie osobiscie to sie nie podoba ten nowy patent pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Wrzesień 2003 Share Napisano 13 Wrzesień 2003 mi też nie bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 13 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2003 Szkoda, że wam się niepodobna. Narazie jednak zostawię to tak jak jest. Wrzucam rendery samego modelu bez materiałów. Może tak łatwiej będzie wyłapać jakieś błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 13 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2003 Tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnet Napisano 13 Wrzesień 2003 Share Napisano 13 Wrzesień 2003 a mnie sie podoba ta rurka na dole.. o ile w koncepcji samochod ma przypominac troche dragstera... wtedy taka rurka z trzema zadartymi do gory koncowkami tuz przy ole bedzie wygladac niezmiernie bojowo :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 13 Wrzesień 2003 Share Napisano 13 Wrzesień 2003 rurka rurką ale ujecie lepsze - bardziej dynamiczne - podkreślające charakter wozu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Wrzesień 2003 Share Napisano 13 Wrzesień 2003 Batou, ja tu nie widzę żadnych błędów, możesz śmiało wystawić gotowy model na stronie http://www.3dcar.kg trzymaj się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 14 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2003 Dziś skończyłem robić model. Doszła jedynie poprawiona rura wydechowa. Końcowy efekt mniej więc mi pasuje także teraz zabieram się za tworzenie właściwej pracy. Zajmie mi to najpewniej jeszcze ze dwa, może trzy tygodnie (a to wszystko przez budę :mad: ). Czekam na komentarze (a w szczególności na krytykę). PS. Niema nowego rendera gdyż nic prócz rury się nie zmieniło. PS2. Lakier zostaje czarny. Może w przyszłości coś do niego dorobię. PS3. Postępy w tworzeniu sceny będą zamieszczane oczywiście w tym temacie. [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi