Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

:) samolocik coraz lepszy, miod malina, i bez duracella :)

a jaka scenerie planujecie? oczywiscie jezeli mozecie zdradzic :)

• Odpowiedzi 173
  • Wyświetleń 18,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

najlepiej taką... oba FW rozbiły się na morzu i tylko ogony z wody wystają... i będziemy oceniać pracę po ogonach :P

Napisano

No panowie... szalenstwo trwa :) Bardzo mnie to cieszy. Modelowanie idzie rewelka! Pamietajcie jednak ze na tym sie nie konczy... chyba ze wasza bitwa to tylko modelowanie? Jeszcze teksturki i scenka jak starczy sil. A tu sie moze jeszcze baaardzo duzo wydarzyc. Nie moge sie doczekac, bo na tym etapie rzeczywiscie walka jest wyrownana, ale potem bedzie sie dzialo! Oj bedzie :)) Jesli macie jakies pomysly na koncowa scene, kolorystyke, kompozycje, to wrzucajcie szkice... chetnie sie wypowiem.

Pozdro!

Napisano

hellooooooooooo KRIS:)))

Witaj w naszym śwecie:)) mam nadzieje, ze na dłużej:))

Ale to dobry pomysł z tymi szkicami otoczenia:))) Heh, jak zwykle dobry pomysł:))

NIe strasz mnie teksturami:) i tak mam spory zgryz z tym diabelstwem:))

Pozdro

Lookas

Napisano
  • Autor

KRIS !! wkoncu sie odezwales :)

Co do tych \"szkicow otoczenia\" to ja mam juz jeden wybrany. W zasadzie to nie szkic tylko zdjecie. Wlasnie tak mam zamiar zrobic ta prace :) czy mi sie to uda? zobaczymy :).

Tak wyglada to zdjecie:

final%20render1.jpg

Napisano

hmm, ale taka... delikatnie mówiąc... mało dynamiczna ta scenka :P no bo co... stoi sobie Focke Wulf... ale bajer :] samoloty to powinny śmigać !! zaproponowałem Lookasowi jedną scenkę, więc żeby był remis to tobie Pionier też ją zdradzę, a nóż ci się spodoba :) no więc co byś powiedział na ujęcie podczas lądowania FW na mokrej powierzchni w momencie gdy koła dopiero co stykają się z płytą lotniska i tworzy się za nimi lekka mgiełka (mokro więc mgiełka musi być :D)

przemyśl to :) pozdrawiam [piwo]

Napisano

Atmosfera się rozluźniła i od razu przyjemniej się zrobiło :cool:.

Zdjęcie może być z tym że pomysł loozacka wydaje mi się fajniejszy.

\"...i tworzy się za nimi lekka mgiełka (mokro więc mgiełka musi być :D)\"

nawet nie próbuj wspominać przy mnie o jakiś \"lekkich mgiełkach\" [killer].

;)

Napisano

No widzisz loozack:))

Nie może byc mgiełki:) Ma być konkretny render z konkretnymi szczególami:))

Ale Batou:)) Mgielka spalin to chyba nie bedzie przesada:))???

Lookas

Napisano
  • Autor

hmm, No ok moze tak byc. Tzn. Ujecie z frontu na samolot, aten dotyka podwoziem lotniska i mgielka ? Tak mam ro rozumiec?. Fajnie by bylo jakbys znalalz podobne zdjecie :)

Napisano

czy chodzi wam o cos takiego??? NO jest to troche bardziej zaawansowana \"mgiełka\" ale mysle ze to cos w tym stylu

beaufighter-1.jpg,

Obrazek pochodzi stąd

Pozdro

Lookas

Napisano
  • Autor

Lookas :D, to chyba o cos innego chodzi. Ma byc mokro i wilgotno :], a w ogole to FW nie zrobi tyle dymu :D.

A i jeszcze jedno, Loozack jak widok bedzie z frontu na samolot ktory laduje to nie bedzie za duzo widac szczegolow calej reszty :P no i ogolnie calego malowania... hmm no nie wiem :) przekonaj mnie jakas fajna referka!!:):cool:

Napisano

hehe, Lucas, też niezłe :D ale ja wam zaraz pokażę o co mi chodzi... tylko zainstaluję Sturmovika :]

Napisano

Pionier... z całym szacunkiem ale mi też :P w głowie mam co innego a co innego pokazałem na screenie... próbowałem jakoś tam lądować na ziemi w grze Ił-2 Sturmovik ale wyszło mi takie badziewie... jedyne co mi się wtym podoba to...kurna, no własciwie nic [hmmm] ale chodzi mi mniej więcej o takie ujęcie kamery, tyle że samolot w mojej wizjii ma ogon raczej bardziej poziomo a nie tuż przy ziemi i ląduje na płycie lotniska a nie na jakimś wieśniackim polu... w tle możnaby dać jakieś hangary, a w tych hangarach stojące Focke Wulfy naprzykład :) nei mogłem tego pokazać na screenie z gry, zwłaszcza że mam za cienki sprzęt na dobrej jakości screeny :( sdrówko [piwo]

Napisano

To może romantyczna wizja dogfight`a jeden na jednego. Gęste chmury, gdzieś w dole ledwo widoczna ziemia, przebijające się przez obłoki smugi światła z zachodzącego słońca i cieniutkie pasemka pary wodnej ciągnące się za samolotami. Żadnych wystrzałów iinnych fajerwerków. Spokojna wizja walki powietrznej.

Napisano
  • Autor

no nie wiem jeszcze sie zastanowie.

Tymczasem zamieszczam malowanie na ktore sie zdecydowalem:):

malowanieFW.gif

Napisano
  • Autor

Witam

kilka renderow z wczoraj :)

(wczoraj nie moglem umiescic bo mi forum nie dzialalo :(?) (jedna z rzeczy ktora poprawilem byly raki ktor trzymaja bombe :P)

za jakis czas koniec modelu :)

Pozdrawiam !!

41346_0.jpg

41351_0.jpg

41355_0.jpg

Napisano

wiesz co powiem tak- obydwa modele sa swietne, chcialbym zeby moj hurricane byl choc w polowie taki :) ale jak narazie wydaje mi sie ze niewielka przewage ma Lookas- no ale jeszcz zostalo troche czasu wiec wszystko sie moze zmienic

Napisano
  • Autor

Wiggles :) no ja wiem ze Lookas prowadzi i bedzie prowadzil :].....

ale! jakby nie bylo to tu jest juz koniec modelu !! nie bede juz nic poprawial :) :P

komento mile widziane

41589_0.jpg

Napisano

no wlasnie dlatego mowie - jeszcze malowanie wiec to sie okaze :) ale przyznam bez wzgledu na zwyciezce ze walka byla i (jeszcze jest) bardzo wyrownana :) pzdr

Napisano

Pionier, ty mi tu nie dawaj czarnego materiału na śmigło tylko popraw tego buga na łopatach :] ale (oprócz śmigła :P) modelik zaje... :o [piwo]

Napisano

Ładne. Fajne są takie stare samoloty.

PS: Pionier, nie masz jakiegoś buga w miejscu gdzie jest kokpit? Takie krzywe łączenie owiewki z kadłubem?

Napisano

no dobra:)) Ja w sumie tez juz chyba uporałem sie z grubsza z modelem:)) reszta drobiazgów pojawi sie podczas teksturowania:)) na razie wyglada to moje ratadło tak jak widać na obrazkacj. Zaczynam dodawac bumpy i reszte:)) Pracuje juz nad sceną, wiec jest szansa , ze wyrobie sie do końca miesiaca:))

Lookas

upload01.jpg

upload02.jpg

Napisano

:o o zesz w morde ..... nie mam pytan :) taa lookas i ty ze mna bitwe chciales :D wiesz co narazie mi sie do tego nie spieszy :D

Napisano

wow :o oba modele są poprostu piękne :o z lekką przewagą Lookasa (ma śmigło bez buga ;))

Pionier, jak możesz to rzuć jakieś inne ujęcie :)

trzymajcie się [piwo]

Napisano
  • Autor

:)

walcze z texturami :/ i nijak mi to wychodzi, a tu jeszcze scenografia do zrobienia

Napisano
  • Autor

Witam

Niestety ale z przyczyn \"szkolnych\" musze zakonczyc prace na tym projektem :(.

Postanowilismy wspolnie z Lookasem ze minibitwe zakonczymy samym modelem bez textur i otoczenia.

Mam nadzieje ze mi to wybaczycie :(, sami chodzicie do szkoly wiec wieczie jak to jest.

Mam tez nadzieje ze poziom tej minibitwy byl na tyle wysoki ze mieslicie co ogladac i w jakims stopniu bedzie to nagroda dla Was :).

Coz, to chyba tyle

jeszcze raz PRZEPRASZAM ze tak wyszlo. Postaram sie Wam to wynagrodzic nastepnym modelem (oby z texturami...)

Dodam tez ze Lookas skonczy swoj model ale juz poza konkursem!.

To chyba wszystko. Chcialbym tez podziekowac wszystkim ktorzy pisali tu swoje komentarze :)! jak i wszystkim ktorzy tu zagladali :).!

Zatem dajemy wam do oceny nasze model :)!!

Czekamy na komentarze

Oto moj model:

43433_0.jpg

43433_1.jpg

Napisano

no cóż.....wszystko co dobre kiedys się kończy:(( Ale nic to:)) bitwa była niezła, zabawa śiewtna:)) No i Rywal wymagajacy!!!

jesli macie ochote, możecie wyłonic zwycięzce, chociaż jak sadze, gdybysmy pracowali dalej, modele byłyby jeszcze lepsze:))

żeby było porównanie zamieszczam tu widok modelu bez tekstur i otoczenia. W tej chwili, model jest juz czesciowo oteksturowany, wiec niedługo bedzie można zobaczyć go w całej krasie:))

I to chyba tyle:)) Dzieki za czeste odwiedziny i doping:))

Pozdro!!!

Lookas

koniec%20bitwy%2001.jpg

koniec%20bitwy%2002.jpg

koniec%20bitwy%2003.jpg

Napisano

wedlug mnie walka byla do kona wyrownana i szczerze myslalem ze zobacze malowania- wtedy prowadzili troche lookas i to chyba sie nie zmienilo. Twoj model pionier jest tez bardzo dobry i nie mozna tu powiedziec ze lookas cie zdeklasowal- byl nie wiele lepszy od ciebie ale jednak ... 1-0 dla lookasa .

Napisano

No to ja się wypowiem:] Obydwie pracki są bardzo dobre, stoją na wysokim poziomie. Ale mi bardziej podoba się model Lookasa. Wydaje mi się bardziej dopracowany.

Napisano

Pionier, za karę (;)), że nie masz teraz czasu na model musisz nam obiecać, że jak tylko będziesz mógł to go dokończysz :) bo naprawdę jestem ciekaw efektu końcowego (zwłaszcza, że już conieco słyszałem od Lookasa :))

co do oceny prac to nie chcę pisać, która mi się bardziej podoba, bo byłoby to chyba trochę nieuczciwe... napiszę tylko, że oba modele bardzo mi się podobają i chciałbym oglądać więcej prac na tak wysokim poziomie :) gratuluję Wam obu [piwo]

Napisano

dla mnie tez jest 1-1, oba modele sa tak dobre ze kazdy inny werdykt bylby krzywdzacy dla ktorejs ze stron :)

pozdrawiam

ps. ciekawe czy ten maly bug co byl na skrzydle zostal porawiony czy tylko kolor smigla sie zmienil :) hihi nie ma to mimo wszystko wplywu na moja decyzje

tfu nie na skrzydle tylko śmigle...

Napisano
  • Autor
Originally posted by Loozack

Pionier, za karę (;)), że nie masz teraz czasu na model musisz nam obiecać, że jak tylko będziesz mógł to go dokończysz :) ,,, [piwo]

nie obiecuje :(...

moze jako rekompesate skoncze wkoncu Leoparda :

to juz wyszyscy sie wypowiedzieli :)?

Napisano

No to jeszcze ja się wypowiem:). Obydwa modele są naprawdę świetne i uważam, że jest 1:1:). Co prawda w u Lookasa jest pare rzeczy lepszych i u Pioniera też:D, nie będę się bardziej zagłębiał bo obydwa modele mi się podobają:), tylko trochę żal, że nie zdążyliście ich otexturować:(