Quadysz Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 :) samolocik coraz lepszy, miod malina, i bez duracella :) a jaka scenerie planujecie? oczywiscie jezeli mozecie zdradzic :)
Loozack Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 najlepiej taką... oba FW rozbiły się na morzu i tylko ogony z wody wystają... i będziemy oceniać pracę po ogonach :P
Kris_R Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 No panowie... szalenstwo trwa :) Bardzo mnie to cieszy. Modelowanie idzie rewelka! Pamietajcie jednak ze na tym sie nie konczy... chyba ze wasza bitwa to tylko modelowanie? Jeszcze teksturki i scenka jak starczy sil. A tu sie moze jeszcze baaardzo duzo wydarzyc. Nie moge sie doczekac, bo na tym etapie rzeczywiscie walka jest wyrownana, ale potem bedzie sie dzialo! Oj bedzie :)) Jesli macie jakies pomysly na koncowa scene, kolorystyke, kompozycje, to wrzucajcie szkice... chetnie sie wypowiem. Pozdro!
Lookas Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 hellooooooooooo KRIS:))) Witaj w naszym śwecie:)) mam nadzieje, ze na dłużej:)) Ale to dobry pomysł z tymi szkicami otoczenia:))) Heh, jak zwykle dobry pomysł:)) NIe strasz mnie teksturami:) i tak mam spory zgryz z tym diabelstwem:)) Pozdro Lookas
Pionier Napisano 29 Październik 2003 Autor Napisano 29 Październik 2003 KRIS !! wkoncu sie odezwales :) Co do tych \"szkicow otoczenia\" to ja mam juz jeden wybrany. W zasadzie to nie szkic tylko zdjecie. Wlasnie tak mam zamiar zrobic ta prace :) czy mi sie to uda? zobaczymy :). Tak wyglada to zdjecie:
Loozack Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 hmm, ale taka... delikatnie mówiąc... mało dynamiczna ta scenka :P no bo co... stoi sobie Focke Wulf... ale bajer :] samoloty to powinny śmigać !! zaproponowałem Lookasowi jedną scenkę, więc żeby był remis to tobie Pionier też ją zdradzę, a nóż ci się spodoba :) no więc co byś powiedział na ujęcie podczas lądowania FW na mokrej powierzchni w momencie gdy koła dopiero co stykają się z płytą lotniska i tworzy się za nimi lekka mgiełka (mokro więc mgiełka musi być :D) przemyśl to :) pozdrawiam [piwo]
Batou Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Atmosfera się rozluźniła i od razu przyjemniej się zrobiło :cool:. Zdjęcie może być z tym że pomysł loozacka wydaje mi się fajniejszy. \"...i tworzy się za nimi lekka mgiełka (mokro więc mgiełka musi być :D)\" nawet nie próbuj wspominać przy mnie o jakiś \"lekkich mgiełkach\" [killer]. ;)
Loozack Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 no gdzieżbym śmiał :) a propo... albo już nic :P:D
Lookas Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 No widzisz loozack:)) Nie może byc mgiełki:) Ma być konkretny render z konkretnymi szczególami:)) Ale Batou:)) Mgielka spalin to chyba nie bedzie przesada:))??? Lookas
Pionier Napisano 30 Październik 2003 Autor Napisano 30 Październik 2003 hmm, No ok moze tak byc. Tzn. Ujecie z frontu na samolot, aten dotyka podwoziem lotniska i mgielka ? Tak mam ro rozumiec?. Fajnie by bylo jakbys znalalz podobne zdjecie :)
Loozack Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 dokładnie Pionier :D postaram się coś znaleźć :)
Lookas Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 czy chodzi wam o cos takiego??? NO jest to troche bardziej zaawansowana \"mgiełka\" ale mysle ze to cos w tym stylu , Obrazek pochodzi stąd Pozdro Lookas
Pionier Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 Lookas :D, to chyba o cos innego chodzi. Ma byc mokro i wilgotno :], a w ogole to FW nie zrobi tyle dymu :D. A i jeszcze jedno, Loozack jak widok bedzie z frontu na samolot ktory laduje to nie bedzie za duzo widac szczegolow calej reszty :P no i ogolnie calego malowania... hmm no nie wiem :) przekonaj mnie jakas fajna referka!!:):cool:
Lucas Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 A może coś takiego?:D. Bardzo ładne modele:)
Loozack Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 hehe, Lucas, też niezłe :D ale ja wam zaraz pokażę o co mi chodzi... tylko zainstaluję Sturmovika :]
Loozack Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 chodziło mi mniej więcej o coś takiego :)
Pionier Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 Loozack, z calym szacunkiem ale nie podoba mi sie to
Pionier Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 niee :/ , to ja chyba zostane przy mojej wersji
Loozack Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Pionier... z całym szacunkiem ale mi też :P w głowie mam co innego a co innego pokazałem na screenie... próbowałem jakoś tam lądować na ziemi w grze Ił-2 Sturmovik ale wyszło mi takie badziewie... jedyne co mi się wtym podoba to...kurna, no własciwie nic [hmmm] ale chodzi mi mniej więcej o takie ujęcie kamery, tyle że samolot w mojej wizjii ma ogon raczej bardziej poziomo a nie tuż przy ziemi i ląduje na płycie lotniska a nie na jakimś wieśniackim polu... w tle możnaby dać jakieś hangary, a w tych hangarach stojące Focke Wulfy naprzykład :) nei mogłem tego pokazać na screenie z gry, zwłaszcza że mam za cienki sprzęt na dobrej jakości screeny :( sdrówko [piwo]
Batou Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 To może romantyczna wizja dogfight`a jeden na jednego. Gęste chmury, gdzieś w dole ledwo widoczna ziemia, przebijające się przez obłoki smugi światła z zachodzącego słońca i cieniutkie pasemka pary wodnej ciągnące się za samolotami. Żadnych wystrzałów iinnych fajerwerków. Spokojna wizja walki powietrznej.
Pionier Napisano 2 Listopad 2003 Autor Napisano 2 Listopad 2003 no nie wiem jeszcze sie zastanowie. Tymczasem zamieszczam malowanie na ktore sie zdecydowalem:):
Pionier Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 Witam kilka renderow z wczoraj :) (wczoraj nie moglem umiescic bo mi forum nie dzialalo :(?) (jedna z rzeczy ktora poprawilem byly raki ktor trzymaja bombe :P) za jakis czas koniec modelu :) Pozdrawiam !!
wiggles Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 wiesz co powiem tak- obydwa modele sa swietne, chcialbym zeby moj hurricane byl choc w polowie taki :) ale jak narazie wydaje mi sie ze niewielka przewage ma Lookas- no ale jeszcz zostalo troche czasu wiec wszystko sie moze zmienic
Pionier Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 Wiggles :) no ja wiem ze Lookas prowadzi i bedzie prowadzil :]..... ale! jakby nie bylo to tu jest juz koniec modelu !! nie bede juz nic poprawial :) :P komento mile widziane
Lucas Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Po prostu pięknie [wow] , czekamy na malowanie:)
wiggles Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 no wlasnie dlatego mowie - jeszcze malowanie wiec to sie okaze :) ale przyznam bez wzgledu na zwyciezce ze walka byla i (jeszcze jest) bardzo wyrownana :) pzdr
Loozack Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Pionier, ty mi tu nie dawaj czarnego materiału na śmigło tylko popraw tego buga na łopatach :] ale (oprócz śmigła :P) modelik zaje... :o [piwo]
kozioo Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 Ładne. Fajne są takie stare samoloty. PS: Pionier, nie masz jakiegoś buga w miejscu gdzie jest kokpit? Takie krzywe łączenie owiewki z kadłubem?
Lookas Napisano 11 Listopad 2003 Napisano 11 Listopad 2003 no dobra:)) Ja w sumie tez juz chyba uporałem sie z grubsza z modelem:)) reszta drobiazgów pojawi sie podczas teksturowania:)) na razie wyglada to moje ratadło tak jak widać na obrazkacj. Zaczynam dodawac bumpy i reszte:)) Pracuje juz nad sceną, wiec jest szansa , ze wyrobie sie do końca miesiaca:)) Lookas
wiggles Napisano 11 Listopad 2003 Napisano 11 Listopad 2003 :o o zesz w morde ..... nie mam pytan :) taa lookas i ty ze mna bitwe chciales :D wiesz co narazie mi sie do tego nie spieszy :D
Loozack Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 wow :o oba modele są poprostu piękne :o z lekką przewagą Lookasa (ma śmigło bez buga ;)) Pionier, jak możesz to rzuć jakieś inne ujęcie :) trzymajcie się [piwo]
wiggles Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 no i czemu nikt tu nic nie pisze ???????:(
Pionier Napisano 15 Listopad 2003 Autor Napisano 15 Listopad 2003 :) walcze z texturami :/ i nijak mi to wychodzi, a tu jeszcze scenografia do zrobienia
Pionier Napisano 19 Listopad 2003 Autor Napisano 19 Listopad 2003 Witam Niestety ale z przyczyn \"szkolnych\" musze zakonczyc prace na tym projektem :(. Postanowilismy wspolnie z Lookasem ze minibitwe zakonczymy samym modelem bez textur i otoczenia. Mam nadzieje ze mi to wybaczycie :(, sami chodzicie do szkoly wiec wieczie jak to jest. Mam tez nadzieje ze poziom tej minibitwy byl na tyle wysoki ze mieslicie co ogladac i w jakims stopniu bedzie to nagroda dla Was :). Coz, to chyba tyle jeszcze raz PRZEPRASZAM ze tak wyszlo. Postaram sie Wam to wynagrodzic nastepnym modelem (oby z texturami...) Dodam tez ze Lookas skonczy swoj model ale juz poza konkursem!. To chyba wszystko. Chcialbym tez podziekowac wszystkim ktorzy pisali tu swoje komentarze :)! jak i wszystkim ktorzy tu zagladali :).! Zatem dajemy wam do oceny nasze model :)!! Czekamy na komentarze Oto moj model:
Lookas Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 no cóż.....wszystko co dobre kiedys się kończy:(( Ale nic to:)) bitwa była niezła, zabawa śiewtna:)) No i Rywal wymagajacy!!! jesli macie ochote, możecie wyłonic zwycięzce, chociaż jak sadze, gdybysmy pracowali dalej, modele byłyby jeszcze lepsze:)) żeby było porównanie zamieszczam tu widok modelu bez tekstur i otoczenia. W tej chwili, model jest juz czesciowo oteksturowany, wiec niedługo bedzie można zobaczyć go w całej krasie:)) I to chyba tyle:)) Dzieki za czeste odwiedziny i doping:)) Pozdro!!! Lookas
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 hmmm jak to mamy oceniac ?? w skali jakiejs ? na kogo glosujemy czy jak ???
Lookas Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 sadze, ze wystarczy,jak sie wypowiecie..........
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 wedlug mnie walka byla do kona wyrownana i szczerze myslalem ze zobacze malowania- wtedy prowadzili troche lookas i to chyba sie nie zmienilo. Twoj model pionier jest tez bardzo dobry i nie mozna tu powiedziec ze lookas cie zdeklasowal- byl nie wiele lepszy od ciebie ale jednak ... 1-0 dla lookasa .
kozioo Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 No to ja się wypowiem:] Obydwie pracki są bardzo dobre, stoją na wysokim poziomie. Ale mi bardziej podoba się model Lookasa. Wydaje mi się bardziej dopracowany.
Loozack Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Pionier, za karę (;)), że nie masz teraz czasu na model musisz nam obiecać, że jak tylko będziesz mógł to go dokończysz :) bo naprawdę jestem ciekaw efektu końcowego (zwłaszcza, że już conieco słyszałem od Lookasa :)) co do oceny prac to nie chcę pisać, która mi się bardziej podoba, bo byłoby to chyba trochę nieuczciwe... napiszę tylko, że oba modele bardzo mi się podobają i chciałbym oglądać więcej prac na tak wysokim poziomie :) gratuluję Wam obu [piwo]
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 czyli dla ciebie loozack jest 1-1 ? jesli tak to lookas prowadzi 3-1 na razie
Quadysz Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 dla mnie tez jest 1-1, oba modele sa tak dobre ze kazdy inny werdykt bylby krzywdzacy dla ktorejs ze stron :) pozdrawiam ps. ciekawe czy ten maly bug co byl na skrzydle zostal porawiony czy tylko kolor smigla sie zmienil :) hihi nie ma to mimo wszystko wplywu na moja decyzje tfu nie na skrzydle tylko śmigle...
Pionier Napisano 20 Listopad 2003 Autor Napisano 20 Listopad 2003 Originally posted by Loozack Pionier, za karę (;)), że nie masz teraz czasu na model musisz nam obiecać, że jak tylko będziesz mógł to go dokończysz :) ,,, [piwo] nie obiecuje :(... moze jako rekompesate skoncze wkoncu Leoparda : to juz wyszyscy sie wypowiedzieli :)?
kozioo Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 Nie wiem, czy wszyscy. Zarejestrowanych jest ok 2500 użytkowników:D :D
Lucas Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 No to jeszcze ja się wypowiem:). Obydwa modele są naprawdę świetne i uważam, że jest 1:1:). Co prawda w u Lookasa jest pare rzeczy lepszych i u Pioniera też:D, nie będę się bardziej zagłębiał bo obydwa modele mi się podobają:), tylko trochę żal, że nie zdążyliście ich otexturować:(
Rekomendowane odpowiedzi