..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Deska fajna, zawiech przod fajnie sie prezentuje, swiatla zapowiadaja sie cool, opony jak dla mnie fajowe, lusterka pasuja, z grillem juz nic nie rob (no chyba ze znaczek ;P ), a wydech to chyba w tyle trzeba wyprowadzic ze wzgledu na ksztalt boku auta - chyba ze "lufy" beda sie konczyc zaraz po wyprowwadzeniu kolektora przez maske :) Nie no luzik - podoba sie mi taka fura :)
Homa Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Mnie osobiście bardziej pasowałoby coś takiego: http://img124.imageshack.us/img124/2135/tirevv4.jpg Również futurystyczne, lecz mniej "traktorowe"... Ale to tylko moja opinia, także się za bardzo nie przejmuj :) Pozdrawiam! EDIT: Wieksza rozdziałka TU
dariusz Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 HXL kojarze ten bieżnik, ale nie wiem co to za opona, mógłbyś mnie oświecić? pozatym nie wiem czy taki kosmos by przeszedł:) już i tak mi się dostało za to, że robie zbyt futurystyczne opony (ale przynajmniej amerykańskie:D) ja dzisiaj uczyłem w szkole a komp renderował. dla sprawdzenia czy się to kupy trzymie;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Material felg i opon fajne, lampy cool, a lakier hmmm... moze jakie ognie czy cos bys namalowal??... :)
RA Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Dobrze, że nie tylko ja jestem fanem klockowatych samochodów. ;) Bardzo ciekawe, zwłaszcza grill. Ten chromowany pasek po bokach bardzo dobry pomysł imo. Otoczenie przydało by się tylko trochę urozmaicić (odbicia) i może przyciemnić tło? Takie luźne propozycje. :)
Homa Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 dariusz nie mam pojęcia co to za opona, chyba z jakiegoś concept car'a - ale nic się nie przejmuj bo te na Twoich renderach wyglądają BARDZO DOBRZE! Aż się zdziwiłem, ale z tym materiałem wyglądają naprawdę świetnie! (nie przeszkadza nawet ich traktorowatość) Cały render jest extra. Gdybym na maxa chciał się czegoś doczepić to chrom jest za bardzo zblurowany :-P PS. Zaje* światła!
dariusz Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 dzięki panowie, ale materiały są tylko poglądowe. nie wiem dlaczego są pokrzywione odbicia na klapie i okolicach:(
Ardeni Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Ale kolorki to mi jakoś nie pasują, chyba jestem bezguście czy cuś... :)
Homa Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Wiemy że to WIP, ale jak na WIPa to ślicznie! A z tymi odbiciami to musiałbyś zobaczyc co Ci się tam odbija - czy plane nad autem, czy podłoże zagięte... nie wiem, co tam masz ;-) PS. Troszkę krzywo tą klapę z bagażnika masz na dole :-P
dariusz Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Napisano 26 Wrzesień 2006 no właśnie krzywo jest, tylko że to są nurbsy i nie mam za bardzo jak tego poprawić:( Ardeni właśnie mi sie renderuje wersja z innym kolorem, jak wróce z pracy to wrzuce ją tu;)
Gość spokojny Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Hhhyyy... wszystko ładnie pieknie tylko, że brak widocznego licznika/wskaźników... Jakis koles musiał go sprejem przejechac, tym samym korolem co wnętrze auta ;)
dariusz Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 spokojny o było nakładane od niechcenia:) Ardeni a teraz kolorki lepsze?
damusTo Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 U la la ... ..ty to chłopie spaczony jesteś :p za co ty nas tym różem :| człowiek wstaje rano pierwszer co to widzi na skrzynce że nowy mopar jest wskakuje na strone i jego jeszcze zaropiałe po snie oczy poddane takiej próbie eh... Prosze cie zerknij na 2 moze 3 str z fotkami hotów i zrób jakiś fajny płonący układzik
mrkrzysiek Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 fajny model, kolorek też cool, ja bym tylko bierznik na oponie zmienił
Homa Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 dariusz ten kolor wprawdzie pasuje do Twego avatara, ale może faktycznie byłoby lepiej smagnąć ten modelik jakimś płomieniem, hę?! :-P
dariusz Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 eee no co wy? dziewczynom się podoba taki kolor:) btw zrobie jeszcze mały zakręcony ogonek na klapie bagaznika:D myśle nad tym płomieniem, a dokładniej jak go narysować:/ jak nic sensownego nie wymyśle to ostatecznie zrobie go splinami w maksie. mrkrzysiek jaki proponujesz? bo ten mi sie podoba edit: ta wygląda zbyt standardowo totalny kosmos (do dragu) http://www.tirerack.com/images/tires/pirelli/pi_pzero_corsa_1000.jpg a ta jest mało amerykańska:)
goran Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Jak przyjdę do domu podrzucę Ci kilka płomyczków
dariusz Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 goran dzięki. mam płomienie z total textures vol.8, ale nie pasują mi za bardzo:/
goran Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 no to nici, bo ja też je mam ;-) Ale poszperam jeszcze może coś innego znajdę.....
damusTo Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 No dobrze dziewcze ty moje niech bedzie różowy... ...popatrz troche po klasycznych hot rodach - to przeciez nie bez znaczenia - to ma swoja tradycję. Mysle tu o malowaniu i oponach.
Ardeni Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 hyhy, z tym różem to drażnisz się co nie :P oglądałem kiedyś na discovery jak pomalowali takiego hotroda na kolor RDZY co wyglądało bardzo fajnie i mimo ze nie lubię takich pojazdów to akurat tamten był w miarę spoko. Pomysł z ogniami jest imo trochę mało oryginalny i może wyjść z niego taka mała "zabaweczka".
damusTo Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Dlaczego to kolego uwazam że płomyki mozna zrobić bardzo oryginalnie, a nie koniecznie tak jak to zwykle bywa. A hot rod to hot rod ma to swoje prawa.
Ardeni Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Chodziło mi o banał, hotrody zazwyczaj posiadają ognie, większe czy mniejsze ale posiadają, jakoś się to już przyjęło, ale jak chce, przecież to Dariusza model model ;) Znalazłem takie coś, kolorek na razie masz troszkę podobny - http://www.crazycruisers.com/IMG/jpg/50_s_Crazy_ACCN_Car_show_4.jpg
dariusz Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Napisano 29 Wrzesień 2006 pomalowali takiego hotroda na kolor RDZY to zapewne był Rat Rod:) ludziska! nie robie przeciez samochodu na bazie np. Forda '34, tylko moja własną wizje, co wy z tymi oponami, nie chce tam wsadzać siakiś starych opon, to jest new skool:) ciekawi mnie ten motyw płomieni... [+]
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 heheh mecza cie z oponami :) To jest ten moment kiedy ty uwazasz ze tak ma byc a nik tego nie rozumie ;P A pomysl na te blyskawice nawet spoko :) Ale na rozowym lakierze...?? ;)
damusTo Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Błyskawice sa ok ciekawe jak siądą na autko ale dawaj dawaj
dariusz Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 Cóż to cóż to za placuszek?:) [+] miałem dzisiaj chwile wolnego
damusTo Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 O na masce bedzie cizia w lateksie :] lol to zmniejsz troche blura i dodaj tu i ówdzie nie bój się tego to nie boli :p
dariusz Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 to męska kurtka jest/miała być i nalezy do pana załogi
damusTo Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Meska to w czym ty na codzień chłopie chodzisz ? nie no nie wygłupiaj się to jak beda dziewczeta czy co ?
dariusz Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 i tak jej nie będzie widać:) robiłem z referek faceta, a na ciuchach się nie znam;]
damusTo Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 No dobrze to wyjaśnij bo nie chwytam co i jak z tą kurtką ? w jakim to celu czcesz nia przesłonić braki ??
dariusz Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 pan kierowca będzie w niej jechał, gadałem z nim i okazało się, że jest metroseksualistą:D
dariusz Napisano 20 Październik 2006 Autor Napisano 20 Październik 2006 no widzicie panowie, dwa posty pod rząd musze pisać:( [+] damus możesz się wyrzyć, ja i tak Cię nie posłucham;)
damusTo Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Posłuchasz posłuchasz wszyscy mi przyznają rację ! Najpierw plusy (+) 1) Pomysł z mostem Teraz minusy (-) 1) Kładka mostu musi mieć formę łuku to wynika z logiki konstruktorskiej. Pomyśl jak to może zapracowac na twoją kożysc a może 2) Fatalne światło jesteś wyraźnie uzależniony od skylighta vrayowskiego który sam w sobie dał tu fatalny efekt Występuje tu tylko rozproszone, jakbys zapomniał o tej wielkiej gwieździe która złosliwie przyswiecając nam wymaga uzycia dodatkowego źrudła swiatła. 3) Cienie em gdzie one sa bo w przyrodzie zdecydowanie występują doskonale budując uroki tego rodzaju konstrukcji. 4) Podwójne linowanie be tłumaczyłem ci już dlaczego 5) Samplowanie nawet jeśli test no to wolałbym docelowa formę 6) Ciągle mnie przeszkadza wyobraxcie sobie w modelowaniu subany jeden no ;) :p 7) Robi to w pracy zamiast pracować to nie uczciwe 8) most zwykle ma chodniki z różnych powodów w tym technicznych i wzgledów bezpieczeństwa No to chyba tylę 9) Za niskie barierki
damusTo Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 No lepiej ale strasznie zaniżone samplowanie
dariusz Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 no to pojawił się WIELKI problem:( i nie wiem jak go przeskoczyć:/ a mianowicie, scena ma prawie 0,5 miliona poly, komp daje sobie z nia rade, ale gdy chce zmienić klatke na trackbarze musze czekać jakieś 20 minut na reakcje i potem już strasznie muli i się nie da pracować, na każdy kolejny ruch musze czekać kolejne 20min. nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić. ma ktoś jakieś pomysły? może się ktoś z tym juz spotkał? POMOCY!
dariusz Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 tak używam, w sumie nie wyłączyłem w viewporcie myślisz że dlatego, mimo że jest na detalach typu lusterka i swiatła?
damusTo Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Spróbuj ustawić MS tylko dla renderów to powinno załatwić kwestę przejsc między widokami tak mysle właśnie choć 0,5 mln poly to nie jest duzo =P cos słaby ten twój kompik albo o czyms nie wiemy
dariusz Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 no właśnie wiem że 0,5mln poly to nie dużo dla Athlona X2 4200+ @ 2,7Ghz, 1gb ramu i GeForca 7600GS, może te nurbsy świrują:/ niestety teraz sprawdzic nie mogę bo w pracy siedze
dariusz Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 ograniczyłem ilość poly w viewporcie do 300tys. jest troszke lepiej. ale przy renderze wywala coś takiego i zamyka maxa:/ [+] mój 911 post:D:D:D
damusTo Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 Komunikat w rzeczy samej mówi że brak ci pamięci więc zakładając że nie mapujesz samochodu bilbordem wnosze że masz jakąś jazdę w siatce która to pętląc lub nawet nie pożera pamięc no i ... Nie wiem czy to nie te twoje power nurbsy mieszają ci szyki słyszałem gdzieś na forum sie niosło że sa niestabilne...
dariusz Napisano 30 Październik 2006 Autor Napisano 30 Październik 2006 wyszło szydło z worka:) damus miałeś racje, to te NURBSY:/ sprawdziłem dzisiaj w pracy na prostym modelu felgi i... to samo:( nie mam pomysłu jak to obejść
damusTo Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Prawdopodobnie jest coś co powoduje że w siatkę idzie coś nazwijmy to nie fortunnego ale co musisz pospytać jakiegoś wprawionego usera tych twoich gadzetów. Podobnie jest z Mentalem w Maxiu nie wszystko włożyli bo nie wszystko działa cześc mozna odblokować ale licząc się z pewnymi konsekwencjami. Oblukaj dokładnie dokumentacje może jest w niwj napisane coś w stylu "za wszelka cenę nie wykonywać przy uzyciu tego oprogramowania hot rodów mopar, felg ani też innych części samochodowych ..." ;P A może masz ty jakąś testową weersję nie wiem naprawde nie znam tego softa. sugeruję stworzyć osobny wątek w stosownym dziale albo jesli znasz kogoś kto to stosuje zagadaj i skieruj go tutaj nie zię zorientuje. I popróbój czy to kwestia któregos konkretnego elementu cz problem dotyczy całosci
dariusz Napisano 18 Listopad 2006 Autor Napisano 18 Listopad 2006 no nic, jedyne co moge to pokazac wam, stary, pogladowy test textury, ktora nie bedzie oczywiscie tak wygladac.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 jaka oplywowa glowe ma kierowca ;P Ogolnie pomysl swietny na malowidlo :)
Rekomendowane odpowiedzi