Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich :D jak już zapowiedziałem widzimy sie w minibitwie :D

minibiitwa z maturą wygrana :D więc zaczynamy zabawe.

Plan jest taki: nie będzie to nic nadzwyczajnego poprostu straszny kibelek w ktorym wszystko sie wali :D

Plan zastępczy:

przemaluje wszystko na oczowalący róż :D i dodam pare puchowych dywaników

no to nic zabieram sie do pracy i zaraz coś uploadne :D

powodzwnia wszystkim razem i kazdemu z osobna ;)

• Odpowiedzi 34
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Czy moge prosić o bana dla pana reklamującego za zaśmiecanie wątku ? :P

EDIT: co ja to ? a chciałęm dodać głównego bohatera mojego kibla wersja jego alpha wygląda tak

potworek01.jpg

koncepcja moze sie zmienić potworek też :P może będzie miał wielkie oko na wysięgniku patrzące w kamerke :D

potwor01.jpg

Napisano
  Shalivan napisał:
Plan zastępczy:

przemaluje wszystko na oczowalący róż :D i dodam pare puchowych dywaników

ej to jest bardzo dobry plan (chociaz jadłem lepsze :D) w zasadzie to spełnia kryteria :D

Napisano
  • Autor

no to był plan pierwotny jak na nic nie wpadne z tym różem :D ale nie gdzie bym potem taki render pokazywał :P boje sie pomyśleć a co dopiero by tam wejść

EDIT: nio i coś tam se pomodelowałem. wrażenia z pierwszego otwarcia maxa niezłe :D efekty narazie mogą być tak myśle no okz oto one :

0002.jpg

Napisano
  • Autor

Troche pomodelowałem i wyszło coś takiego:

0003s.jpg

To dopiero początki i bez zbytniego oszczędzania wszystko ma tak z 800 triangli myśle że jak by sie jeszcze poobcinało tu i uwdzie ;P.

na rodeczku jest miejsce na mojego potworka który wyjdzie z dziury w podłodze :D

EDIT: masz racje Kurt przemyśle to przez noc ;)

Napisano

hmm - nie oszczedzaj za bardzo - masz 8k limitu wiec mozesz pozaakraglac te wszystkie armatury... bo teraz troche kwadratowo...

Napisano
  • Autor

nie że sie ograniczam tylko chciaęłm zobaczyć jak będzie wyglądać projekt z kartki w 3d :P no i byłby tak jak chciałem gdyby nie to że potworek zasłoni połowe kibli i zostaną same kolumny :/ no nic pomyśle jeszcze :D niom tu nie ma modeli ktore powstają dpoiero:

0005s.jpg

ma to 1,5k trix ale musze sporo na potworka zostawić :D nie wiem jeszcze dokońca jak to będzie wyglądać :D

Pozdro

Napisano
  • Autor

1 dzień mnie nie było w domciu hm... tak właściwie to 2 dni ale już sie zabrałem :D niom i upgread 2300 faców :D

0007s.jpg

powoli trze będzie sie zabrać za potworka, oświetelenie i textury :D

ale jeszcze dokoncze modele przed zachodem słońca ;)

jakieś propozycje ? czekam :D

EDIT: a i jeszcze pytanko czy tylnią sciane też modelować ? i to co za kamerą ?

Pozdrawiam

Napisano

jak dla mnie - modelowac oczywiscie - to nie jest scenka tylko zeby zrobic obrazek - ale po to ze 'teoretycznie' mozna tam wsadzic bohatera i nim to pomieszczenie 'zwiedzic'

Napisano

ooo, no ładnie Sharivan :)) ja puźniej będe robił projekt, ale już widze że mnine wyprzedziłeś duzo ;P postaram się i dam jeszce dizś jakieś nowe screeny :)) hehe a tobie życze powodzenia !! pozdro

Napisano
  • Autor

:D dzięki falcolm: dziś też troszki porobiłem prosze oto update:

0011.jpg

koordynaty mapek na pisuarkach i sraczyku gotowe, a na nich prowizoryczne mapki no i coś z oświetleniem kombinuje

P.S. a kurt dalej myśle nad potworkiem :P będzie ciężko :/ Ale dam rade ;)

Napisano

Shalivan, zapodaj jakims wiekszym renderem i troszke bardziej z góry bo tak to słabo widać :)

i jak mozesz to daj zblizenie na kible :D

Napisano
  • Autor

Ależ prosze cię bardzo ledyrze ;)

0012s.jpg

EDIT: poważnie zastanawiam sie nad zamianą potworka na roślinke hmzzzz... no nie wem :D

Napisano

Imo proporcje troche leza. Sprawdz dokaldnie swoje referencje i wrzuc je tutaj, albo lepiej ich poszukaj.

Napisano

kurde, nawet dobrze to wygląda, konkurencja nie śpi :D no faktycznie troche proporcje są skopane a co do potwora to przeciez nie musi go być zeby bylo strasznie ;) ja naprzyklad zrobie zmasakrowaną nagą dziewczyne z obcietymi dlonmi i stopami i w dodatku bedzie wbita w sufit, mniejwiecej w pozycji "ukrzyzowania", pozatym bedzie jeszcze fajnie ociekala krwią :D

Napisano

no! nie sadzielem, ze bedziesz mial tak dobre texturki, powodzenia w dalszej pracy,

a i jeszcze jedno :P heheheehhe: nie uwaznacie, ze jesli by sie sikalo do tego czegos po prawej z wysokosci....prawie metra :p to siki by sie ******** na rozne strony w tym na spodnie itd. ect. :P

Napisano
  • Autor

kurt_hectic właśnie obadałem może nie jest to dirt mapa ale wygląda tak:

test.jpg

test2.jpg

nie wiem czy o to chi chodziło :)

ach troszke pisuarki pomniejszyłem i myśle że ne powinno sie lać na boki i spodnie po to nie mój patent chyba że tylko dla psów jak w moich referkach :P

Napisano

podloga z gory wyglada OK, ale z bliska dirt jest rozmazany....nie wyglada ....jak powinien, moze gdyby podloga byla ciemniejsza i miala jakis inny dirt na sobie > seemlesowy tak jak same kafelki, moze wtedy wszystko by sie zlewalo i bylo by lepiej...pozdr.

Napisano

hmm moze poprubuj z odceniami w alphie jakies szare zeby byly pół-przezroczyste

chyba sie pogubilem troche :)

Napisano
  • Autor
  kurt_hectic napisał:
w tym sęk, ze on tak robi...

Dzięki za wsparcie w uświadamianiu ledyra :D

ledyr nie martw sie będzie ok ;)

Napisano
  Shalivan napisał:
Dzięki za wsparcie w uświadamianiu ledyra :D

ledyr nie martw sie będzie ok ;)

Ej, nie róbcie offtopa! :p zagubilem sie lekko, ale mniejsza o to. Niechaj Samael będzie z wami !:)

Napisano
  • Autor

Po tych powieszanych dziewicach i potworach co ogolądałem to stwierdzam że albo mam tu najgorszą wyobraźnie albo jestem najnormalniejszy :P

a tu coś co zapomniałem podać galeria kibl: http://www.toiletnet.com/Current.htm

moze komuś sie jeszcze przyda sam nawet nie zdązyłem przeglądnąć

Pozdro :)

Napisano

ciekawie sie zapowiada : )

Napisano
  • Autor

Ale czasu mało :p od 2 dni w Krakowie jestem ale pojutrze wracam obiecuje sie zabrać :P

Napisano
  • Autor
  Shalivan napisał:
Ale czasu mało :P od 2 dni w Krakowie jestem ale pojutrze wracam obiecuje sie zabrać :P

no i się troszke zabrałem mały update:

miniaturki mozna powiększać

0028s.jpg 0029s.jpg 0030s.jpg

Z powodów wykożystania roślinki w projekcie Por@szka która była podobna do tej w moim umyśle postanowiłem zmienić koncepcje (coby se nie powtarzać :D) początkoą i po potworku zostawić tylko rozszarpane zwłoki :D

Dlatego też musiałem zmienić podłoge na ciemniejszą :P (nad tym będe musiał popracować) a tu jeszcze macie DWF'a na którego temat chętnie wysluchałbym komentarzy :D

http://www.xlo.pl/%7Ebryla.a/forum_max3d_files/minibitwa_6_kibelek/0030.dwf

zwłok jeszcze tam nei ma :P

Pozdro :)

Napisano
  • Autor

widze że coś ucichliście i nikt niec nie pokazuje :P albo amcie jakieś super pomysły albo wszyscy zrezygnowali ...

... więc aby was zachęcić pokazuje części trupa ktory będzie na śrobku podłogi leżeć... ... w kilku częściach :P

0038.jpg

0039.jpg

wiem wiem nie jest dokończony i dużo mu brakuje tylko trix za wiele :P ale powinno być nienajgorzej.

Napisano

Chyba bardziej wszyscy zrezygnowali bo czas minoł ;P

Napisano
  • Autor

Ok wiem ludzie myślałem że dziś zdąże dokończyć ale niestety jutro praca na rano niestety ale byłem blisko :P. I nie zrezygnowałem :D:D:D

Nie będe już sie usprawiedliwiać że wrociłem wczoraj z gór tylko zamieszcze to co się udało dziś zrobić mowie dobranoc a za reszte trzymam ciuki tej nocy, Bo słyszałem że niektorzy będą do rana konczyć ;)

Dobra oto wypociny (TO NIE JEST KONIEC KONIEC :P)

0041.jpg

0042.jpg

0043.jpg

podsumowując jestem na siebie zły :P Ale sie tez troszke nauczyłem