Max Schreck Napisano 30 Sierpień 2003 Napisano 30 Sierpień 2003 Podczas gdy renderowały mi się obrazki do bitwy z nudów postanowiłem zrobić łebek kotka. Niestety mój kot wypiął się na mnie i wolał pójść na spacer niż mi pozować, więc model nie jest idealny, choć jak na modelowanie \"na oko\", na podstawie zdjęć z kalendarza nie jest taki zły. Próbowałem osiągnąć jak najbardziej realistyczny efekt, jednak nie do końca udało mi się wyeliminować wrażenie \"pluszowatości\". Użyłem tutaj max\'a 5.1 + shag: fur, a tło dodałem w Photoshopie. Lwia część, tzn. modeling, ustawianie futerka, malowanie masek zostały zrobione na AMD k6-2 400 ze 192 MB RAMU. Dopieszczanie futerka, mapy kolorów i finalny render - Athlon XP 1600+ (podkręcony na 1500MHZ), 512 MB DDR.
MohSETH Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 Tez ma kotka:) Ten tutaj naprawde niezly tylko te oczy sa jakies dziwne ...... za duze:P
leander Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 Jak dla mnie zaskakująco realistyczny efekt.. :o Jedyne co mi trochę nie pasuje, to wąsiki i oczy (ale rozmiar chyba mają dobry..)
Samot-nick Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 bajka !! ale te oczy ..... wyglada jakby go samochod potracil ;)
Gotham Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 Nowinka obrazkowa doczepiona :> Wiesz można się czepiać głupotek jak futro w uszach, nosek i takie tam... W sumie to pluszowości. Ale ja widzę jeden spory mankament koty nie mają tak ustawionych oczu. Przyjrzyj się twój pupilek ma je praktycznie tylko w przód a nie w bok i ta deformacja czaszki (oczodołów) mnie razi. Poza tym super!
Max Schreck Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 No muszę przyznać, że oczy spartoliłem. Dotyczy to zarówno ich ustawienia jak i tekstury.
Kris_R Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 re-we-lka! Możesz spokojnie robić tutki do Shaga [lol2]
darkelf Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 przez ta teksturke na oczach to wyglada jak malowane farbami :)) gites, mowilem ot juz, ale prze mi sie podoba :DDD.
dr Ug Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 Swietne. W pierwszej chwili myslalem, ze to zdjecie referencyjne :)
ciuciu Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 Całkiem nieźle, futro naprawdę dopracowane, ale bardziej pasuje mi tutaj zmiana tematu na \"kotek- maskotka\", bo brakuje mu czegoś w oczach, bym szczerze powiedział, że to model żywego kotka. Tak, czy inaczej - wypas! :) :)
Pablo Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 hehe....jak ja tu wlazlem..to najpierw preczytalem kawalek textu...potem ukazal mi sie obrazek ( zdjecie ) i myslalem ze tu sie jeszcze dogra model 3d a tu co? hehe...naprawde niezla praca !!! pozdr
biglebowsky Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 milusi, faktycznie nie ma sie co czepiac pierdolow, wazne ze efekt jest , faktycznie te oczy nie takie, ale i tak slodko wyszlo. Sobie pomyslalem ze skoro juz niezla fota jest to jeszcze by sie przydalo zeby z tego dobry obrazek byl, taki ktory bedzie sie bronil nie tylko jako fotorealistyczne 3d, ale dobry niepowtarzalny obraz z klimatem kolorami i kompozycja, ale to niekoniecznie w tym kotku juz tylko przy nastepnych renderach:)
MJ Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 ja tez myslalem ze to foto !! bardzo mila praca...a shaga to chyba masz w paluszku
dawid Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 cudo!!! oczka ma zbyt płytkie, chyba mojego persa też będę musiał zrobić :)
Max Schreck Napisano 2 Wrzesień 2003 Autor Napisano 2 Wrzesień 2003 Wielkie dzięki za komentarze. Może jeszcze kiedyś wrócę do tego projektu aby dorobić coś do noszenia tej głowy (no i oczywiście poprawić oczy). Teraz zająłem się owczarkiem niemieckim (też sam łeb).
Krzysztof Kucharz Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Pytanko: skąd brałeś info/tutoriale do shaga? (oprócz manuala of course)
Max Schreck Napisano 2 Wrzesień 2003 Autor Napisano 2 Wrzesień 2003 Shaga uczyłem się na podstawie manuala (w manualu do shag:fur był tutorial z dłonią) i własnych eksperymentów (kiedyś zrobiłem lwa). Ostatnio znalazłem taki tutorial: http://tutorial.stavit.cz/open.asp?ID=611. No i jest tutek na 3dtotal autorstwa Michel\'a Roger\'a.
Max Schreck Napisano 2 Wrzesień 2003 Autor Napisano 2 Wrzesień 2003 Właśnie znalazłem jeszcze jeden dotyczący shag: haira. Bardzo stary. http://www.3dmax-info.de/downloads/tutorials/shaghair.zip
saygon Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 tez sie zlapalem na tym ze to referencja. ale gotham ma racje co do oczodołów
Krzysztof Kucharz Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 A moim zdaniem jest OK. Nie chodziło tu o oczy, tylko o \"zabawę\" shag-hairem (furem - whatever). Wg. mnie praca ta ma charakter poznawczy, żeby sobie coś wyćwiczyć.
Krzysztof Kucharz Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 A poza tym, nikt z nas nie wie jak naprawdę wygląda Kizia-mizia :D :P
Max Schreck Napisano 3 Wrzesień 2003 Autor Napisano 3 Wrzesień 2003 Originally posted by Krzysztof Kucharz Nie chodziło tu o oczy, tylko o \"zabawę\" shag-hairem (furem - whatever). Wg. mnie praca ta ma charakter poznawczy, żeby sobie coś wyćwiczyć. Dokładnie tak było, ale mimo to szkoda tych oczu :). Originally posted by Krzysztof Kucharz A poza tym, nikt z nas nie wie jak naprawdę wygląda Kizia-mizia W rzeczywistości mój kot jest biało-szaro-czarny i nie ma uszu, które stracił w walkach (ma ale w formie szczątkowej). Pewnie jakiś inny kot nosi z nich teraz naszyjnik ;)
ŤVolvox�ť Napisano 4 Styczeń 2004 Napisano 4 Styczeń 2004 Swietna pracka... Dodalbys screena z siatka kotka?
Damian Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 kicia jest fajna, a nawet bardzo fajna. Wogole kicie są fajne, a najlepsze są te w prązki, moj kot ma prązki. :)
MareG Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 Rendering faktycznie bardzo udany - piekne futerko i cala reszta, glebia i szklistosc oczu tez bardzo naturalna. I wszystko by bylo fajnie tyle ze to \"zmutowane dziwadztwo\" do kota zupelnie nie jest podobne i raczej tu straszy zamiast zachwycac podobienstwem. Dziwne bo sama siatka kota przypomina! W kazdym razie oczy tego stworzenia psuja calosc. Ale warsztat opanowany perfekt! pozdrawiam
Max Schreck Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Napisano 8 Styczeń 2004 Ooo, widzę, że odkopano trupa - fajnie :). Już raz się zabierałem za poprawę tych oczu, ale jakoś w połowie (zabierania się) odechciało mi się :). Jak mnie coś najdzie to może zabiorę się do tego po raz drugi.
BigBird Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 Naprawde ukloniki dla ciebie za tego kotka ! (jedyne czego mozna sie przyczepic to wlasnie te oczka , powinny byc trocze nizsze i zarazem szersze ! a cala reszta gra i to zajebiaszczo . Oby wiecej takich zwierzakow :)
Rekomendowane odpowiedzi