Max Schreck Napisano 30 Sierpień 2003 Share Napisano 30 Sierpień 2003 Podczas gdy renderowały mi się obrazki do bitwy z nudów postanowiłem zrobić łebek kotka. Niestety mój kot wypiął się na mnie i wolał pójść na spacer niż mi pozować, więc model nie jest idealny, choć jak na modelowanie \"na oko\", na podstawie zdjęć z kalendarza nie jest taki zły. Próbowałem osiągnąć jak najbardziej realistyczny efekt, jednak nie do końca udało mi się wyeliminować wrażenie \"pluszowatości\". Użyłem tutaj max\'a 5.1 + shag: fur, a tło dodałem w Photoshopie. Lwia część, tzn. modeling, ustawianie futerka, malowanie masek zostały zrobione na AMD k6-2 400 ze 192 MB RAMU. Dopieszczanie futerka, mapy kolorów i finalny render - Athlon XP 1600+ (podkręcony na 1500MHZ), 512 MB DDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 Tez ma kotka:) Ten tutaj naprawde niezly tylko te oczy sa jakies dziwne ...... za duze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 Jak dla mnie zaskakująco realistyczny efekt.. :o Jedyne co mi trochę nie pasuje, to wąsiki i oczy (ale rozmiar chyba mają dobry..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 eee, to jest 3d??? :P, super :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samot-nick Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 bajka !! ale te oczy ..... wyglada jakby go samochod potracil ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 Nowinka obrazkowa doczepiona :> Wiesz można się czepiać głupotek jak futro w uszach, nosek i takie tam... W sumie to pluszowości. Ale ja widzę jeden spory mankament koty nie mają tak ustawionych oczu. Przyjrzyj się twój pupilek ma je praktycznie tylko w przód a nie w bok i ta deformacja czaszki (oczodołów) mnie razi. Poza tym super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2003 No muszę przyznać, że oczy spartoliłem. Dotyczy to zarówno ich ustawienia jak i tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 re-we-lka! Możesz spokojnie robić tutki do Shaga [lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 przez ta teksturke na oczach to wyglada jak malowane farbami :)) gites, mowilem ot juz, ale prze mi sie podoba :DDD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 Swietne. W pierwszej chwili myslalem, ze to zdjecie referencyjne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciuciu Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 Całkiem nieźle, futro naprawdę dopracowane, ale bardziej pasuje mi tutaj zmiana tematu na \"kotek- maskotka\", bo brakuje mu czegoś w oczach, bym szczerze powiedział, że to model żywego kotka. Tak, czy inaczej - wypas! :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 hehe....jak ja tu wlazlem..to najpierw preczytalem kawalek textu...potem ukazal mi sie obrazek ( zdjecie ) i myslalem ze tu sie jeszcze dogra model 3d a tu co? hehe...naprawde niezla praca !!! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 milusi, faktycznie nie ma sie co czepiac pierdolow, wazne ze efekt jest , faktycznie te oczy nie takie, ale i tak slodko wyszlo. Sobie pomyslalem ze skoro juz niezla fota jest to jeszcze by sie przydalo zeby z tego dobry obrazek byl, taki ktory bedzie sie bronil nie tylko jako fotorealistyczne 3d, ale dobry niepowtarzalny obraz z klimatem kolorami i kompozycja, ale to niekoniecznie w tym kotku juz tylko przy nastepnych renderach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MJ Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 ja tez myslalem ze to foto !! bardzo mila praca...a shaga to chyba masz w paluszku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 cudo!!! oczka ma zbyt płytkie, chyba mojego persa też będę musiał zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 2 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Wielkie dzięki za komentarze. Może jeszcze kiedyś wrócę do tego projektu aby dorobić coś do noszenia tej głowy (no i oczywiście poprawić oczy). Teraz zająłem się owczarkiem niemieckim (też sam łeb). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Pytanko: skąd brałeś info/tutoriale do shaga? (oprócz manuala of course) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 2 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Shaga uczyłem się na podstawie manuala (w manualu do shag:fur był tutorial z dłonią) i własnych eksperymentów (kiedyś zrobiłem lwa). Ostatnio znalazłem taki tutorial: http://tutorial.stavit.cz/open.asp?ID=611. No i jest tutek na 3dtotal autorstwa Michel\'a Roger\'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 2 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Właśnie znalazłem jeszcze jeden dotyczący shag: haira. Bardzo stary. http://www.3dmax-info.de/downloads/tutorials/shaghair.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 tez sie zlapalem na tym ze to referencja. ale gotham ma racje co do oczodołów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 3 Wrzesień 2003 Share Napisano 3 Wrzesień 2003 A moim zdaniem jest OK. Nie chodziło tu o oczy, tylko o \"zabawę\" shag-hairem (furem - whatever). Wg. mnie praca ta ma charakter poznawczy, żeby sobie coś wyćwiczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 3 Wrzesień 2003 Share Napisano 3 Wrzesień 2003 A poza tym, nikt z nas nie wie jak naprawdę wygląda Kizia-mizia :D :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 3 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2003 Originally posted by Krzysztof Kucharz Nie chodziło tu o oczy, tylko o \"zabawę\" shag-hairem (furem - whatever). Wg. mnie praca ta ma charakter poznawczy, żeby sobie coś wyćwiczyć. Dokładnie tak było, ale mimo to szkoda tych oczu :). Originally posted by Krzysztof Kucharz A poza tym, nikt z nas nie wie jak naprawdę wygląda Kizia-mizia W rzeczywistości mój kot jest biało-szaro-czarny i nie ma uszu, które stracił w walkach (ma ale w formie szczątkowej). Pewnie jakiś inny kot nosi z nich teraz naszyjnik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŤVolvox�ť Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Swietna pracka... Dodalbys screena z siatka kotka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 6 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2004 Siatkę znajdziesz TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 kicia jest fajna, a nawet bardzo fajna. Wogole kicie są fajne, a najlepsze są te w prązki, moj kot ma prązki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Rendering faktycznie bardzo udany - piekne futerko i cala reszta, glebia i szklistosc oczu tez bardzo naturalna. I wszystko by bylo fajnie tyle ze to \"zmutowane dziwadztwo\" do kota zupelnie nie jest podobne i raczej tu straszy zamiast zachwycac podobienstwem. Dziwne bo sama siatka kota przypomina! W kazdym razie oczy tego stworzenia psuja calosc. Ale warsztat opanowany perfekt! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 Ooo, widzę, że odkopano trupa - fajnie :). Już raz się zabierałem za poprawę tych oczu, ale jakoś w połowie (zabierania się) odechciało mi się :). Jak mnie coś najdzie to może zabiorę się do tego po raz drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigBird Napisano 29 Styczeń 2004 Share Napisano 29 Styczeń 2004 Naprawde ukloniki dla ciebie za tego kotka ! (jedyne czego mozna sie przyczepic to wlasnie te oczka , powinny byc trocze nizsze i zarazem szersze ! a cala reszta gra i to zajebiaszczo . Oby wiecej takich zwierzakow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b-zone Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Oczy psują ogólne wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b-zone Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Oczy psują ogólne wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b-zone Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Za to futerko pierwszej klasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi